Kirjaudu ▼
 

Neste Oil: Domain on ongelma, sisältö ei

Lehtikuva/Sari Gustafsson
Neste Oil: Domain on ongelma, sisältö ei
Greenpeace arvostelee pilasivustolla Neste Oilin palmuöljydieseliä.
Öljy-yhtiö puolustaa toimivansa juuri niin kuin se lupasi kesäkuussa, vaikka se vaatiikin itselleen Greenpeacen käyttämää domainia.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Öljy-yhtiö Neste Oil vastaa ruotsalaisen palveluntarjoaja Bineron syytöksiin aiempien lupausten rikkomisesta.

Neste Oil on valittanut YK:n alaiseen maailman henkisen omaisuuden järjestöön Wipoon Greenpeacen käyttämästä Nestespoilreturns.com-domainista, ja haluaa sen itselleen. Sivustoa isännöivä Binero yllättyi asiasta, koska Neste Oil oli aikaisemmin vakuuttanut, että sivusto jätetään rauhaan.

Neste Oilin mielestä sivuston sisältöä ei voi enää sekoittaa aitoon, eikä siihen tarvitse puuttua oikeuden kautta, kuten aiemmin tehtiin. Ongelmaksi nouseekin puhtaasti domain Nestespoilreturns.com.

Yhtiön lakimies Ilmi Korhonen selvittää:

– Olemme vaatineet tavaramerkkiimme sekoitettavissa olevien domain-nimien siirtämistä hallintaamme osana normaalia tavaramerkkien valvonta- ja suojelutyötä. Kyseessä on hallinnollinen menettely, ja samankaltaisia tapauksia on Wipossa runsaasti tälläkin hetkellä vireillä, Korhonen sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Emme ole aloittaneet erillisiä prosesseja sivuston tai sen sisällön vastustamiseksi, vaan olemme ainoastaan vaatineet tavaramerkkejämme loukkaavien osoitteiden siirtämistä meille. Nämä kaksi ovat eri asiaa, hän sanoo.

– Domain-nimien saaminen hallintaamme ei sinällään estä niillä tällä hetkellä olevan sisällön julkaisemista edelleenkin, toki eri osoitteessa. Näin ollen toimintamme siis on linjassa aiempien kommenttiemme kanssa.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Greenpeace
Ihmiset Ilmi Korhonen

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Greenpeace juntit jaksaa pitää älämölöö kaikesta mahdollisesta. Silti ajavat autoilla ja kuluttavat sähköä kuin muutkun tallaajat, siinäpä pohdittavaa. Mitään konkreettista, maailma oikeasti säästävää eivät ole saaneet aikaiseksi.

Toisaalta on hyvä että on näitä järjestöjä, mutta tarviiko sitä hihhuloida jossain hiilikasojen päällä josta heidät pelastuslaitos hakee 20 ihmisen voimin. älyhoiäläjätä!
Anonyymi: älyhoiäläjätä 3.7.2012 17:26

Anonyymi
Nestehän voisi varata domainin greenpee.com ja täyttää sen Greenpeace-parodialla. Sitten katsottaisiin, syntyykö vaihtokaupat domaineista.

Kannattaako näiden riekkujien kanssa toimia turhan sivistyneesti?
Anonyymi: GC 3.7.2012 17:38

Anonyymi
Olisiko jo alussa kannattanut pitää pienempää meteliä, asia olisi jo unohtunut. Nyt sitä vatvotaan viikosta toiseen?
Anonyymi: kk 3.7.2012 19:08

Anonyymi
Greenpeace ei ole mitään muuta kuin terroristijärjestö. Kuka johtaa Greenpeacea?

Haloo. Eiköhän Neste Oil ole se rikollinen ja terroristi joka toiminnallaan edes auttaa tuhoamaan loputkin sademetsät ja samalla hävittämään Orangit sukupuuttoon. Oli järjestö ja toimintatapa mikä tahansa niin hyvä kun jaksavat pitää älämölöä.
Anonyymi: Borneonoranki 3.7.2012 20:20

Anonyymi
Greenpeacen jätkät nostaa penkistä 150 kg ja juoksee maratooneja.

Talsan läskit sossupummit ei nosta kuin toimeentulotukea.
Anonyymi: Nimetön 3.7.2012 23:02

Anonyymi
Eiköhän Neste Oil ole se rikollinen ja terroristi joka toiminnallaan edes auttaa tuhoamaan loputkin sademetsät ja samalla hävittämään Orangit sukupuuttoon. Oli järjestö ja toimintatapa mikä tahansa niin hyvä kun jaksavat pitää älämölöä.


Jos katsoo kaikkia maailman öljy-yhtiöitä, Neste Oil on kirkaasti eettisin ja vähiten ympäristöä tuhoava. Yrittävät koko ajan päästä eroon palmuöljystä (jota tuotetaan eettisesti) ja siirtyä puu/paperituotannon jätteen hyödyntämiseen sekä todellisten roska-kasvien hyödyntämiseen, joiden viljelystä olisi hyötyä Afrikassa aavikoitumista vastaan.

Etanoli on ihan ok, mutta sen tekemiseen kuluu enemmän energiaa kuin mitä siitä saadaan.

Eli halutaanko ajaa polttoaineella joka on saatu riistämällä paikallista väestöä ja raiskaamalla luonto totaalisesti (esim. Nigeria) tai jonka tekemisen on mennyt enemmän energiaa kuin mitä siitä saadaan. Vai ajetaanko oikeasti uusiutuvan lähteen polttoaineella.

Kumma kun Shell sekä ExxonMobil saavat olla rauhassa, ovat kaiketi maksaneet Greenpeelle suojelurahat ajallaan.
Anonyymi: Jayrton 4.7.2012 8:58

Anonyymi
Kait he haluavat nostattaa sivuston suosiota ... joka tapauksessa neste on suomalainen sana jota kuka tahansa saa käyttää.
Anonyymi: Tomppa 4.7.2012 9:39

Anonyymi
GREENPEACE- The best propaganda money can buy!
Anonyymi: tehkää tarjous 4.7.2012 11:14

Anonyymi
Domainien pöllimisen perusteena vain ja ainoastaan mielipaha? Jopas jotakin. Ei edes SOPA-lain pitänyt antaa näin laajoja valtuuksia mielivaltaisille rekisteröijien pompottamiselle.
Anonyymi: Sensuuria ja setsuur 4.7.2012 11:27

Anonyymi
http://www.techdirt.com/articles/20120622/08055119434/greenpeace-parody-site-censored-using-copyright-infringement-claim.shtml


Juu tuossahan tuoa käydään läpi. Neste vetosi siis että domain rikkoo tekijänoikeutta ja sai sillä varjolla domainin alas. Mitenhän tämä uusi domain rikkoo tekijänoikeutta? Aikooko Neste sulkea kaikki maailman domainit joissa esiintyy sana "neste". Melkoista pelleilyä ja mielivaltaa.
Anonyymi: Vennamo 4.7.2012 11:37
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot