Kirjaudu ▼
 

USA tutkii uudestaan puhelinsäteilyn

GAO
USA tutkii uudestaan puhelinsäteilyn
GAO:n raportti esitteli myös kehoon imeytyvän kännykkäsätelyn mittaamista.
Matkapuhelinten säteilyrajat otetaan uuteen tarkasteluun Yhdysvalloissa. Liittovaltion kongressin tutkiva elin on kehottanut liittovaltion viestintäkomissiota selvittämään ovatko vuoden 1996 tietoihin perustuvat säteilyrajat kohdallaan.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

US Government Accountability Office GAO viittaa matkapuhelinten muuttuneisiin käyttötapoihin yhtenä syynä säteilyrajojen uudelleen tarkastelulle. Virasto myöntää, että säteilyrajojen selvittäminen voi johtaa korkeampiin SAR-arvoihin joissain tapauksissa. Sen mukaan nyt on aika tarkastella tuoreimpia tutkimustuloksia ja kansainvälisiä suosituksia.

Liittovaltion viestintävirasto FCC sanoi tulleensa samoihin johtopäätöksiin itsenäisesti ja aloittaneensa toimet uusien menetelmien käyttöön ottamiseksi. Asiasta kertoi muun muassa teknologiajulkaisu Engadget.

Päähän ja kehoon imeytyvän säteilyn ominaisabsorptionopeutta eli SAR-arvoa mitataan erikseen. Kehoon kohdistuva säteilynormit osa asetettu tilanteessa, jossa laite on kotelossa. Nykyään monet kuitenkin käyttävät laitetta taskusta, joten on ihan iholla. Säteilyn teho laskee etäisyyden neliön suhteessa, joten pienetkin läheisyyserot vaikuttavat säteilyn imeytymiseen.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta
Verkossa
GAO:n raportti

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Onko takana koko homassa Apple?

Iphone 5 paljastusten mukaan anteeniteknologia säteilee kuvistapäätellen puhajaan suoraan.
Anonyymi: Applen säätämistäkä? 10.8.2012 11:03

Anonyymi
Meikällä vuoden 1996 cityman-kännykkä.Siinä on antenni.Jos soittaa niin joskus on huimannu äkisti.Kun bussissa matkustaa,niin lähes jokainen matkustaja soittaa kännykällä.Ahdistaa,kun on mahdollisessa sar-säteilyssä.Kypärä päähän?Tukiasemat liian lähellä kaupungeissa asutusta?Turvallinen etäisyys?Mikroaallot jyllää.Apua!
Anonyymi: Ilmari Tuvanen 12.8.2012 20:44

Anonyymi
Taas ei jaksanut tajuta - nykyisin mitataan arvot siten, että kännykkä on kotelossa, mutta se on väärin mitattu, koska porukalla on puhelin taskussa, kun he käyttävät sitä. Siis kaikilla on bluetooth-kuuloke, eikä kukaan käytä puhelinta muuhun kuin puhumiseen.
Anonyymi: Ville 13.8.2012 15:02

Anonyymi
Kun kouluissa on yhdessä luokkahuoneessa parhaimmillaan 30 kännykkää, niin miten säteilyannos kumuloituu?
Anonyymi: rikulas 27.5.2013 10:29

Anonyymi
Onhan se outoa ettei STUK ole kiinnostunut kansalaisten terveydestä. Kännykkäsäteily on oudosti jäänyt kunnon tutkimuksia vaille, vaikka luulisi olevan prioriteetilla kovinkin korkealla.

MIKÄ STUK:ia VAIVAA?
Anonyymi: kansalainen- 27.5.2013 23:29

Anonyymi
Uskon kännykän säteilyn aiheuttaviin terveyshaittoihin sitten kun siitä on mustaa valkoisella.
Siihen asti pidän "sähköallergisia" ja muita hihhuleita luulosairaina.
Anonyymi: iphone 22.10.2014 0:59
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot