Kirjaudu ▼
 

Nokian Elop: Windows Phone 8 kovien odotusten kohteena

Microsoft
Nokian Elop: Windows Phone 8 kovien odotusten kohteena
Matkapuhelinyhtiö Nokian toimitusjohtajan Stephen Elop sanoi yhtiön iltapäivällä järjestämässä analyytikkopuhelussa, että Nokia odottaa suuria Microsoftin loppuvuonna julkaistavalta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmältä. Nokian Lumia-älypuhelimet käyttävät Windows Phonea.
19.7.2012 17:07
Toivo Martikainen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

– Uskomme Windows Phone 8:n olevan katalyytti Lumia-laitteillemme, Elop sanoi.

Toimitusjohtajan mukaan uusi käyttöjärjestelmä on suurilta osin yhteneväinen pc-tietokoneille ja tablet-laitteille julkaistavan Windows 8 -järjestelmän kanssa, joten se tarjoaa ohjelmistokehittäjille hyvän pohjan.

– Windows Phone -ekosysteemissä on jo yli 100 000 sovellusta, Elop kehui yhteistyötä ohjelmistokehittäjien kanssa.

"Microsoftin ilmoitus
ei vaikuttanut Lumioiden myyntiin"

Microsoftin kesäkuista ilmoitusta, että nykyisiä Windows Phone 7.5 -järjestelmää käyttäviä laitteita ei voi päivittää Windows Phone 8:aan on pidetty Nokian kannalta negatiivisena uutisena. Elop ei kuitenkaan myöntänyt, että Microsoft olisi ilmoituksellaan yllättänyt Nokian.

– Yhteistyömme heidän kanssaan on erittäin läheistä ja vuorovaikutteista, hän sanoi tänään.

Elop näki asian myös niin päin, että Microsoft on omalta osaltaan riippuvainen Nokiasta muun muassa sijaintipalveluiden osalta.

Lisäksi Elop korosti, ettei kysymys Windows Phone 8:n yhteensopivuudesta ole ainakaan vielä vaikuttanut merkittävästi Lumioiden myyntiin.

– Odotamme jonkinlaista vaikutusta Lumia-myyntiin Microsoftin kesäkuisesta ilmoituksesta. Mutta ainakaan vielä se ei ole näkynyt Lumioiden myynnissä, joka on ollut Microsoftin ilmoituksen jälkeen nousussa, Elop sanoi.

Nokia kertoi tämänpäiväisen tulosjulkistuksensa yhteydessä saaneensa toisella vuosineljänneksellä kaupaksi neljä miljoonaa Lumia-laitetta. Luku päihitti analyytikkojen 3,8 miljoonan myydyn laitteen ennakkoarvion.

Windows Phone noussut
kolmanneksi älypuhelinalustaksi

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Microsoftin ja Nokian kamppailu Windows Phone -järjestelmällään älypuhelinmarkkinoita dominoivia Googlen Android-laitteita ja Applen iPhonea vastaan on sujunut tähän mennessä melko vaisusti. Myös Elop myönsi, että markkinaosuuden haaliminen ei ole sujunut odotusten mukaisesti.

– Olemme huomanneet, että kolmanneksi älypuhelinalustaksi nouseminen on erittäin vaikeaa, toimitusjohtaja sanoi.

Samalla hän kuitenkin korosti, että Nokia on sitoutunut Microsoft-yhteistyöhön eikä harkitse muita vaihtoehtoja.

– Olemme sitoutuneet Windows Phoneen älypuhelinalustanamme. Olemme onnistuneet nousemaan kolmanneksi älypuhelinalustaksi Microsoftin kanssa.

Nykyiset Lumia-käyttäjät
eivät jää yksin

Elopin mukaan Nokia ei myöskään jätä nykyisten Lumia-laitteiden käyttäjiä yksin vanhentuvan käyttöjärjestelmänsä kanssa. Toimitusjohtaja lupasi Windows Phone 7.8 -päivityksen kaikille nykyisille Lumia-laitteille.

– Olemassa oleville Lumioille on jo aloitettu päivitysten tuominen. Kaikki neljä nykyistä Lumiaa tulevat saamaan laajan päivityksen, jossa on mukana joitain uuden Windows Phone 8:n ominaisuuksia, kuten uusi aloitusnäyttö, Elop sanoi.

Lisäksi päivityksiä on hänen mukaansa tulossa muun muassa puhelinten wifi-ominaisuuksiin sekä käyttäjän liikkeisiin reagointiin.

19.7.2012 17:07
Toivo Martikainen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (17)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Miten WP8 voi olla "katalyytti" lumioille, jos edes vanhemmat WP:t eivät olleet katalyyttejä?

Luulen että päin vastoin WP8 kulkee vastavirtaan luomalla työpöytäkoneen ja puhelimen integraatiota ja yrittämällä vängätä älypuhelinta toimistoympäristöön. Valtavirtapuhelimet näet integroi IHMISIÄ eikä laitteita: ystäviä, sosiaalisia verkostoja ja harrastajia.

Laiteintegraatio toimistotasolla ovat kuitenkin ominaisuuksia, joita käyttäjien valtavirta ei tarvitse ja jopa vieroksuu. Toimisto- tai työpöytäympäristö kännykässä Officen muodossa ei ole käyttäjille erityisen sexy. Microsoftin ratkaisut ovat yhtä hulluja kuin näppiksen tuominen tablettiin. Älypuhelin on tarkoitettu liikkeellä oleville käyttäjille taskussa tai mukana helposti kuljetettaviksi ja käytettäviksi.

Älypuhelin on kuitenkin taskussa kulkeva kommunikaatioväline. Sillä ollaan yhteydessä ystäviin ja sosiaalisiin medioihin EIKÄ ensi sijassa tietokoneisiin. WP8 ei todellakaan tuo mitään lisäarvoa lumioille eikä suuremmin hyödytä käyttäjien valtaosaa. WP8:ssa ei ole todellakaan taikakalu, joka lisäisi sen houkuttelevuutta.
Anonyymi: Mobile 19.7.2012 19:33

Anonyymi
Mutta kun Nokia ei tule olemaan ainut Windows Phone 8 käyttöjärjestelmän käyttäjä!.
Anonyymi: uskokaa JO! 19.7.2012 19:43

Anonyymi
Mutta kun Nokia ei tule olemaan ainut Windows Phone 8 käyttöjärjestelmän käyttäjä!.


Eikös ne kuluttajat ole käyttäjiä eikä valmistajat??

Onhan WP ollut tähänkin asti eri valmistajien puhelimissa. Mikään ei muutu.
Anonyymi: WWWK 19.7.2012 19:44

Anonyymi
Kaikki neljä nykyistä Lumiaa tulevat saamaan laajan päivityksen, jossa on mukana joitain uuden Windows Phone 8:n ominaisuuksia, kuten uusi aloitusnäyttö.


Aloitusruudukko ei ole todellakaan ollut puoleensavetävä eikä tarpeellinen. Enemmän se on joku virastokäytävän opaskylttien viidakko eikä älypuhelimen näyttö.
Anonyymi: WWWK 19.7.2012 19:44

Anonyymi
Windows Phone 8 tulee mullistamaan älypuhelimet! Bluetoothilla tiedostojen jakaminen, MicroSD-tuki ja screenshot-ominaisuus ovat täysin uusia ja loistavia ominaisuuksia. iOS näyttää Windows Phone 8:n rinnalla muinais jäänteeltä, jonka on parempi vain jäädä fossiili-tasolle!

Se sarkasmista... Todellisuudessa tekniikoiltaan WP8 tuo yhtä paljon uutta kuin iOS-päivitys. Kenen mielestä Bluetooth ja MicroSD on jotain uutta? Toisaalta WP8:n jälkeen iOS on ainoa älypuhelinalusta, jolta puuttuu screenshot-ominaisuus ja MicroSD-tuki (tosin se nyt puuttuu kaikista Apple-logolla varustetuista tuotteista, kiitos Applen ajattelumallin, jonka mukaan muun kuin iTunesin kanssa tiedostojen siirtäminen on yhtä kuin hakkerointi).
Anonyymi: Nimetön 19.7.2012 21:29

Anonyymi
"Toisaalta WP8:n jälkeen iOS on ainoa älypuhelinalusta, jolta puuttuu screenshot-ominaisuus"

Ainakin omassa iPhonessa saa kuvakaappauksen virtanappi-valintanappi yhdistelmällä.
Anonyymi: so true 19.7.2012 22:13

Anonyymi
Kukaan ei sitä odota!
Anonyymi: Nimetön 19.7.2012 22:52

Anonyymi
Ruskeat marjat. Kukaan ei ole kiinnostunut Fl opista tai jonkun Pallomeren plöpistä.
Anonyymi: Aivopieruja riittää 19.7.2012 23:12

Anonyymi
Ootetaan ja ootetaan. Hömpsis pömpsis.
Anonyymi: Joko saa nauraa?? 19.7.2012 23:29

Anonyymi
Windows Phone on kahdeksas ekosysteemi.
Anonyymi: Faktaa 20.7.2012 0:21
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot