Kirjaudu ▼
 

Kelan verkkosivut menevät uusiksi: Mitä tykkäät?

Ruutukaappaus
Kelan verkkosivut menevät uusiksi: Mitä tykkäät?
Kela julkaisi uuden verkkopalvelunsa kokeiluversion ja pyytää käyttäjiltä palautetta. Kaikkeen ei tosin enää voi vaikuttaa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

19 miljoonaa vierailua vuodessa keräävä Kela.fi uudistuu. Kela julkaisi verkkosivujensa kokeiluversion osoitteessa beta.kela.fi ja toivoo nyt asiakkailta palautetta.

Etenkin sivuston mobiilikäytöstä kaivataan mielipiteitä, sillä koko uudistuksen kulmakiviä on sisällön mukautuminen eri päätelaitteille. Tarkoitus on, että Kela.fi sovittaa itsensä automaattisesti niin leveälle tietokoneen näytölle kuin älypuhelimen ruudulle vaihtaen elementtien järjestystä tarpeen mukaan.

Uudistunut palvelu korvaa nykyisen Kela.fi:n myöhemmin keväällä. Se tarkoittaa, että joitakin asioita ei voi muuttaa ainakaan lyhyellä aikavälillä. Kelan mukaan esimerkiksi sisältörakennetta, eli jaottelua lapsiperheisiin, opiskelijoihin ja muihin ryhmiin, ei olla aivan heti muuttamassa.

Palautetta kannattaa antaa ennen muuta palvelun käyttöliittymästä, ulkoasusta ja toimivuudesta.

– Olemme esimerkiksi saaneet palautetta siitä, että etusivun alareunan nostokaruselli pyörii liian nopeasti ja hidastimme sitä jo, verkkoviestinnän kehittämispäällikkö Marika Leed kertoo.

Ensi näkemältä uusilla sivuilla haetaan ilmavampaa ja ihmisläheisempää ilmettä isoilla kuvilla ja vähemmällä tekstipommituksella. Ilmavuutta lisää sekin, että harhatökkäyksiä kosketusnäytöillä pyritään ehkäisemään ennalta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Myös tekniikka sivuston taustalla uudistuu. Dominosta vaihdetaan Liferay-alustan päälle, ja uusi palvelu pyörii virtuaalipalvelinten päällä.

Kelan tavoitteena on, että asiakkaat löytävät uudesta palvelusta tarvitsemansa tiedon ja palvelut aiempaa helpommin, erityisesti asiointipalvelut ja yhteystiedot.

Palautetta kokeiluversiosta voi lähettää sivustolla olevan kyselyn kautta.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (15)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Pyöreät kulmat antavat aina miellyttävämmän yleisilmeen. Ihan ok.
Anonyymi: positiivista 4.3.2013 18:11

Anonyymi
Saako ennemmän rahaa vai samaa saiturin sattumaa.
Anonyymi: Triax 4.3.2013 18:56

Anonyymi
opera mobile kaatui jo kahdesti sivua selatessa eli surkein sivusto ever. ei ihme että ko. liferay-saitti. Java pitäisi laills kieltää myös backend-puolella.
Anonyymi: ikukaapakko 4.3.2013 19:18

Anonyymi
Todella hieno sivusto. Menee kivastí kasaan mobiili käytössäkin. Todella upeaa Kelalta.
Anonyymi: upeaa 4.3.2013 19:34

Anonyymi
opera mobile kaatui jo kahdesti sivua selatessa eli surkein sivusto ever. ei ihme että ko. liferay-saitti. Java pitäisi laills kieltää myös backend-puolella.


Käy nyt vaikka maikkarin sivuilla ennen huonoimpien sivujen arpomista, toisaalta opera mobilen kaatuminen ei ole mikään mittari!
Anonyymi: lasse 4.3.2013 20:08

Anonyymi
Täydellisen hajuton ja mauton joten sopii avohoitolaksi muuttuneeseen nykysuomeen oikein hienosti.

Paljonkohan hyssälän firma poltti verorahoja tähänkin uudistukseen?
Anonyymi: halpa_filosofi 5.3.2013 2:03

Rekisteröitynyt käyttäjä
Java pitäisi laills kieltää myös backend-puolella.


Mitä tekemistä serveripään Javalla on Operan epästabiiliuden kanssa?

Sillä, mikä kampe HTML:n, CSS:n ja Javaskriptin ynnä staattisen kaman oksentaa ulos, ei ole mitään merkitystä selaimen päässä. Jos selain kaatuu, vika on aina selaimessa. Kaatua se näet ei saa edes huooon HTML- tai JS-koodiin.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Reiska 5.3.2013 10:26

Anonyymi
Montako MILJOONAA euroa maksoi tämä mitätön uudistus ja mikä firma sen on tehnyt?

Virossa koko Potilastietojärjestelmä 10 miljoonaa euroa.
KELA sivujen pieni CSS päivitys = 2 miljoonaa euroa?
Anonyymi: KorrptioFinland 5.3.2013 12:29

Anonyymi
Toimii mainiosti mm. iPhonella. Sen sijaan leveillä ja suhteessa matalilla tietokonenäytöillä sivut ovat epäkäytännölliset, kun reunoihin jää tyhjää tilaa. Sivut voisivat skaalautua näillä paremmin.
Anonyymi: Zorro 5.3.2013 13:32

Rekisteröitynyt käyttäjä
Kelaan että KELA on aika tehoton ja osin turhakin organisaatio. Kuntien ja valtion sosiaalipuolet voitaisiin yhdistää verohallintoon.

Tällöin samassa paikassa tiedettäisiin tulot ja omaisuudet. Kun paikkauntakohtaisesti kustannustason mukaan määritelty minimitulo alittuu laitetaan esim veroa kohti nollaa ja lopulta annetaan veronpalautusta.

Kansalaiskortilla (Nykyinen henkkari sirulla) maksetuista terveyspalveluista hyvityssäännön mukaan henkilölle veronalennusta. Pidetään koko rahaliikenne samassa paikassa, eikä kierrätetä pitkin ja poikin. Vähennys automaattisesti sääntöjen mukaan kun käyttää sirukorttia oston yhteydessä - tietokone hoitaa.

Ja lopuksi automatisoitu palvelu josta palkanmaksaja voi maksettavien hetulistalla kysellä verkon yli seuraavan kuukauden pidätysprosentin, jolloin sekin homma automatisoituu eikä kansalaisten tartte tehdä sitäkään ja veronalennuksina tehdyt hyvitykset alentaa jo seuraavan kuukauden ennakonpidätystä palkasta.

Samalla mätkyt ja palautukset siirtyvät käytännössä historiaan. Viimeisen kuukauden ero voidaan tasata seuraavan verovuoden ensimmäisessä kuussa. Ja tietenkin jos tienaa enemmän tai vähemmän niin säätö automaattisesti.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Erityssuunnittelija 5.3.2013 13:44
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot