Kirjaudu ▼
 

Neste Oil hävisi domain-kiistan

Ruutukaappaus
Neste Oil hävisi domain-kiistan
Greenpeace riemuitsee sananvapauden puolesta, kun Wipo hylkäsi öljy-yhtiön valituksen Nestespoil.comista.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Maailman henkisen omaisuuden järjestö Wipo antoi päätöksen Neste Oilin aloittamassa kiistassa Greenpeacen verkkosivuista.

Neste Oil vaati Greenpeacen verkko-osoitteita Nestespoil.com ja Nestespoilreturns.com itselleen suojellakseen tavaramerkkiään. Greenpeace on osoitteissa arvostellut parodiamaisesti Neste Oilin palmuöljydieselin tuotantoa.

Wipon verkkosivuille ilmestyi maanantaina vihdoin tieto, että järjestö on päättänyt Greenpeacen hyväksi 23.7. Wipo ilmoittaa, että valitus on hylätty eriävän mielipiteen kera.

Wipon paneeli totesi Greenpeacen mukaan, että ympäristöjärjestö voi käyttää osoitteita kritisoidakseen Neste Oilin palmuöljyn käyttöä biopolttoaineen raaka-aineena. Tämä on mahdollista, koska sananvapauteen kuluu epäkaupallinen kritiikki. Paneelin mielestä Greenpeace ei käyttänyt sivustoja tahratakseen Neste Oilin mainetta.

Taloustiedot

– Sananvapauden kannalta Wipon päätös on merkittävä. Palmuöljyn käyttö biopolttoaineena uhkaa sademetsiä, Kaakkois-Aasian luonnon monimuotoisuutta ja ilmastoa. Neste Oil on yksi maailman suurimmista yksittäisistä palmuöljyn käyttäjistä. Sen takia parodiasivuston kritiikin tulikin kohdistua selkeästi juuri Neste Oilin tuotemerkkiin. Olisi ollut pelottavaa, jos tavaramerkkijuridiikalla olisi estetty ympäristölle vaarallisen toiminnan arvostelu, sanoo Greenpeacen ohjelmajohtaja Tapio Laakso tiedotteessa.

Nestespoil.com ehti jo sulkeutua. Neste Oil on ilmoittanut, ettei se käräjöi Nestespoilreturns.comin sulkemisen puolesta. It-viikko yrittää tiistaina tavoittaa Neste Oilin edustajan kysyäkseen, päättyykö asian puinti tähän.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Greenpeace

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tuli nähtyä Borneon raiskatut sademetsät joten toivon että nestespoil yhtiöllä tulee menemään todella kurjasti. Maailmanlaajuinen boikotti ei haittaisi yhtään.

Nestespoil voisi tehdä jotain hyvääkin. Esimerkiksi se voisi ostaa Borneosta muutama 1000 neliökilometriä palmuöljymetsää ja palauttaa alueille sademetsää. Kinabatangan joelta olisi hyvä aloittaa jossa pitäisi leventää joen suojavyöhykettä. Nyt suojavyöhyke on vain 10-50 metriä joka ei riitä joella asuville Orankeille, nenäapinoille ja muille asukeille.
Anonyymi: borneonoranki 6.8.2012 23:16

Anonyymi
Borneonoranki: niillä rahoilla sossun kautta sinunkin piipertämisesi maksetaan.
Anonyymi: 1+1 7.8.2012 9:05

Anonyymi
Borneonoranki: niillä rahoilla sossun kautta sinunkin piipertämisesi maksetaan.


Kommenttisi on naiivi ja toivottavasti on jonkun pre-puberteetistä kärsivän suusta.

Maapallon sademetsiä jo U2:n Bono aikoinaan puolusti ja toki tekee sitä edelleenkin.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana sademetsistä on hakattu suurin osa.

Ne ovat maapallon keuhkot ja tuottavat hengittämämme hapen.

Mielummin hengittäsin, kuin tuottaisin polttoainetta.

Paljon parempi vaihtoehto olisi siirtyä alkoholipohjaisiin voimanlähteisiin. Hyötysuhde parempi ja alkoholia voitaisiin tuottaa pelkästään saksan varmuusvarastosta yli euroopan tarpeiden. Varmuusvarastoista, joita poltetaan miljoonia tonneja joka vuosi savuna ilmaan vain sen vuoksi, että ne alkavat homehtua.
Anonyymi: Arkkienkeli 7.8.2012 12:20

Anonyymi
Matti Nikkiä tämä tuomio ei varmaan lohduta.
Anonyymi: asdf asdf 7.8.2012 13:49

Anonyymi
Hävettää että Suomessa on tuollainen Yritys.

Suomen sellusta saisi jalostettua etanolia, mutta mikä on kun ei kelpaa. Etsittekö aina halvinta, hinnalla millä hyvänsä?
Anonyymi: nestespoild 7.8.2012 20:49
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot