Kirjaudu ▼
 

Saksalainen piraatti vuosiksi vankilaan

Saksalainen piraatti vuosiksi vankilaan
Piratismin tunnustanut Kino.to:n johtohahmo sai melkein neljän vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Vuonna 2011 suljetun streaming-palvelun Kino.to:n tiimoilta saatiin keskiviikkona toistaiseksi rankin oikeuspäätös.

Sarjassaan viides tuomio lähettää palvelun aatteelliseksi isäksi kuvaillun miehen vankilaan kolmeksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi rahalliset ansiot mielessä tehdyistä tekijänoikeusloukkauksista.

Leipzigin alueoikeuden tuomiosta raportoivan TTVK:n mukaan mies toimi Kino.to:n teknisenä johtajana. Syytetty oli tunnustanut tekonsa, mikä lyhensi tuomiota.

Palvelu sisälsi linkkejä esimerkiksi uutuuselokuviin ja tv-sarjoihin. Kino.to:ta ei oikeuden mielestä voinut verrata hakukoneeseen, koska palvelu oli tarkistanut ja varmistanut linkkiensä toimivuuden siten tietäen niiden luvattomuudesta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Poliisi sulki Kino.to:n viime kesänä ennen kuin median huomion vei Yhdysvaltain lamauttava isku valtavaa Megaupload-palvelua vastaan tammikuussa. Pääepäiltynä Megauploadin tapauksessa on saksalais-suomalainen Kim Dotcom.

TTVK, eli Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus, ajaa parhaillaan tiukempaa piraattilainsäädäntöä Suomeen. Keskuksen suosikkina on Ranskan kiistelty malli, missä tekijänoikeuksia rikkovat kansalaiset voivat menettää nettiyhteytensä kolmen varoituskirjeen jälkeen.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (21)


Anonyymi
Minkä takia musiikki ja elokuvat pitäisivät olla ilmaisia?

Ihan kiinnostaa. Kertokaa piraatit


Musiikista tai elokuvasta voi ja ehkä pitääkin maksaa jos niistä pitää ja arvostaa tekijöitä. Mikäli joku ei kuitenkaan maksa, se ei voi olla peruste vankilatuomiolle tai tähtitieteellisiin korvauksiin.
Oikeudenmukaisten tuomioiden,(mikäli niitä ylipäätään on järkevää langettaa) tulisi oman oikeustajuni mukaan olla lähinnä rikesakkoluokkaa. Lisäksi, kenelläkään muulla kuin ehkä poliisiviranomaisella ei voi olla oikeutta tutkia mitä minä lataan tai jaan internetissä. Näin sanoo minun oikeustajuni. Kerro sinä miksi piraatteja pitäisi rangaista niin kuin nyt rangaistaan? Vuosiksi vankilaan ja miljoonien korvaukset päälle. Voitko selittää miksi?
Anonyymi: Kopimi 13.4.2012 18:21

Anonyymi
Minkä takia musiikki ja elokuvat pitäisivät olla ilmaisia?

Ihan kiinnostaa. Kertokaa piraatit


Eihän ne olekaan. Tekijänoikeusmaksuja tuntuvat kerään jo lähes joka vempeleestä. Pitäisikö vielä muka maksaa itse tuotteesta tuon riiston jälkeen?
Anonyymi: Ryöstetty 13.4.2012 20:33

Anonyymi
Mikäs on muuten tuomio väärinkäyttää ihmisten rahoja ja luoda kriisejä joissa vanhukset näkevät nälkää ja epätoivoisimmat tekevät itsemurhan parlamentin edessä ? 0pv ? Onhan tuo todella vaarallista piratisoida bittejä aivan kuin piraatti olisi koskaan edes ostanut mitään vaikka maksettaisiin, onko suurin osa tietoinen että piraatit ovat edelläkävijöitä virtuaalisessa maailmassa ? Ei kaikki data jota näkee ja lataa ole aktiivikäyttöä tai sillä ole minkäänlaista arvoa. Varkaus pitää näyttää toteen tarkoittaen että jos lataan Britney Spears albumin vain siksi että joka tuutissa sitÄ tuputetaan mutta en sitä koskaan kuuntele vaan se on bittiavaruudessa onko kyse kaiusta vai varkaudesta ?
Anonyymi: Tomppa 13.4.2012 21:01

Anonyymi
Niin sanotut tekijänoikeusjärjestöt ovat itseasiassa paljon rikollisempia tahoja kuin ne joita he vainoavat.
On vaikea kuvailla miten paljon heitä halveksin. He ovat yhteiskuntamme pohjasakkaaa. Sääli vaan että edelleenkin päättäjät uskovat heidän valheellisiin juttuihinsa. Uskon että tähän voidaan kuitenkin tehdä muutos demokraattisin keinoin. Miettikää tarkoin ketä äänestätte tulevissa vaaleissa
Anonyymi: Rehellinen 13.4.2012 23:55

Anonyymi
Minkä takia musiikki ja elokuvat pitäisivät olla ilmaisia?

Ihan kiinnostaa. Kertokaa piraatit


Miksi joudun maksamaan teostomafialle omien digikuvieni säilyttämisestä? Se on ilmeisesti sitten rehellisempää varastamista?

Artisteilla on tällä hetkellä joku "paskantuotto-oikeus", että kaikesta mitä keksii lykätä markkinoille pitäisi kaikkien maksaa miljoonia ja vielä vuosikymmeniä artistin kuolemankin jälkeen.

Täysin epärealistista. Jos tekee niin paskaa musiikkia etteivät ihmiset suostu ostamaan niin laskekoot hintaa tai menkööt oikeisiin töihin.

Kopiointia on ollut niin kauan kuin äänitteitäkin ja silti löytyy miljonääri muusikoita eli HYVÄ MUSIIKKI MYY, muut tehkööt jotain muuta millä elää jos ei ole tarpeeksi hyvä muusikko.
Anonyymi: Jousi 14.4.2012 9:48

Anonyymi
Piraattien kannattaa ainakin Suomessa syyllistyä kiinnijäämisen auhatessa väkivaltarikokseen, näin pääsee puolta vähemmällä.


Ei ei, ei näin.

Aina kannattaa sanoa, wttä waretit kännissä. Suomessa kännissä voi tehdä mitä vaan, ja aina pääsee vähemmällä.

Jos ajat jonkun yli selvin päin, se on pahempi rikos kuin his ajaisit kännissä. Kas kun eihän sitä humalalleen mitään voi :)
Anonyymi: Make 14.4.2012 10:36

Anonyymi
Minkä takia musiikki ja elokuvat pitäisivät olla ilmaisia?

Ihan kiinnostaa. Kertokaa piraatit

Eivät ne kykene - ainoastaan takovat peukkuja hulluna raivonkyyneleet silmissä.

Hienoa, että näitä vankilatuomioita alkaa napsahdella.

Terveisiä vaan peukuttajille - se tuomio odottaa teitäkin! :D

Ja minä nautin joka kerta kun piraatti laitetaan istumaan.

Ja ilman muuta myös seksuaalirikolliset, kuten kaikki muutkin rikolliset ansaitsevat tuomion; seksuaalirikollisille olisi vankilatuomion lisäksi paikallaan kemiallinen tai mieluummin fyysinen kastrointi, sekä ihmis- ja huumekauppiaille luonnollisesti yksinkertainen ja yhteiskunnalle kustannustehokas niskalaukaus.

Mutta piratismia ei voi puolustelella luettelemalla muita rikollisia. Osoitatte vain argumenttien puutteen yrittämällä viedä keskustelua sivuraiteelle.
Anonyymi: Jasu Kauppamäki-Vile 14.4.2012 23:20

Anonyymi

Mutta piratismia ei voi puolustelella luettelemalla muita rikollisia. Osoitatte vain argumenttien puutteen yrittämällä viedä keskustelua sivuraiteelle.


Minusta varastaminen on synti Jumalan edessä. Piratismi on varastamista.

Samoin väärin on tekijänoikeujärjestöjen kaksinaamaisuus: ensin rahastetaan mediamaksut ja sitten kuitenkin erikseen viedään tuomiolle kun joku sille levylle kopioi sen elokuvan tai luovuttaa masterin kopioitavaksi.

Jos edellistä voisikin pitää jotenkin tulkinnanvaraisena, niin pankkiasioitaan läppärillä hoitelevan 76-vuotiaan mummon etukäteen syllistäminen mediamaksuilla on valehtelua ja väärän todistuksen lausumista lähimmäisestä. Lisäksi se vastoin maallista oikeusperiaatteita julistaa yksilön oletusarvoisesti syylliseksi ennen todisteiden esittämistä.

DVD-levyjä käytetään mm. omien valokuvien tallentamiseen, mihin TEOSTOlla ei ole (ei saisi olla) yhtään mitään sanomista.

Samalla logiikalla valtio voisi periä pontikkaveroa jokaisesta kupariputken metristä, koska x% kuitenkin käyttää sitä pontikan keittämiseen. Prosentit voi olla erilaiset, mutta logiikka on tasan sama.
Anonyymi: pontikkavero kylppär 15.4.2012 9:04

Anonyymi
Kukahan tossaki menetti jotain oikeesti. Oisko ne katsojat maksanu jotain muuten niistä streameista. Ja jos joku menetti jotain, niin onko se menetys suurempi kuin se mainostus mikä tosta tulee.

Kyllä tuo vähän väärältä tuntuu kuin ei edes pystytä osoittaan sitä vahinkoa mitä tuomittu on aiheuttanu ja asetetaan pahempi tuomio kuin jostain mikä voi aiheuttaa ihmiselle elinikäisiä traumoja.

Mitä jos fyysisiä asioita voisi kopioida. Kaiken kaupasta ostetun kopioiminen olisi siis kiellettyä? Eli ruokaa josta on pula esim kehitysmaissa ei saisi kopioda ja antaa niille ilmaiseksi, vaan niiden tulisi jatkaa kuolemista nälkään.

Onhan tuo tietty semmonen homma että jonku niistä tuotteista pitää maksaa, että firmat menestyy. Mutta toisaalta ei siinä kukaan mitään menetäkkään jos lataa laittomasti esim. jonku elokuvan jota ei aikoisi ostaa.
Anonyymi: Ikuinen kiistanaihe? 16.4.2012 1:15

Anonyymi
Me perustettiin ylinopeus-puolue. Sekin on laitonta mutta meidän mielestä saa ajaa ylinopeutta jos itse kerran tahtoo. Se ei ole keltään muulta pois.

Nyt vaan kaikki mukaan jäseneksi että saadaan puolue eduskuntaan ja ihmiset pääsee ajamaan juuri parhaaksi katsomaansa nopeutta ilman jotain poliisi-mafian kontrollointia.
Anonyymi: Ylinopeus-puolue 17.4.2012 9:17
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot