Kirjaudu ▼
 

Verkkokauppa.comille miljoonalasku Viron halpatuonnista

Lehtikuva
Verkkokauppa.comille miljoonalasku Viron halpatuonnista
Hovioikeuden päätöksen mukaan kauppa joutuu maksamaan hyvitysmaksun laiminlyönnistä ja viivästyskorkoina miljoonasumman.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Hovioikeus tuomitsi Verkkokauppa.comin ja virolaisen Archtecho Oün maksamaan miljoonien korvaukset hyvitysmaksujen laiminlyönnistä. Syynä ovat muistilaitteet, joita Verkkokauppa.com toi Virosta vuodesta 2006 lähtien.

Verkkokauppa.com ja Arctecho Oü velvoitetaan maksamaan Teostossa toimivalle Hyvitysmaksuyksikölle korvauksia yhteensä 3, 5 miljoonaa euroa viivästyskorkoineen.

Teosto haastoi lokakuussa 2008 virolaisen Arctecho Oü:n ja suomalaisen Arctecho Oy:n eli nykyisien Verkkokauppa.comin oikeuteen maksamattomista hyvitysmaksuista.

Verkkokauppa.ee:ta pyörittänyt Arctecho Oü oli Verkkokauppa.comin tytäryhtiö, joka vastasi tallennusmedioiden suoramyynnistä Virossa.

Hyvitysmaksuja eli niin sanottuja kasettimaksuja maksetaan muun muassa ulkoisista kiintolevyistä sekä tallentavista cd- ja dvd-levyistä.

Teosto vaati oikeudessa korvausta yksityisen kopioinnin hyvitysmaksujen maksamatta jättämisestä vuodesta 2006 alkaen.

Verkkokauppa.com -verkkomyymälässä on tarjottu kaikkia Virosta Suomeen tuotavia ja Suomessa hyvitysmaksun piiriin kuuluvia laitteita ilman hyvitysmaksua.

Ensimmäinen tuomio luettiin Helsingin käräjäoikeudessa lokakuussa 2010. Myös siellä Arctecho Oü tuomittiin korvauksiin. Päätöksestä valitettiin, ja oikeusprosessi jatkui hovioikeuteen asti. 

Hyvitysmaksuyksikön päällikkö Olli Valkama kertoo tiedotteessa olevansa tyytyväinen. Hänen mukaansa Arctecho Oü:n ja Verkkokauppa.com Oy:n toiminta on aiheuttanut markkinoille vääristymän jahaitannut hyvitysmaksuja maksavien myyjien liiketoimintaa.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Olisi kiva tietää miten nämä rahat nyt sitten jaetaan (jos jaetaan)...
Anonyymi: Teosto 5.3.2013 14:35

Anonyymi
Valkama on oikeassa nämä TO-mafia hyvitysmaksut todellakin aiheuttavat markkinoille vääristymiä.
Anonyymi: Mika1 5.3.2013 14:49

Rekisteröitynyt käyttäjä
Eli jatkossa tilataan muualta euroopasta.

Vaikka Nierle . com

300 kpl Maxellin DVD R 4.7 aihiota 72,50 DHL:llä perille. 24 senttiä kappale.

Suomin TO-mafian suojelumaksulliset vastaavat Verkkokaupassa 32,90 eur 25 kpl. 394,80 eur. 1,31 eur kpl.

Halatko säästää 80% hinnassa? Voitko niin tehdä? Kyllä.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Erityssuunnittelija 5.3.2013 14:57

Anonyymi
Hovissa ei taas ymmärretä tekijänoikeuslaeista suomessa. Tuotteet on ostettu Virosta, joka ei ole suomen valtiolle kuuluva alue. Viro on itsenäinen valtio. Tekijänoikeuslaissa sanotaan että suomessa myytävistä tuotteista maksetaan Teostokorvaus.
Anonyymi: tekolisäkorvaus 5.3.2013 15:21

Anonyymi
Teosto rahastaa ihmisiä täysin väärillä perusteilla, joille ei nykyisten tallennuskäytännön puitteissa löydy minkäänlaisia perusteita. En halua maksaa Teostolle siitä, että tallennan omalle ulkoiselle kiintolevylleni kesäkuvia, sekä kuvaamiani videoita vain siksi, että minulla olisi mahdollisuus tallentaa ulkoiselle kovalevylle myös musiikkia, leffoja ym.

Lisäksi, jos leffoja ja musiikkia alkaisin siirtämään CD- ja DVD-kokoelmastani ulkoiselle kiintolevylle, kaikki se materiaali olisi ulkomaalaista tuotantoa. Saisivatko kuuntelemani artistit/tekijät osansa hyvitysmaksusta? Tuskin, maksu tilitetään ainoastaan suomalaisille artisteille, mutta tämäkin artisteille tilitettävä osuus on naurettavan pieni, mihin mahtaa suurin osa rahoista päätyä?

Hyvitysmaksujärjestelmää olisi aika uudistaa rankalla kädellä, olisi aiheellista harkita kyseisen rahastuksen lopettamista kokonaan, tai siirtymistä Saksan malliin, jossa hyvitysmaksu on alle 0,01e/DVD-levy. (vrt. Suomen 0,60e/DVD-levy, maksat suomessa 100kpl DVD-levypaketista 60e pelkästään teostomaksua + verot siitä summasta päälle)

Mutta, kukapa Teostosta oli valmis lypsävää lehmää tappamaan, saavat ilmaista rahaa kansalaisilta veroluontoisella maksulla.

Kiitos Erityssuunnitelijalle jakamastasi laskelmasta sekä vaihtoehtoisesta tilauspaikasta DVD-levyille.
Anonyymi: vääryydenvastustaja 5.3.2013 15:21

Anonyymi
Eli jatkossa tilataan muualta euroopasta.

Vaikka Nierle . com
Halatko säästää 80% hinnassa? Voitko niin tehdä? Kyllä.


Voit tehdä, mutta "laittomasti".

Lain mukaan maahantuoja on vastuussa teostomaksun suorittamisesta.
Kun tilaat itse ulkomailta, toimit tällöin myös maahantuojana, joten sinun tulee itse hoitaa teostomaksujen osuus.
Jos et hoida, voi jälkiseuraamus olla oikeustupa ja teostomaksut korkojen kera.

Aina tietysti voi ottaa sen riskin, ettei tuosta joudu vastuuseen.
Anonyymi: Laittomasti 5.3.2013 15:26

Anonyymi
En ole pitkään aikaan ostanut DVD-aihoita, koska en keräile musiikkia tai elokuvia massiivisesti.

Muutamat minua oikeasti kiinnostavat levyt ostan sovinnolla kaupasta, koska määrä on vähäinen. Vielä harvemmassa on kiinnostavat elokuvat. Useimmat niistä ovat klassikoita, jotka eivät Blu Ray-painoksena maksa paljon.

Vielä harvemmassa on hyvät tietokonepelit. Viimeinen aidosti hyvä isompi peli oli alkuperäinen Half Life. Max Payne olisi yltänyt loistavaksi peliksi, jos sen loppua kohden ei olisi viat ja väsäämisen tunne pilanneet tunnelmaa.
Anonyymi: Nikolas_Maki 5.3.2013 15:28

Anonyymi
Olenko minä jotenkin epänormaali, kun itse voisin maksaa nettiyhteydessä euron tai pari enemmän siitä että voisin vähän ladata musiikkia tai elokuvan omaan käyttöön? Summan voisi helposti porrastaa vaikka netin nopeuden mukaan. Tämä nykysysteemi nyt vain on huonouden malliesimerkki, yhdeksänvuotiaine uhreineen, joka varmasti maksoi kasettimaksun.
Anonyymi: DigiDigi 5.3.2013 15:51

Anonyymi
Millä ihmeen oikeudella Teosto perii tyhjistä tallennusmateriaaleista maksua myyjiltä? Aivan käsittämätöntä miten tuollaisen kieron touhun annetaan jatkua! Tallennusmedioille voi tallentaa mitä tahansa omaa tuotantoa, mikä ei kuulu Teostolle tippaakaan!

Perustanpa tästä järjestön, joka kerää hyvitysmaksuja kaikista postitusmateriaaleista, koska osaa niistä käytetään tekijänoikeuden alaisen materiaalin postitukseen. -Ai millä oikeudella? No samalla kuin Teosto.
Anonyymi: Oikeusko 5.3.2013 16:08

Anonyymi
Toivottavasti tämä viedään korkeampiin oikeusasteisiin. Teoston rikolliset mafioosot on saatava kuriin.
En ole ikinä ostanut yhtään hyvitysmaksullista cd:tä tai dvd:tä enkä osta.
Teosto ja TTVK ovat liivijengejä valepuvussa. Niille en aio antaa vapaaehtoisesti ikinä senttiäkään.
Anonyymi: piratebayvoittaa 5.3.2013 17:53
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot