Kirjaudu ▼
 

Facebook haluaa lapset mukaan

Marja Airio / Lehtikuva
Facebook haluaa lapset mukaan
Facebook testaa teknologiaa alle 13-vuotiaiden päästämiseksi virallisesti osaksi verkkoyhteisöä, Wall Street Journal kirjoittaa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Noin 900 miljoonan käyttäjän Facebook miettii, miten alle 13-vuotiaat pääsevät osaksi yhteisöpalvelua.

Asiasta kertoo Wall Street Journal, jonka lähteinä oli henkilöitä, jotka olivat puhuneet aikeista Facebookin kanssa. Tällä hetkellä Facebook vaatii jäseniltä vähintään 13-vuoden ikää.

Samalla Facebook saattaa raottaa Pandoran lipasta yksityisyydessä. Toistuvasti on havaittu, että aikuiset Facebookin käyttäjät haksahtavat esimerkiksi huijauksiin ja jakavat itsestään liian paljon tietoa. Kuinka varmistetaan, että pienten lasten on turvallista olla mukana?

WSJ:n mukaan Facebook harkitsee ratkaisuna mallia, missä alle 13-vuotiaat liittyvät mukaan vanhempiensa valvonnassa. Esimerkiksi niin, että lasten tilit yhdistettäisiin vanhempien tileihin. Lisäksi vanhemmat voisivat päättää lastensa kavereista ja käytetyistä sovelluksista.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Facebookin perustaja Mark Zuckerberg puhui alle 13-vuotiaiden mukaan pääsystä vuosi sitten. Hän korosti, että asia on käsiteltävä jossain vaiheessa.

Paineita Facebookille aiheuttaa se, että pieniä lapsia on jo paljon Facebookissaa, koska he ovat valehdelleet ikänsä. Facebook poistaa miljoonia tällaisia tilejä vuosittain.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Facebook
Ihmiset Mark Zuckerberg
Lisää Aiheesta

Kommentit (26)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ei todellakaan.
Anonyymi: Kommentaarer 4.6.2012 13:40

Anonyymi
Ei - Viranomaisten on aika nyt puuttua asiaan, koska FB:hen lupauksiin varsinkin yksityisyyden suojasta ja tietojen käytöstä ei ole koskaan voinut luottaa ...
Anonyymi: J-P Laine 4.6.2012 14:01

Anonyymi
Ei missään tapauksessa, ei nyt eikä lähitulevaisuudessa.
Anonyymi: Lastensuojelija 4.6.2012 14:29

Anonyymi
Kyllä. Kuten myös tunnetuimmat käyttöjärjestelmät ja medialukutaitoa. Nurkkakuntaisuus ja näköalojen puute ei kuulu hyvän vanhemman ominaisuuksiin.
Anonyymi: AivanSama 4.6.2012 16:43

Anonyymi
ei.
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 17:32

Anonyymi
Kissat ja koirat myös facebookiin. Kasvu pitää turvata.
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 17:33

Anonyymi
Kannattaa käyttää esim. eurooppalaista netlog palvelua. On vuosia vanha ja toimii eu-lakien mukaan.

Facebook toimii amerikan lakien mukaan ja tietosi tallennetaan ikiajoiksi. Jokainen hiirenklikkaus, kommentti, vierailuaika missäkin profiilissa...kaikki on ja pysyy sekä voidaan myydä jossain vaiheessa eteenpäin ja julkaista.
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 17:39

Anonyymi
Tervetuloa nettikiusaminen!
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 17:45

Anonyymi
Hyvä! Mielestäni olisi täysin hyväksyttävää, että 11v. poikani käyttäisi facebookia kontrolloidusti. Frendilista ja yksityisyysasetukset kuntoon niin mikä ettei?
Anonyymi: fb 4.6.2012 17:52

Anonyymi
Karvaisten lapsia rakastavien susihukkasten on jatkossa helpompi kirmailla pikku karitsojen luokse kun vain varmistavat ensin Facebookista, että emo-lammas ja pässi ovat tiukasti kiinni omissa työlaitumissaan.
Anonyymi: Nimetön 4.6.2012 18:02
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot