Kirjaudu ▼
 

Nokian puhelinmyynti Pohjois-Amerikassa: -60 %

AFP
Nokian puhelinmyynti Pohjois-Amerikassa: -60 %
Matkapuhelinyhtiö Nokian puhelinten kappalemääräinen myynti laski huhti–kesäkuussa miltei kaikilla alueilla.
19.7.2012 13:57
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kiinassa myynti vajosi 30 prosenttia ja Pohjois-Amerikassa se romahti 60 prosenttia vuotta aiemmasta. Aasian- ja Tyynenmeren alueella Nokia onnistui sen sijaan kääntämään aiemman myynnin laskun selväksi nousuksi.

Kokonaisuudessaan Nokian matkapuhelinmyynti kutistui vuoden toisella neljänneksellä viisi prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Edellisneljänneksestä myynti kasvoi prosentin.

Tärkeällä Aasian- ja Tyynenmeren alueella yhtiö onnistui kuitenkin kääntämään myyntinsä laskun. Se myi huhti–kesäkuussa alueella 28,6 miljoonaa puhelinta, mikä oli 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Tammi–maaliskuusta alueen myynti kasvoi kymmeneksen.

Latinalaisessa Amerikassa puhelinmyynti hiipui keskimääräistä vähemmän eli kolme prosenttia viime vuodesta. Tammi–maaliskuusta se kasvoi kuitenkin peräti liki neljänneksen. Yhtiö myi alueella 11,9 miljoonaa puhelinta.

Kiinassa sen sijaan puhelimia meni kaupaksi 30 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana ja 14 prosenttia vähemmän kuin tammi–maaliskuussa. Huhti–kesäkuussa Nokia myi Kiinan alueella 7,9 miljoonaa puhelinta.

Euroopassa yhtiö myi 15,3 miljoonaa puhelinta eli myynti vajosi 17 prosenttia viime vuodesta. Vuoden ensimmäisestä neljänneksestä myynti hiipui 3 prosenttia.

Lähi-idän ja Afrikan alueella myynnin kutistuminen vastasi kaikkien alueiden keskiarvoa eli se supistui 5 prosenttia vuotta aiemmasta. Alkuvuodesta myynti sen sijaan kutistui miltei kymmeneksen. Nokia onnistui myymään alueella 19,4 miljoonaa matkapuhelinta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Yhdysvalloissa Nokian puhelimet menevät yhä kehnommin kaupaksi. Pohjois-Amerikan myynti romahti 60 prosenttia 0,6 miljoonaan puhelimeen vuotta aiemmasta. Myyntimäärä vastasi alkuvuoden määrää.

Kokonaisuudessaan Nokian puhelimia myyntiin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 83,7 miljoonaa kappaletta. Vaikka määrä oli pienempi kuin vuosi sitten, se oli prosentin suurempi kuin tammi–maaliskuussa, jolloin yhtiö myi 82,7 miljoonaa puhelinta.

Laite- ja palveluyksikön liikevaihto laski vuoden toisella neljänneksellä 26 prosenttia vuotta aiemmasta 4 023 miljoonaan euroon. Se oli viisi prosenttia pienempi kuin tammi–maaliskuussa.

Nokian osavuosikatsauksen mukaan laite- ja palveluyksikön liikevaihdon lasku vuoden toisella neljänneksellä vuotta aiemmasta johtui ensisijaisesti uusiin sopimuksiin liittyvän noin 430 miljoonan euron patenttilisenssitulon kirjaamisesta vertailuneljännekseen. Nokia arvioi, että sen vuotuinen patenttilisenssien tulovirta nykytasolla on noin 0,5 miljardia euroa.

Yhtiön myyntikanavan varastotasot olivat kesäkuun lopussa suunnilleen samat kuin edellisen vuosineljänneksen lopussa. Huhti–kesäkuun lopussa myyntikanavan varastotasot olivat normaalin 4–6 viikon vaihteluvälin yläpäässä. Laitteiden kappalemäärällä mitattuna varastotasot kuitenkin laskivat hieman edellisestä vuosineljänneksestä.

19.7.2012 13:57
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Nokia

Kommentit (8)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokian Yhdysvaltain valloitus jatkuu menestyksekkäästi.
Anonyymi: Vaihtoehtoinen otsik 19.7.2012 14:10

Anonyymi
Symbian myy edelleen paremmin kuin Winshit Phonefuck :)
Anonyymi: Nimetön 19.7.2012 15:24

Anonyymi
"Aasian- ja Tyynenmeren alueella"

Mikähän tuo "Aasianmeri" mahtaa olla kun sitä ei minun kartoistani löydy? Kahteen kertaan on jutussa, joten täytyy kai sen olla olemassa. Vai olisiko sittenkin kysymys "toimittajan" kielitaidosta.
Anonyymi: Arska 19.7.2012 16:07

Anonyymi
täällä apple fanipikkupoikien otsikot oli tällaiset mutta esim. TE uutisoi näin "Tämä on harvinaista: Nokian liikevaihto USA:ssa +8 %, Aasiassa laskua". ymmärrän kyllä jos viihaatte Nokiaa mutta haisette pahalle
Anonyymi: väsynyttä porukkaa 19.7.2012 16:25

Anonyymi
Nokia siis myi USA:ssa artikkelin mukaan 600 000 kännyä. Paljonko niistä mahtanee olla Lumia 900:n osuus?
ja paljonko sen - oliko 710:n vai minkä osuus?
Anonyymi: Jake 19.7.2012 18:16

Anonyymi
Ja se Nielsenin raportti olikin sitten ihan jargonia..=)
Anonyymi: Nimetön 19.7.2012 18:45

Anonyymi
tämän perusteella menee it-viikko boikottiin. :)
Anonyymi: dumbassfucks 19.7.2012 22:22

Anonyymi
Nokia siis myi USA:ssa artikkelin mukaan 600 000 kännyä. Paljonko niistä mahtanee olla Lumia 900:n osuus?
ja paljonko sen - oliko 710:n vai minkä osuus?


Nokia ei näitä lukuja paljastanut, eikä liioin sitä mitä ne 6 miljoonaa myytyä älypuhelinta olivat (Symbiania vai MeeGoa). Niin tai näin, Lumian 4 miljoonaa maailmanlaajuisesti on aika surkeaa katseltavaa.

P-Amerikan liikevaihto koko puhelinbisnekselle oli 128 M?, siis 213 ?/puhelin (tosin liikevaihtoa lienee tullut muustakin kun puhelinmyynnistä). Tämä on hieman korkeampi kuin Lumian keskimyyntihinta 186 ? (maailmanlaajuinen).
Anonyymi: Piraatti 19.7.2012 23:29
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot