Kirjaudu ▼
 

Ciscon isovelipäivitys suututti asiakkaat

Gianluca Colla/Bloomberg News
Ciscon isovelipäivitys suututti asiakkaat
Amerikkalaisyhtiö Ciscon pyrkimys seurata asiakkaidensa internet-käyttöä on saanut orwellilaisia piirteitä – ja käyttäjät raivostumaan täydellisesti.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Reititinvalmistaja Cisco Systems on raivostuttanut Linksys-reitittimien käyttäjät automaattisella päivityksellä, jonka avulla yhtiö voi muun muassa valvoa käyttäjien nettiselailua, ExtremeTech kirjoittaa.

Kun Linksys E2700-, E3500- ja E4500-reitittimien omistajat yrittivät viime viikolla kirjautua laitteilleen, heitä pyydettiin rekisteröitymään Cisco Connect Cloud -pilvipalveluun päästäkseen laitteilleen.

Ciscon mukaan uusi palvelu antaa käyttäjille mahdollisuuden kirjautua laitteelleen "milloin vain, missä vain" ja "rikastuttaa käyttäjien linkittynyttä elämäntapaa".

Käyttäjiä ei varoitettu päivityksestä ennalta, ja päivityksen yhteydessä Cisco päivitti myös käyttäjäehtojaan. Kesäkuun 27. päivä päivitetyissä uusissa käyttäjäehdoissaan yhtiö ilmoittaa muun muassa, että se voi seurata, mihin tarkoituksiin ja kuinka paljon käyttäjät käyttävät reitittimiä ja käydä läpi heidän internet-sivuhistoriaansa.

Lisäksi yhtiö ilmoittaa, että se saattaa vastedeskin päivittää laitteita automaattisesti ilman ennakkoilmoitusta ja sanoo, että se voi yksipuolisesti sulkea reitittimen, jos se havaitsee sitä käytetyn "säädyttömiin, pornografisiin tai loukkaaviin tarkoituksiin" tai esimerkiksi tekijänoikeuksia rikkovalla tavalla.

– Yhtiön tekemiin toimiin voi sisältyä, ilman rajoitusta, lopettaa palvelun tarjoaminen käyttäjälle välittömästi ilman ennakkoilmoitusta ja ilman minkäänlaista takaisinmaksua tai kompensaatiota, Cisco kirjoittaa ExtremeTechin mukaan.

Käyttäjille päivitykset eivät tarjoa juuri mitään hyötyjä. Heidän täytyy vastedes kirjautua jälleen yhteen uuteen palveluun, ja yhtiö voi valvoa heidän internet-käyttöään rajattomasti ja estää heiltä reitittimen pois kytkemällä myös pääsyn omille laitteilleen.

Käyttäjät räjähtivät
raivoon

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Cisco ehti jo perääntyä päivityksissään ja tarjoaa käyttäjille nyt myös paluuta vanhaan ohjelmistoversioon, mutta julkinen mielipide on kääntynyt jo vakaasti yhtiötä vastaan. Yhtiön Facebook-sivun seinällä useat Ciscon asiakkaat ilmaisevat raivoaan yhtiötä kohtaan.

– [Olette] joukko idiootteja, yksi käyttäjä kirjoittaa.

– Hyvä yritys tämä teidän isoveli-huijaus. Miksi tarvitsisin pilvipalvelua reitittimeeni? Toivon, että tunnette käyttäjien vastaiskun nahoissanne, toinen sanoo.

– En enää ikinä osta yhtään kirottua tuotetta roskayhtiöltänne! Päivititte EA4500-reitittimeni automaattisesti ja nyt en edes voi palata takaisin vanhoihin asetuksiini. Toivon, että te surkeat äpärät menette konkurssiin, sillä en enää ikinä käytä penniäkään Ciscon surkeisiin isoveli-tuotteisiin, kolmas raivoaa.

– Menetitte jälleen yhden pitkäaikaisen asiakkaanne, te tietämättömät ääliöt. Ette voi toimia omien asiakkaidenne poliisina ja odottaa heidän säilyvän lojaaleina teille, yksi käyttäjä kirjoittaa.

– Te koirat. Kuka ikinä keksikin tämän orwellilaisen hevonp***an sietäisi saada potkut. Pidämme huolen, että internet pysyy omassa hallinnassamme, ei teidän. Menkää vakoilemaan jonkun toisen elämää, eräs asiakas kirjoittaa.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jos toi on ciscon toimintatapa, niin loppui meiltäkin ciscon laitteiden osto. Periaatteen takia ei tule yhtäkään rautaa oli ne teknisesti kuinka hyviä tahansa.
Anonyymi: Isp 5.7.2012 16:49

Anonyymi
Vastaan yrityksessämme myös aktiivilaitteiden hankinnasta ja se on nyt 100% varmaa ettei ensimmäistäkään Ciscon tuotetta meille enää tule.
Anonyymi: Juniperit tilalle. 5.7.2012 17:03

Anonyymi
Yrityksemme ei tämän jälkeen osta enää Ciscon laitteita, eikä tarjoa niitä asiakkailleen.
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 17:15

Anonyymi
Aika järjetön veto firmalta ja osoittaa täydellistä piittaamattomuutta asiakkaista ja yksityisyydestä. Toisaalta, jos jengi on kyllin tyhmää ostaakseen Applen tai Micro$oftin tuotteista, niin kyllä tämäkin myrsky vesilasissa pian unohtuu. Itse jätän väliin niin Ciscon, kuin nuo kaksi muuta mainitsemaani.
Anonyymi: Fenix 5.7.2012 17:35

Anonyymi
Aika järjetön veto firmalta ja osoittaa täydellistä piittaamattomuutta asiakkaista ja yksityisyydestä. Toisaalta, jos jengi on kyllin tyhmää ostaakseen Applen tai Micro$oftin tuotteista, niin kyllä tämäkin myrsky vesilasissa pian unohtuu. Itse jätän väliin niin Ciscon, kuin nuo kaksi muuta mainitsemaani.


Apple on noista pahin
Anonyymi: iAm 5.7.2012 17:52

Anonyymi
Cisco samaan listaan kuin M§, Nokia, Google,..., Belkin.
Belkinhän teki Ciscot jo kauan sitten ja asiasta pitäisi alan firmoissa olla tietoa!

Hakusanat pahaan Googleen aiheen tiimoilta:

Belkin does Verislime one better - router spam

Sama hakuloitsu toki toimii Mr Putinin yandex com -hakukoneessakin ja paremmin kuin länsimaisittain vakoilemassa G.ssä.
Anonyymi: Verkkopankkivakoilua 5.7.2012 20:47

Anonyymi
Belkin muuten edelleen muistaa tiedottaa omasta kämmistään:

www.belkin.com/pressroom/releases/uploads/10_10_03responseBrowserRedirect.html


Saas nähdä mitä Cisco tekee 9 vuoden kuluttua.
Ciscot ja kaikki *link* + Belkin -nimiset laitteet
jo jäävätkin ostamatta kohdallani, mitä seuraavaksi?
Anonyymi: Juniper kelpaa vielä 5.7.2012 23:43

Anonyymi
Vau, noin helppoa on tehdä moka, joka maksaa Ciscolle seuraavien vuosien aikana useita miljardeja menetettyinä tuloina.

Tai sitten kyse on vielä pahemmasta, ensimmäinen vakava merkki yhtiön lahoamisesta sisältäpäin. Tulee mieleen Nokian E75 puhelin vuodelta 2009, jolloin mainostivat sitä parhaana puhelimena sähköpostin käyttöön. Mainos oli täysin järjetön. Puhelin oli hyvä, nimittäin erinomaisen hyvä vihje luopua kokonaan Nokian osakkeesta tuolloin, kiitos siitä ! Jos sattuisi nyt olemaan Ciscon osakkeita, myisin välittömästi pois.

Ulkoisesti E75:ssä ei ollut mitään vikaa, tyylikäs, hyvä muotoilu, käteen sopiva, loistava qwerty-näppäimistö. Silti se oli huonoin puhelin, jota olen joutunut käyttämään, syynä läpimätä softa ja täysin väärä muistin määrän mitoitus. Vähänkään isommalla postilaatikolla sähköposti ei toiminut enää lainkaan. Ero edellisen E71 puhelimeen sähköpostin toimivuuteem oli valtava ja aivan väärään suuntaan.
Anonyymi: Joko kallis moka Cis 6.7.2012 0:50

Anonyymi
Aika järjetön veto firmalta ja osoittaa täydellistä piittaamattomuutta asiakkaista ja yksityisyydestä. Toisaalta, jos jengi on kyllin tyhmää ostaakseen Applen tai Micro$oftin tuotteista, niin kyllä tämäkin myrsky vesilasissa pian unohtuu. Itse jätän väliin niin Ciscon, kuin nuo kaksi muuta mainitsemaani.Apple on noista pahin


Google tietää yksityisasioistasi eniten. Tai Facebook vielä enemmän, jos olet sen aktiivikäyttäjä.

Jaa, että käytänkö Googlea ? Totta kai, vaihtoehtoja ei käytännössä ole. Kaikki muut hakukoneet ovat käyttökelvottoman kehnoja.
Anonyymi: Just surviving 6.7.2012 0:58

Anonyymi
Välillä pistää kyllä ihmettelemään eri firmojen kaksijakoisuus. Tekniikkapuolella on fiksua väkeä, joka osaa tehdä hienoja ratkaisuja. Sitten jossain markkinointi/johto-osastolla on Dilbertin pomoja, jotka keksivät tuollaisia taatusti omille kintuille kusevia älyttömyyksiä. Tuo typeryys maksaa Ciscolle varmasti paljon. Onneksi tuli ostettua edellinen reititin HPltä, vaikka Linksysiä harkitsinkin.
Anonyymi: Ei isoveljelle 6.7.2012 6:54
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot