Kirjaudu ▼
 

Nokia kohensi USA:n jakelukanaviaan – nouseeko Lumia?

Henrik Kettunen/Bloomberg
Nokia kohensi USA:n jakelukanaviaan – nouseeko Lumia?
Nokia on kertonut solmineensa uudet yhteistyösopimukset yhdysvaltalaisten teleoperaattoreiden Verizonin ja Sprintin kanssa. Auttaako jakelukanavien kaksinkertaistuminen Lumian myynnin nousuun tärkeillä jenkkimarkkinoilla?
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nokian sovelluskehittäjäsuhteista vastaava johtaja Richard Kerris kertoi Neowinin haastattelussa viime viikonloppuna, että myös yhdysvaltalaisoperaattorit Verizon ja Sprint alkavat kauppaamaan Nokian Lumioita. Kerris jätti ajankohdan kuitenkin avoimeksi.

FIM:n analyytikko Michael Schröder pitää uusia yhteisyösopimuksia hyvänä uutisena, joskaan ei kovin yllättävänä.

– Toki uusilla yhteistyösopimuksilla on merkitystä. Jakelukanavien laajenemista USA:ssa on kuitenkin jo odotettu, eikä yhteistyösopimukset Verizonin ja Sprintin kanssa näin ollen tulleet yllätyksenä, Schröder kommentoi Taloussanomille.

Schröder ei usko uusien kumppanuuksien vaikuttavan Nokian jo myynnissä olevien Lumia-puhelinten heikkoon menestykseen Yhdysvalloissa.

– Ilmeisesti uudet operaattorit tulevat mukaan vasta siinä vaiheessa kun Windows Phone 8 saapuu markkinoille. Uudet jakelukanavat eivät siten helpota lähikuukausien tilannetta.

Nokian mukaan ensimmäiset Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävät puhelimet tulevat markkinoille syksyllä. Niiden joukossa voi olla myös Nokian uusi Lumia. Uudet laitteet nostavat odotuksia, kuten aiemminkin.

– Saa nähdä mitä uusi puhelinalusta tuo tullessaan. Viimeisen vuoden aikana on ennakoitu uutta nousua jokaisen Windows Phone -kehitysversion myötä, mutta tulos on ollut heikko, Schröder kuitenkin toteaa.

Lumian menestys
Yhdysvalloissa surkeaa

Nokian Lumian menestys tärkeillä Yhdysvaltain markkinoilla on ollut erityisen heikkoa.

Tutkimusyhtiö Nielsenin raportin mukaan Yhdysvalloissa kaksi kolmesta uuden puhelimen ostajasta valitsee älypuhelimen, mutta Windows Phone -käyttöjärjestelmälle perustuvien älypuhelimien markkinaosuus on vain 1,3 prosenttia.

Nokia jää vielä kakkoseksi jopa Windows -järjestelmää käyttävien puhelinten markkinoilla. Lumian markkinaosuus Yhdysvaltojen älypuhelinmarkkinoista on Nielsenin mukaan vain 0,3 prosenttia.

– Lumian menestys on ollut pettymys, eikä vain tärkeillä USA:n markkinoilla. Suomea lukuun ottamatta Lumian myynnissä on ollut hidas lähtö, Schröder toteaa.

Lumian menestys älypuhelinmarkkinoilla riippuu Schröderin mielestä Windows -käyttöjärjestelmän yleistymisestä.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Nokian jatko on kiinni pitkälti siitä, miten Windows-puhelimet yleistyvät markkinoilla. Jakelukanavien tuplaantuminen Yhdysvalloissa ei itsessään auta Nokian perusongelmaan. Lumian myynti ei lähtenyt kunnolla käyntiin vaikka yhteistyökumppanina oli merkittävä operaattori AT&T.

Kerris kertoi Neowinille AT&T:n käyttävän vuoden kolmannella neljänneksellä yhteensä 250 miljoonaa dollaria Lumian mainontaan. Schröderin mukaan kolmannen neljänneksen ja Windows 7 -puhelinten näkymät ovat silti varsin heikot.

– Alkusyksy näyttää Nokialle hyvin haastavalta. Windows Phone 7:n ja Windows Phone 8:n yhteensopivuusongelma painaa Lumian myyntiä. Yhteensopivuusongelman vuoksi operaattorit ovat todennäköisesti varovaisia nykyisen malliston markkinoinnissa. Asiakkaille ei mielellään myydä parin kuukauden sisällä vanhenevaa laitetta.

Nostaako Windows 8
Nokian kurimuksesta?

Vaikka Nokian tilanne on vaikea, Schröder näkee syksyn uudessa Lumiassa aiemmasta poikkeavaa menestyspotentiaalia.

– Windows 8:ssa on nyt luvassa oikeasti jotain uutta. Uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa laitteiden paremman yhteiskäytön. Pöytäkoneet, tabletit ja puhelimet ovat yhteensopivia. Kuluttajille on tärkeää, että laitteet ovat synkronoitavissa keskenään. Apple hoiti tämän jo kauan aikaa sitten, Schröder valottaa.

Ongelmiakin tosin on. Sovelluksissa ja palveluissa Windows -käyttöjärjestelmä on vielä auttamatta kilpailijoitaan perässä. Schröderin mukaan sovelluskehityksen osalta Windows-alusta on ikään kuin pattitilanteessa.

– Ongelman aiheuttaa huono palvelu- ja sovellussaatavuus. Nokian laitekanta on pieni, joten sovelluskehitystyö jää helposti vaisuksi. Laitekanta taas ei meinaa lähteä nousuun, sillä Windows-alusta ei kykene tarjoamaan kilpailijoidensa veroisia palveluja ja sovelluksia.

Nokia julkistaa toisen vuosineljänneksen tuloksensa ensi viikon torstaina 19. heinäkuuta. Investointipankki Bernstein laski perjantaina Nokian osakkeen tavoitehintaa 40 prosentilla 1,2 euroon.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (28)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei pa*kan myynti lisäänny vaikka useampi taho sitä alkaisi kauppaamaan.


Huomenta vaan kaikille Linux-nörteille.
Anonyymi: Nimetön 14.7.2012 9:55

Anonyymi
En usko myynnin lisääntyvän kuin vähän. Eiköhän ihmiset olisi hakeneet jo lumiansa, jos sellaisen haluaisi.
Anonyymi: Xbox kaupanpäälle... 14.7.2012 10:26

Anonyymi
Nokia kohensi USA:n jakelukanaviaan - nouseeko Lumia?. Ei nouse!.
Anonyymi: menneen talven Lumia 14.7.2012 10:41

Anonyymi
TechCrunch -verkkosivusto kehuu uutta wp8-käyttöjärjestelmää vuolaasti markkinoiden parhaaksi.
iltalehti.fi/digi/2012062115742025_du.shtml
Anonyymi: Nokia nousuun 14.7.2012 10:47

Anonyymi
Mietitäänpä hetki...joo...ei nouse! Nokian taru on lopussa, näyttävä harakiri MS:n pitelemään miekkaan.
Anonyymi: Trojan E-Flop 14.7.2012 12:11

Anonyymi
Mietitäänpä hetki...joo...ei nouse! Nokian taru on lopussa, näyttävä harakiri MS:n pitelemään miekkaan.


Äänestän tämän toistaiseksi väsyneimmäksi kommentiksi! Nimimerkissä oli vielä perinteisesti väännetty Elopin nimestä oma versio. Myötähäpeä on suuri.
Anonyymi: Kasvopalmu Awards 14.7.2012 12:53

Anonyymi
Amerikka pitää vallata hinnalla millä hyvänsä. Tää on niiku joku ihmeen pakkomielle Nokialle. Siinähän sitä ihmetellään ku asiakkaat kaikkoaa muualtakin.
Anonyymi: Addigtio 14.7.2012 13:37

Anonyymi
Microsoft: mahdollistakaa mobiilivarmenne (voisi varmentaa suoraa mobiilivarmenne-sim-kortilta) pilvipalveluissanne. Käytön kannalta vastenmielistä ja hölmöä nuo väliajoin pakkovaihtuvat salasanat, joiden päivitys kaikkiin päätelaitteisiin on yksi riesa.
Nämä käytettävyyteen liittyvät puutteet tulee korjata pikaisesti.
Anonyymi: Yritysasiakas 14.7.2012 15:46

Anonyymi
Windows 8:ssa on nyt luvassa oikeasti jotain uutta. Uusi käyttöjärjestelmä mahdollistaa laitteiden paremman yhteiskäytön. Pöytäkoneet, tabletit ja puhelimet ovat yhteensopivia. Kuluttajille on tärkeää, että laitteet ovat synkronoitavissa keskenään.


Ei ole ongelma synkronoida esim läppäria ja puhelinta tälläkään hetkellä.
Ja vielä niin että kannettava on Macbook ja puhelin Nokia.

En näe w8:ssa kotikäyttäjille mitään järkeä, yrityksille ehkä.
Anonyymi: windows 8 on floppi 14.7.2012 17:14

Anonyymi
Nokian kannalta tilanne on synkempi kuin koskaan. Jo yli vuoden odotettu ja ilmoitettu milloin mikäkin tulee olemaan se "juttu" millä myynti lähtee kasvamaan.

Jos todellakin nyt sanotaan että se on windows 8 niin ei voi muuta sanoa kuin että se on sitten menoa kohti centtiosaketta.

Miksi windows 8 myisi sen enempää kuin nykyinen ? Ei siinä ole mitään ihmeellistä tai tarpeellista kotikäyttäjille.

Jos Nokia tuon w8 odottaa jotain muuttavan niin heikosti menee.
Anonyymi: Alle ?urolla saa Nok 14.7.2012 17:19
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot