Kirjaudu ▼
 

Apple: Emme antaneet laitekoodeja FBI:lle

Apple: Emme antaneet laitekoodeja FBI:lle
Applekin suostui kommentoimaan udid-kohua. Yhtiö sanoi AllThingsD:lle, ettei sillä ole mitään tekemistä asian kanssa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

AntiSec rehvastelee 12 miljoonalla Apple-laitteiden udid-koodilla, jotka se sanoo varastaneensa FBI-agentin kannettavalta. Oli varkaus sitten tekaistu tai ihka aito, Apple kiistää joka tapauksessa vastuun.

– FBI ei ole pyytänyt tätä tietoa Applelta, emmekä me ole toimittaneet sitä FBI:lle tai millekään organisaatiolle, Applen edustaja Natalie Kerris sanoi AllThingsD:lle.

AntiSec leimasi jokaisen laitteen yksilöivän udid-koodin huonoksi ideaksi Applelta. Kerris painotti, että uudessa iOS 6 -käyttöjärjestelmässä on tuoreita ohjelmointirajapintoja, joiden on tarkoitus korvata udid-koodit. Apple on kieltämässä koodien käytön kokonaan.

Ulkopuolinen asiantuntija on pitänyt AntiSecin näytteeksi julkaisemia udid-koodeja aitoina. FBI on kuitenkin lausunut, että toistaiseksi ei ole mitään todisteita, että sen kannettava tietokone olisi murrettu tai että FBI edes yritti haalia kyseisiä udid-koodeja.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Apple FBI
Lisää Aiheesta
Lue lisää
AllThingsD:n uutinen

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"FBI on kuitenkin lausunut, että toistaiseksi ei ole mitään todisteita, että sen kannettava tietokone olisi murrettu tai että FBI edes yritti haalia kyseisiä udid-koodeja."

Syyllinen kunnes toisin todistetaan, jonka FBI tietää varsin hyvin.
Anonyymi: Nimetön 6.9.2012 1:14

Anonyymi
hyvin näyttää yhteistyö toimivan applen ja FBI:n välillä.

ja mitään emme myönnä.
Anonyymi: i nformation 6.9.2012 6:17

Anonyymi
Jos Apple ei antanut, niin FBI otti väkisin. Simple as that

Nyt voikin sit ID-tietojen perusteella hyökätä "tärkeiden" ihmisten Appleihin ja ujuttaa heille esim. vakoilusoftaa, jotka aktivoituu vain heidän laitteissaan, jolloin jäljittäminen on äärettömän hankalaa.
Anonyymi: Nimetön 6.9.2012 8:29

Anonyymi
Eiköhän IOS -käyttis vuoda puhelimen tiedot suoraan FBI:lle, mutta pakko Applenkin on toimittaa nimitiedot.. mistäs ne muuten sinne ilmestyisivät?

Miksiköhän Apple veti storestaan pois CLUEFUL -ohjelman joka ilmoittaa heti kun joku ohjelma yrittää urkkia esim. puhelinluettelon tiedot, tekstiviestit, sähköpostit..
Anonyymi: Oikeusasiamies hoi ! 6.9.2012 10:02

Anonyymi
Apple kiistää joka tapauksessa vastuun.

Vinkki: te ette voi kiistää vastuutanne käyttäjienne tiedoista.
Anonyymi: Kiitos ja näkemiin 6.9.2012 12:43

Anonyymi
Voisihan FBI tai mikä tahansa tiedusteluviranomainen peitetoimintana pyörittää jotain yritystä joka koodaa ja myy sovelluksia Applen ja tietysti kaikkien muidenkin sovelluskaupoissa ...

Eli sovelluksillahan on pääsy udid:hin ja vähän kaikkeen muuhunkin, niin ei siinä välttämättä Applea suoraan tarvita, Apple vain on luonut mahdollisuuden pyynnöstä tai pyytämättä ...

Eli käytännössä joku, eikä se ole todellakaan välttämättä edesmennyt Steve Jobs, on udid-koodien käytön Applella jossain suunnittelupalaverissa "hyvänä" ideana esille tuonut ...
Anonyymi: J-P Laine 6.9.2012 14:18

Anonyymi
Olisiko Seagate ja Western Digital saaneet kahmia tallennuslaitetuotantoa itselleen, elleivät liittäisi Worldwide Name (WWN) -tunnistusta kovalevyilleen? Olisi outoa, jos tällaista keskittymistä ei tuettaisi siellä "vapaassa maassa".
Anonyymi: vosu 6.9.2012 15:58

Anonyymi
höh! eihän apple ole mitään tietoja antanut. se on vaan taas yksi iOminaisuus muiden lukuisten iOminaisuuksien joukossa. =)
Anonyymi: note 10.1 9.9.2012 11:59

Anonyymi
Ei kun eihän ollutkaan antanut... oma mokani.
Anonyymi: note 10.1 10.9.2012 9:05
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot