Kirjaudu ▼
 

Facebookissa 83 miljoonaa väärää tiliä

Lehtikuva
Facebookissa 83 miljoonaa väärää tiliä
Koirallakin voi olla oma profiili Facebookissa.
Ja tämä 83 miljoonaa on siis Facebookin itse ilmoittama virallinen luku.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Facebookin tuore SEC-raportti paljastaa, että yhteisöpalvelu on hyvin lähellä miljardin käyttäjän rajapyykkiä. Samalla se todistaa, että kymmenet miljoonat näistä käyttäjistä ovat tavalla tai toisella perusteetta laskuissa mukana.

Raportin mukaan Facebookissa oli kaikkiaan 955 miljoonaa kuukausittaista aktiivikäyttäjää kesäkuun lopussa. Tileistä 8,7 prosenttia eli 83 miljoonaa kappaletta ovat joko päällekkäisiä tai jollakin tavalla vääriä.

Maaliskuussa Facebook arvioi toisessa SEC-raportissaan, että päällekkäiset tai väärät tilit kattavat 5-6 prosenttia kaikista käyttäjistä. Olettaen, että luvut ovat vertailukelpoisia, on tällaisten tilien osuus kasvanut Facebookissa.

Päällekkäiset tilit ovat tietoturvayhtiö Sophoksen mukaan saman henkilön perustamia esimerkiksi vapaa-ajan käyttöä ja työkäyttöä varten. Facebook kieltää tällaisen toiminnan.

Facebook erittelee tällä kertaa tarkemmin, mitä se tarkoittaa väärillä tileillä. Väärin luokitellut tilit edustavat arviolta noin 2,4 prosenttia kaikista tileistä. Nämä tilit ovat käyttäjien luomia henkilökohtaisia profiileja esimerkiksi yritykselleen tai vaikka lemmikilleen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

1,5 prosenttia tileistä on ei-toivottuja, eli niitä käytetään haitallisiin tarkoituksiin kuten roskapostin levittämiseen.

Tuoreet tiedot vääristä käyttäjistä voivat lisätä mainostajien huolia pörssiin listautunutta Facebookia kohtaan. Juuri äsken eräs Facebook-mainostaja väitti, että suurin osa sen keräämistä klikkauksista on peräisin boteilta oikeiden verkkokävijöiden sijaan.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Facebook
Lisää Aiheesta

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kummallista että huhut nostivat Nokian osaketta ja kun huhut kumottiin osake laski.
No pörssiin nyt ei kannata muutenkaan rahojaan laittaa nykyisessä tilanteessa.
Anonyymi: ojankaivaja 3.8.2012 8:17

Anonyymi
Facebookissa näköjään ei kannata mainostaa ellei halua mainostaa tyhjätaskuisille roboteille.
Anonyymi: jeppelssi 3.8.2012 9:59

Anonyymi
Itse jouduin jokunen vuosi sitten rekisteröitymään kun kaljakellunnan ajankohtaiset tiedot olivat ainoastaan naamakirjassa eikä niitä päässyt lukemaan kuin rekisteröityneet. Niin tyhmä en toki ollut että omaa nimeäni olisin käyttänyt. Onko tämä sitten väärä tili? En tiedä eikä kiinnosta.
Anonyymi: Alter egon veli 3.8.2012 10:29

Anonyymi
Minullakin on facebookkiin väärä tili. Pystyy lisäilemaan työpaikalta ns. tuntemattomia naisia ilman että tulisi stalkkerin maine. Ylipäätänsä' kyllä ihmettelen miksi he lisäävät ihan oudon naispuolisen nimen kavereikseen.
Anonyymi: dfgdfgdfgddfg 3.8.2012 10:57

Anonyymi
Huumevalistusta: "Meth - not even once"
Internetvalistusta: "Facebook - not even once"
Anonyymi: Käyttöehdot teidän p 3.8.2012 13:35

Anonyymi
Mulla on facebookissa 3 väärää tiliä. (mikään ei olea oikealla nimellä) Tosin yhden niistä facebook on sulkenut ja 2 muuta on vain sitävarten että voi tarvittaessa käyttää arvointohin ym roskaan.
Anonyymi: Meitzi 6.8.2012 19:41

Anonyymi
Onko meistä kaikista tullut kaikkien ihmisten viihdyttäjiä?
What ever never mind.
Anonyymi: LiveCommercials 25.1.2014 21:08
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot