Kirjaudu ▼
 

Microsoft tunnustaa Surface-riskin

EPA/MICROSOFT / HANDOUT
Microsoft tunnustaa Surface-riskin
Microsoft laittoi paperille sen, mitä se ei ole suostunut julkisesti myöntämään. Surface on riski, yhtiö toteaa SEC-raportissaan New York Timesin mukaan.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Surface-tabletin myyntiin tuova Microsoft tiedostaa sen olevan riski kumppanisuhteille. Asia saa vahvistuksen yhtiön jättämästä raportista Yhdysvaltain arvopaperielin SEC:lle.

– Sufrace-laitteemme kilpailevat OEM-kumppaneidemme tekemien tuotteiden kanssa, mikä voi vaikuttaa niiden sitoumukseen alustaamme, Microsoft toteaa New York Timesin mukaan.

Microsoft esitteli Surface-tabletin kesäkuussa. Heti kättelyssä arvioitiin, että laite on märkä rätti vasten kumppaneita, joilta Microsoft odottaa Windows 8 -tableteja.

On tosin veikattu, että Microsoft ei myy Surfacea kovin kauan. Sen sijaan laitetta saatetaan käyttää valmistuskumppanien houkuttelemiseksi Windows 8 -tabletien pariin. Myös Microsoftin pääjohtajan Steve Ballmerin puheet ovat viitanneet siihen.

Microsoft ilmoitti SEC-raportissaan, että Surfacen myynti alkaa samaan aikaan Windows 8:n kanssa eli 26. lokakuuta.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Microsoft
Ihmiset Steve Ballmer
Lisää Aiheesta
Verkossa
SEC-raportti

Kommentit (22)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Valve Steam aikoo julkaista kaikki 2500 peliään ja kaikki tulevat uudet pelinsä Linux alustalle. Joten eiköhän Microsoftin taru ala olemaan lopussa. Johtajana täysi psykopaatti ja koko firman sisäinen ilmapiiri varmasti äärimmäisen tulehtunut.

Linux alustalla pyörii jo tällä hetkellä maapallon tietotekniikasta ylivoimaisesti suurin osa, kun lasketaan pöytäkoneiden lisäksi kännykät, digiboksit, reitittimet ja ties mitkä vimpaimet kamerat ja härvelit joissa kaikissa on Suomalainen Linux sydämenään.

Ja mitä tekee maailman tyhmimmän kansan kruununjalokivi Nokia? No he tietenkin haistattavat pitkän peen Suomalaisuudelle, totaalisesti.

Kun vielä Officen menestys tulee romuttumaan ajan myötä sillä kehittyvillä valtioilla ei ole siihen varaa. Ja Suomenkin on pian käytännön syistä pakko siirtyä Open Officeen ja Linuxiin valtion konttoreissa koska meillä ei ole enää jatkossa yksinkertaisesti varaa maksaa 190 miljoonaa euroa vuosittain Microsoftille lisenssimaksuina.

Kyllä luitte oikein, teidän verorahoistanne menee 190 miljoonaa euroa joka ikinen vuosi suoraan Redmondiin, tämän on järkännyt superministeri jalkakipupelle Matti "Näsä" Vanhanen.
Anonyymi: Nimetön 30.7.2012 15:32

Anonyymi
Huono ja vakoileva käyttöjärjestelmä muodostaa aina riskin.
Anonyymi: viisas karttaa tuoll 30.7.2012 15:32

Anonyymi
Huono ja vakoileva käyttöjärjestelmä muodostaa aina riskin.


Jep, WP, Android, W8, iOS ja OSX ovat saastaisia vakoilukoneita.

Käytä puhdasta Linuxia.
Anonyymi: Cynix 30.7.2012 15:50

Anonyymi
Teidän verorahoistanne menee 190 miljoonaa euroa joka ikinen vuosi suoraan Redmondiin, tämän on järkännyt superministeri jalkakipupelle Matti "Näsä" Vanhanen.


Linuxin kustannus on kaikkea muuta kuin 0 ja toisekseen vaikka luku on iso niin unohdat listata kaiken mitä sillä rahalla saa. Aika pirun paljon.

Toisekseen nämä Valven "2500" peliä on kaikkea muuta kuin niitä mitä eniten myydään. DirectX-pelit ei Linuxille tule edes Steamin kautta ja oikeastaan kaikki huippupelit on DX-pelejä. Pidemmän tähtäimen meininkiä on vaikeampi ennustaa.
Anonyymi: Pinaatti 30.7.2012 16:57

Anonyymi

Toisekseen nämä Valven "2500" peliä on kaikkea muuta kuin niitä mitä eniten myydään. DirectX-pelit ei Linuxille tule edes Steamin kautta ja oikeastaan kaikki huippupelit on DX-pelejä. Pidemmän tähtäimen meininkiä on vaikeampi ennustaa.


Mitkä ihmeen DX-pelit? Johan noita ajetaan ompulla niin miksei myös Linuxilla. Jatkossa taas typerästi yhdelle alustalle tehdyt pelit jäävät marginaaliin, kun vaihtoehtona on paljon suurempi asiakaspotentiaali.
Anonyymi: Huippupelit toimivat 30.7.2012 17:12

Anonyymi
Linus itse ei tunnusta Linuxia enää omakseen, eli siinä meni sekin suomalaisuus. Linux on monikansallinen sekavuuden kirjo. Eikä sitäkään ihan ilmaiseksi tehdä kun bisneksen pitää pyöriä. Ihan vaan kommentoin kun Linuxia tuossa kehutaan liikaa.
Anonyymi: Nimetön 30.7.2012 17:44

Anonyymi
"Mitkä ihmeen DX-pelit? Johan noita ajetaan ompulla niin miksei myös Linuxilla. Jatkossa taas typerästi yhdelle alustalle tehdyt pelit jäävät marginaaliin, kun vaihtoehtona on paljon suurempi asiakaspotentiaali"

DX -pelit ovat pelejä joiden rajapintana on Ms:n kehittämä direct X. Linux käyttää rajapintanaan Open GL rajapintaa joka on vaativampi kuin Direct X rajapinta sillä siinä ohjelmoijan tulee huomioida raudan konfigurointi ja ohjelmointi jota Direct X -rajapinnassa ei tarvitse tehdä. Mac puolestaan käyttää Open GL:stä johdettua Open CL -rajapintaa ja on paremmin organisoitu kuin vastaavasti Open GL. Tämän lisäksi peleje pelataan ylivoimaisesti eniten XBox -pelikonsolilla joka käyttää Direct X rajapintaa, eli näin ollen pelitalot eivät suuremmissa määrin voi vaihtaa käyttämiään rajapintoja. Miksi? Koska se ei ole kannattavaa taloudellisesti, minkä vuoksi Linux yhteisö on nyt ja tulevaisuudessa tuomittu pelialan toimesta marginaaliin.
Anonyymi: Pelejä ostetaan enit 30.7.2012 18:01

Anonyymi
"Valve Steam aikoo julkaista kaikki 2500 peliään ja kaikki tulevat uudet pelinsä Linux alustalle. Joten eiköhän Microsoftin taru ala olemaan lopussa. Johtajana täysi psykopaatti ja koko firman sisäinen ilmapiiri varmasti äärimmäisen tulehtunut."

- Valve tekee kuten tahtoo, eli koettaa pitää verkkokauppansa hengissä. Mikäli Valve kuvittelee että linux yhteisö ostaa pelejä enemmän kuin vaikka Xbox yhteisö on heidän kantansa pahasti vialla. Ms:n ja Applen taru on kaikkea muuta kuin "game over!" vaikka kuinka sinä ja heimolaisesi sitä koetatte toitottaa. Linux itseasiassa on edelleen samassa tilanteessa kuin 10 vuotta sitten eli ei uutta auringon alla.

"Linux alustalla pyörii jo tällä hetkellä maapallon tietotekniikasta ylivoimaisesti suurin osa, kun lasketaan pöytäkoneiden lisäksi kännykät, digiboksit, reitittimet ja ties mitkä vimpaimet kamerat ja härvelit joissa kaikissa on Suomalainen Linux sydämenään."

- Tiedätkö mitä puhut asiaa, mutta unohdit paatoksessasi lisätä että näissä tapauksissa puhutaan machine -> machine interfacesta jossa linux on tällä hetkellä erittäin kilpailukykyinen. Sen sijaan HCI puolella onkin sitten ne suurimmat open source kehittäjien ongelmat vaikka tätä et suostu millään myöntämään.

"Ja mitä tekee maailman tyhmimmän kansan kruununjalokivi Nokia? No he tietenkin haistattavat pitkän peen Suomalaisuudelle, totaalisesti."

- Juu olisin itse tehnyt samoin, Leego ei saanut tuulta alleen, typerä yhteistyö Intelin kanssa jos satut vielä muistamaan. jne... Droidissa ei mahkuja joten Ms oli ainoa vaihtoehto. Mutta onneksi meillä on Jolla joka kokeilee lentoaan Meegon kehitystyöllä ja siitä saaduilla opeilla. Toivottavasti saavat "ekosysteemiinsä" niitä suuria ja dominoivia laitevalmistajia jotka loppu peleissä määrittää tuleeko ekosysteemistä toimiva.

"Kun vielä Officen menestys tulee romuttumaan ajan myötä sillä kehittyvillä valtioilla ei ole siihen varaa. Ja Suomenkin on pian käytännön syistä pakko siirtyä Open Officeen ja Linuxiin valtion konttoreissa koska meillä ei ole enää jatkossa yksinkertaisesti varaa maksaa 190 miljoonaa euroa vuosittain Microsoftille lisenssimaksuina."

- Kehittyvät valtiot voisivat käyttää ihan hyvin open officea, toimiva kun on. Se että ne ostavat Ms:ää on sitten heidän henk. koht. ongelmansa, joka ei minua "wessienä" hirveästi hetkauta. Suomessa Linuxiin siirto onnistuu aikanaan 2040 luvulla jolloin oma 70 -luvulla syntynyt ikäpolvi jää eläkkeelle. Linuxin ylläpito tuen osalta kun tulee muutoin aivan liian kalliiksi. Silti soisin että open office asennettaisiin jo nyt kaikkiin valtion virastoihin ja oppilaitoksiin, toimiva kun on!

"Kyllä luitte oikein, teidän verorahoistanne menee 190 miljoonaa euroa joka ikinen vuosi suoraan Redmondiin, tämän on järkännyt superministeri jalkakipupelle Matti "Näsä" Vanhanen"

- no ihan miten vain itse varmaan olisit antanut nämäkin rahat gaggenhaimeille suomalaisen kulttuurin ylläpitämiseksi pohjolassa (helsinki). Toisin sanoen rahaa valuu huonon organisaatiorakenteen johdosta joka tapauksessa sellaisia määriä joita tavallinen pulliainen ei yksinkertaisesti ymmärrä!
Anonyymi: Nootti venäjältä 30.7.2012 18:40

Anonyymi
Linus itse ei tunnusta Linuxia enää omakseen, eli siinä meni sekin suomalaisuus. Linux on monikansallinen sekavuuden kirjo. Eikä sitäkään ihan ilmaiseksi tehdä kun bisneksen pitää pyöriä. Ihan vaan kommentoin kun Linuxia tuossa kehutaan liikaa.


Monikansallinen yhteistyö on ihana asia, jos vaihtoehtona on amerikkalainen pörssiyritys.
Anonyymi: Nimetön 30.7.2012 18:54

Anonyymi
- Valve tekee kuten tahtoo, eli koettaa pitää verkkokauppansa hengissä. Mikäli Valve kuvittelee että linux yhteisö ostaa pelejä enemmän kuin vaikka Xbox yhteisö on heidän kantansa pahasti vialla.


Herää jo tähän maailmaan:

www.omgubuntu.co.uk/2011/12/linux-users-continue-to-most-for-the-humble-indie-bundle
Anonyymi: Nimetön 30.7.2012 18:57
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot