Kirjaudu ▼
 

Apple visioi paljon toimintoja tabletin älykanteen

Free Patents Online
Apple visioi paljon toimintoja tabletin älykanteen
Yksi piirros Applen älykannen patenttihakemuksesta
Apple on hakenut patenttia taulutietokoneen suojakannelle, joka toimii näppäimistönä, mutta jossa on mukana myös näyttö tai useita pienoisnäyttöjä. Patenttihakemukseen on koottu lähes kaikki mahdollinen.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Microsoftin tulevan Surface-tabletin eniten huomiota herättänyt piirre oli sen näppäimistön sisältänyt suojakansi. Applen insinöörien ajatus lienee kulkenut samoilla linjoilla. Patenttihakemukseen, joka jätettiin alun perin 11. elokuuta 2011, on kuitenkin sisällytetty suuri joukko erilaisia ajatuksia ja käyttömahdollisuuksia.

Yhdysvaltain patenttivirasto julkaisi hakemuksen torstaina. Siitä uutisoi muun muassa Wired.

Kannen huomattavin piirre on näppäimistön yläpuolella oleva näyttö, joka antaa lisätilaa tabletin rajoitetulle näytölle. Kansi taittuu myös jalustaksi samaan tapaan kuin nykyinen Smart Cover. Silloin amoled-näyttö osoittaa ulospäin ja kokouksissa sitä voitaisiin käyttää kertomaan laitteen omistajan nimi.

Kansi voidaan yhdistää tabletiin kaapelilla tai langattomasti ja se voisi sisältää DisplayPort-, mini DisplayPort-, DVI- tai Thunderbolt-liittimen.

Patenttihakemuksen mukaan kannen näyttö voisi tukea myös monikosketusta. Hakemuksessa kuvataan myös mahdollisuus, jossa kannen ulkopuolella olisi joukko pienoisnäyttöjä. Niissä käytettäisiin elektronista paperia, joten ne käyttäisivät energiaa vain päivittymiseen. Ne voisivat esittää vaikka kalenterin muistutuksia, tehtäviä tai vaikka vain koristekuvioita.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kannessa voisi olla myös aurinkokenno tai energiaa keräävä radioantenni.

MIkäli näin laaja patenttiajatelma hyväksytään, Apple saa omistusoikeuden suureen osaan älykannen mahdollisista toiminteista.

Koko patenttihakemus löytyy Free Patents Online -palvelusta.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (18)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Joo ja kanteen voisi rakentaa pienen purjeveneen ja jollan. Lisäksi kannessa voisi olla keittiö, sillä voisi kokata ja kannessa voisi olla vielä toinenkin näyttö. Sitten siinä saattaisi olla avaruusalus...

No HALOO! Ei tuommoiset patenttihakemus voi mennä läpi tai kohta on usan patenttikeskus yrityksiltä täynnä vastaavia hakemuksia ja patenttikeskus solmussa sen kanssa kelle enää myöntää mitäkin...
Anonyymi: ipyppy 3.8.2012 13:40

Anonyymi
Apple vaan yrittää yhdellä patentilla patentoida kilpailijat ulos.. näppärää, eikö totta?
Anonyymi: iPatentti 3.8.2012 14:42

Anonyymi
Tämähän on se Applen tekniikka ollut kokoajan. Patentoidaan kaikki mahdollinen (esim. suorakulmio muotona ipadissä) ja sitten haastetaan kaikki oikeuteen
Anonyymi: äpple 3.8.2012 16:46

Anonyymi
Jos suojakanteen tulee näyttö nii tuleeko suojakannelle suojakansi?
Anonyymi: S.B. 3.8.2012 18:36

Anonyymi
Patentin läpimeno mahdoton, suojakannessa olleita näppäimmistöjä on ollut jo kymmenen vuotta.
myös näyttöjä on niisä ollut
Anonyymi: kössi kojootti 3.8.2012 19:02

Anonyymi
Ottakaa huomioon, että 5 vuotta sitten ensin kaikki asiantuntijat vähättelivät uutta iPhonea leluna, joka ei menesty. Mutta ei kulunut kuin hetki ja Samsung tuli perässä samanlaisella kosketusnäyttöisellä ällärillään.

Sama tapahtui iPad-tabletin jälkeen. Kaikki valmistajat laulavat kuorossa samaa virttä tabletti-kuorossa.

Uutta ja tehokkaampaa superohutta MacBook Airia matkii nyt jo legioona muita valmistajia. Ei pidä myöskään unohtaa tietokoneen graafista käyttöliittymää, jonka Apple innovoi ja toi ensimmäisenä (siis ei keksinyt) kuluttajille Macintoseissa. Microsoft jäljitteli Windowsillaan heti perään Macintosheja

Eli matkijoita on riittänyt. Ei ihme, että Apple yrittää suojata kaikin mahdollisin keinoin tuotteitaan. Jossain voi olla ylireagointiakin, mutta Applen kaltaisen yrityksen, joka elää innovaatioistaan, on pakko suojata tuotteitaan myös patentein.

Apple on tunnettu ennen kaikkea innovaattorina. Se on osannut hakea sopivat tarpeeksi korkealle tasolle kypsyneet teknologiat ja yhdistänyt ne kuluttajille sopivaan muotoon tietokoneina ja viestintälaitteina. Siihen ohessa Apple on myös toiminut itse keksintöjen tekijänä isommissa tai pienemmissä asioissa.

Innovaattorina Apple ei tietenkään ole itse keksinyt läheskään kaikkea. Mutta se on innovoinut uusia tuotteita kasaamalla uusia teknologioita onnistuneesti yhteen hienoiksi laitteiksi. Apple elää innovoinneistaan.
Anonyymi: Mobile 3.8.2012 19:53

Anonyymi
Onko tahallista väärinymmärtämistä vai eikö lukijoiden äly riitä?

Artikkelissa lukee: "MIkäli näin laaja patenttiajatelma hyväksytään, Apple saa omistusoikeuden suureen osaan älykannen mahdollisista toiminteista."

Ei tuossa patentissa patentoida suojakantta eikä näppäimistöjä eikä edes näppäimiä:) Siinä patentoidaan eräitä toimintoja, jotka halutaan tabletin kanteen. Kaikki kun kopioisivat taas perässä kaiken sen, mitä Apple on suunnitellut.

Suunnittelutiimit tekevät joka tapauksessa töitä kuukausia ja vuosia. Ei niiden tarkoitus ole suunnitella noita asioita kilpailijoiden ja kopijoijien pussiin.

Joidenkin mielestä on pahasta kaikki, mitä Apple suunnittelee.
Anonyymi: Mobile 3.8.2012 20:07

Anonyymi
Onko sulla kaikki muumit laaksossa. Vai tuliko sulta tuon aivopierun jälkeen?


Juu...ja patentoituna Äblen omiin nimiin, he he.
Anonyymi: Äblen patenttisota 4.8.2012 8:41

Anonyymi
tottakai tää menee läpi,jenkeissä voi patentoida aivan mitä vaan. vitsi on siinä että patentin antanut toimisto EI ole missään vastuussa antamastaan patentista,se vaan kerää rahat.
patentin todellinen vahvuus käydään läpi oikeudessa USAssa yhdysvaltojen osalta. ja silloin käydään läpi sitä onko jo aiemmin jossain ollut käytössä samankaltainen ratkaisu tai ratkaisuja.
Anonyymi: jenkkien patenttilai 4.8.2012 14:51

Anonyymi
Onneksi Apple ei ollut olemassa silloin, kun pyörä keksittiin.
Kai se Applen toiminta 10 vuodessa loppuu.
Toivottavasti.
Anonyymi: Nimetön 4.8.2012 17:26
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot