Kirjaudu ▼
 

Nokia julkaisee kartat iPhoneen, jättää Lumiat paitsioon

DAN HIMBRECHTS
Nokia julkaisee kartat iPhoneen, jättää Lumiat paitsioon
Applen iPhone-puhelimiin voi muutaman viikon päästä ladata Nokian Here-karttasovelluksen.
Here-karttasovellus ilmestyi juuri Android-puhelimille Google Playssa. Seuraavaksi Nokian kartat suuntaavat Applen iPhone-puhelimiin.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nokia aikoo julkaista Nokia Here -karttasovelluksensa Applen laitteille ensi vuoden alussa.

– Tavoitteena oli alun perin tämän vuoden loppu, mutta haluamme tehdä sovelluksesta mahdollisimman hyvän, joten näillä näkymin Here-kartat julkaistaan App Storessa vuoden 2015 alussa, kertoi Udo Szabo Nokian Here-yksiköstä Nokian lehdistölle suunnatussa tilaisuudessa tiistaiaamuna.

Nokian Here-karttasovelluksen etuna esimerkiksi Googlen karttoihin on se, että useiden maiden kartat voi ladata puhelimen muistiin, joten niiden käyttöön ei välttämättä tarvitse verkkoyhteyttä. Esimerkiksi Google-karttasovelluksessa voi puhelimeen ladata enintään 50x50 km -alueen.

Viime viikolla Here-karttasovellus julkaistiin myös Googlen Play-sovelluskaupassa.

Taloustiedot

Android-puhelimille Nokian Here-karttasovellus on ollut saatavissa jo marraskuun lopusta alkaen, kun Nokia julkaisi sovelluksen beta-testiversion omilla sivuillaan. Beta-sovelluksen asentaminen vaati puhelimen käyttäjältä hieman ylimääräistä vaivaa, esimerkiksi muutoksia turva-asetuksiin.

Szabon mukaan sovelluksen beta-versiota ladattiin kuukaudessa Nokian sivuilta noin miljoona kertaa. Samsungin puhelimille Here-sovellus on ollut saatavissa lokakuusta lähtien Samsungin omasta sovelluskaupasta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Nokia ei ole lähiaikoina suunnittelemassa päivitystä Lumia-puhelimien Here-sovellukseen.

– Kun Nokia teki puhelimia, tavoitteemme olivat hieman erilaiset. Nyt kehitämme sovelluksia realistisesti markkinoiden perusteella, Szabo sanoi.

– Microsoft maksaa kartoistamme lisenssimaksuja ja on vastuussa sovelluskehityksestä.

Nokia myi matkapuhelinyksikkönsä Microsoftille viime vuonna. Lumia-puhelimien markkinaosuus on jäänyt muutamaan prosenttiin.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Udo Szabo

Kommentit (13)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Johan Nokian Here on ollut pitkään iPhonelle. Minullakin on se. Eikö siitä kohkattu Applen karttojen tappajana ja parempana kuin mitä Applen vastaava? Mikäs uutinen tämä on? Onko kyseessä päivitys vanhaan vai mitä?
Anonyymi: JuupasEipäs 17.12.2014 10:22

Anonyymi
Here -kartat päivittyi Lumioille viimeksi viikko sitten. Lisäksi mitä enemmän alustalla on käyttäjiä, sitä parempi siitä tulee. Myöskin ymmärettävää että jälkeenjääneet ios- ja android -versiot koitetaan saada ajantasalle wp-version kanssa. Kaiken tämän lisäksi erittäin vanha uutinen.
Anonyymi: ghfghfghfh 17.12.2014 10:26

Anonyymi
Eilisessä Digitodayssa samanlainen uutinen ja kopsaatte vanhaa ja väärää tietoa. Nokia lisensoi. Missä Lumiat paitsiossa?
Anonyymi: Vuhvuhräyhräyh 17.12.2014 10:27

Anonyymi
@JuupasEipäs

Ei iPhonele ole vielä muuta kuin se äkkiä kohellettu versio, josta Nokiakin myöntänyt että olisi pitänyt jäädä julkaisematta, ei ole toteutettu "kunnolla". Nyt siis tulossa se versio, jossa keskitytty hieman enemmän siihen ohjelmaankin. Android versio on varsin mallikas jo beta vaiheessa ollessaan..

Näin yleisesti.. Ok, kartat saa ladattua, mutta kaikkia toimintoja ei ole (kameratolpat jne jne), MUTTA. Samaan aikaan edellisessä uutisessa samasta aiheesta valitettiin, että millä Nokia aikoo ansaita? Ehkä noilla??

Itselleni riittää että ylinopeusvaroitus toimii, opastus toimii, kartat saa ladata puhelimeen / tablettiin.. Etenkin tablettia navina käyttäville tämä on etu...

Opastuksessa ei ainakaan beta vaiheessa vielä ole valittavissa "Suomi katujen nimillä" vaihtoehtoa, mutta ehkä tuokin voi tulla maksullisena vaikka ennen oli ilmainen, kunhan oli nokian Symbian luuri jossa "elinikäiset karttapäivitykset" jne. Tuo voi toki johtu myös betasta, mutta en itse tuotakaan kaipaa. Tien nimi jolle tullaan kääntymään, näkyy selkeästi navigaattorissa jo paljon ennen kääntymistä (heti kun kääntyy jollekin tielle, näkyy jo seuraavan tien nimi) ja opastus muutoin on tarkka.

Itse suosittelen uusinta Here karttaversiota lämpimästi ainakin Androidille, vaikka onkin vielä beta.
Anonyymi: trdershdjg 17.12.2014 10:45

Anonyymi
Ei siis edelleenkään mitään mistä saisivat rahaa. Yhtään.
Anonyymi: apunkka 17.12.2014 10:45

Rekisteröitynyt käyttäjä
Ennen kuin joku valittaa kameratolppien puutteesta, niin muutamissa maissa sellainen etukäteen varoittava ominaisuus tuottaa sakon kuljettajalle ja sakkoa ei tule, jos ottaa ominaisuuden pois päältä.

2012 uutisoitiin näin:

Navigaattorin nopeusvalvontakameroiden varoitusjärjestelmän laillisuudesta on Euroopassa erilaisia tulkintoja. Suomessa navigaattori saa ainakin toistaiseksi varoittaa tolppakameroista, mutta tulevaisuudessa asiat voivat olla toisin.

Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Kimmo Kiiski pitää tulkintaa vaikeana. Hänen mukaansa asia tulee nousemaan esille, kun tieliikennelakia tarkistetaan seuraavan parin kolmen vuoden aikana.

”Paljastinlaite on laite, joka on tarkoitettu tieliikenteen valvontalaitteen paljastamiseen. Jos navigaattoria käytetään tieliikenteen valvontalaitteen paljastamiseen, niin silloin ollaan ainakin lähellä lain harmaata aluetta.”

Navigaattorin antamat varoitukset tolppakamerasta on kielletty muun muassa Norjassa. Ranskassa navigaattorin käyttämisestä nopeusvalvontakameran havainnointiin voi saada jopa 1?500 euron sakon.


Että näin. Sen takia onkin hankalaa varsinkin turistin tietää, että onko sallittua vai ei?
Rekisteröitynyt käyttäjä: untergang 17.12.2014 10:53

Anonyymi
Hienoa, että todellinen Nokia on palannut! Se Windows Phonen aikainen Nokia oli vain paha painajaisuni ja nyt Nokia voi taas tehdä businestä ekosysteemeissä, joista on mahdollista tehdä tulosta. WP on myrkkypilleri laitevalmistajille ja kehittäjille, Nokia osoitti sen selvästi.
Anonyymi: systempro 17.12.2014 11:44

Anonyymi
Onhan kameratolpista jo nyt liikennemerkit varoittamassa tien varressa. Tuskin navigaattori siihen mitään eroa tuo, paitsi mukavuutta.
Anonyymi: Erkkimenlo 17.12.2014 11:49

Anonyymi
Ei siis edelleenkään mitään mistä saisivat rahaa. Yhtään.


Ei siis edelleenkään mitään, mistä sinä ymmärtäisit jotain. Yhtään.
Anonyymi: Niimpänii 17.12.2014 11:59

Anonyymi
Here -kartat päivittyi Lumioille viimeksi viikko sitten. Lisäksi mitä enemmän alustalla on käyttäjiä, sitä parempi siitä tulee. Myöskin ymmärettävää että jälkeenjääneet ios- ja android -versiot koitetaan saada ajantasalle wp-version kanssa. Kaiken tämän lisäksi erittäin vanha uutinen.


Näinpä. Viime viikolla ilmestyi Tampereen joukkoliikenne Hereen ja kartatkin päivittyivät.
Anonyymi: Pinaattii 17.12.2014 12:14
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot