Kirjaudu ▼
 

Seuraava Android liimautuu Windowsin viereen?

Android
Seuraava Android liimautuu Windowsin viereen?
Ice Cream Sandwich on yhdessä prosentissa Android-laitteita.
Google saattaa julkaista Android 5.0:n jo ensi kesänä, DigiTimes-lehti ennustaa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Googlen mobiili käyttöjärjestelmä Android voi saada jatkoa jo tämän vuoden huhti–kesäkuussa, vaikka nykyisen version jakelu on alkutekijöissään.

Asiasta kertoo Taiwanissa ilmestyvä DigiTimes. Lehti nojaa paikallisiin tuotantoketjun lähteisiin, joiden mukaan Google ei ole tyytyväinen nykyisen Ice Cream Sandwichin leviämistahtiin.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich on edelleen vain yhdessä prosentissa Android-laitteita, vaikka Google lanseerasi käyttöjärjestelmän viime lokakuussa. Päivitysten jako ja sovittaminen lukuisiin erilaisiin Android-puhelimiin vie aikaa.

Google tahtoo myös osua loppukesän tai alkusyksyn saumaan, jolloin Windows 8:n oletetaan ilmestyvän. Android 5.0, jonka vahvistamattomaksi nimeksi mainitaan Jelly Bean, on suunnattu nimenomaan tablet-koneita varten ja sopii asennettavaksi joko yksinään tai Windows 8:n rinnalle samaan laitteeseen, DigiTimes olettaa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Teknologiablogi BGR pelkää Android-versioiden hajaannuksen pahenevan entisestään, jos Jelly Bean todella ilmestyy jo ensi kesänä. Nykyisen Ice Cream Sandwich -version jakelun voidaan olettaa olevan silloin vielä pahasti kesken.

Googlen laitekumppaneilla ei tosin välttämättä ole hinkua uuteen versioon. DigiTimesin mukaan monet niistä alkavat suhtautua varovaisesti 5.0:aan, koska 4.0 ei ole ollut odotettu menestys.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Google Microsoft
Lisää Aiheesta
Lue lisää
DigiTimesin uutinen
Lue lisää
BGR:n uutinen

Kommentit (49)


Anonyymi
HTC:

"In addition, we can confirm Ice Cream Sandwich upgrades will be coming later this year to the HTC Rezound, HTC Vivid, HTC Amaze 4G, HTC EVO 3D, HTC EVO Design 4G, HTC Incredible S, HTC Desire S and HTC Desire HD. Stay tuned for more updates on Ice Cream Sandwich releases in the coming weeks."

Aika moni HTC saa päivityksen.
Anonyymi: xdxd 17.2.2012 22:18

Anonyymi
Pystyn kyllä asentamaan uusimman Windowsin läppäriini, mitä sinä höpiset?


Niin sä saat uusimman Androidinkin puhelimeesi, mutta takuu ei enää toimi ohjelmiston osalta, kuten läppärisikin kanssa jos uuden Windowsin asennat.
Anonyymi: Nimetön 17.2.2012 22:32

Anonyymi
Linux on tuhottava!
Anonyymi: Youth Against Unix 17.2.2012 23:03

Anonyymi
Siltä näyttää. Rahat pois ja pidä puhelimesi.

Vetää vihaksi ja pahasti.

Siis mikä ihmeen pakko juuri älypuhelinten on päivittyä uusimpaan versioon? Päivittyvätkö autotkin? Pesukoneet? Kamerat? Laskimet? TV:t? Ja toisekseen, tavallista ostajaa ei voisi vähempää kiinnostaa. Kukaan tuolla kadulla ei tiedä, mikä on Android ICS.
"

Kyllä nuo kaikki päivittyy, autot, mietippä nyt hetki kuinka paljon ne on muuttunut esim. viim. 30v aikana.
Pesukoneet, pikkasen on menty eteenpäin pyykkilaudasta.
Kamerat, vielä 10v sitten oli vain niitä filmikameroita joihin mahtui 24 kuvaa rullalle ja sitten kehitykseen...
Teeveet, aikas vähän enää näkee mustavalko telkkuja jne jne...
Anonyymi: Kehitys kulkee ja me 17.2.2012 23:52

Anonyymi

Kyllä nuo kaikki päivittyy, autot, mietippä nyt hetki kuinka paljon ne on muuttunut esim. viim. 30v aikana.
Pesukoneet, pikkasen on menty eteenpäin pyykkilaudasta.
Kamerat, vielä 10v sitten oli vain niitä filmikameroita joihin mahtui 24 kuvaa rullalle ja sitten kehitykseen...
Teeveet, aikas vähän enää näkee mustavalko telkkuja jne jne...


Ihan pikkasen taisi mennä sinulta ohi maalin - vai käykö valmistaja kotonasi päivittämässä pesukoneesi ja autosi vähän väliä aina uusimpaan malliin?

Suositellaan vähintään kelvollisen luetunymmärtämistaidon hankkimista.
Anonyymi: Narkki 18.2.2012 1:55

Anonyymi
Mikä käytännön ero on 3.x, 4.0 ja 5.0 tasoilla? Kaippa se jollakin on kirkkaana mielessä, kun asiasta niin kovasti tohistaan?

Vai olisiko sittenkin niin, että 5.0 on oikeasti 4.1? Vai peräti niin, että 4.0 onkin paremmin 3.3 ja 5.0 oikeastaan 3.4?

Android 2 taasen oli alunperin ZX Spectrumilla pelattava matopeli, jolla ei voinut soittaa. Siitä Android on kyllä kehittynyt huimasti, nyt voi jo pelaamisen lisäksi soittaa ja joskus menee jopa oikeaan numeroon!
Anonyymi: Millinoid 18.2.2012 8:40

Anonyymi
Pystyn kyllä asentamaan uusimman Windowsin läppäriini, mitä sinä höpiset?Niin sä saat uusimman Androidinkin puhelimeesi, mutta takuu ei enää toimi ohjelmiston osalta, kuten läppärisikin kanssa jos uuden Windowsin asennat.


Läppärin raudan takuu ei katoa mihinkään, vaikka asentaisit siihen uudemman käyttöjärjestelmän. Uutta käyttöjärjestelmää tukee Windowssin tapauksessa Microsoft suoraan. Esiasennettua laitevalmistaja.

Eli kaikki on tuessa. Rauta edelleen laitevalmistajalta ja softa softan tekijältä. Näin muuten asennetaan kaikki yrityskoneet jotka ovat vakiointisopimuksissa ja ne ovat hyvinkin tuettuettuja.

Sen sijaan jos sulautettuun laitteeseen kuten Android -puhelin laitetaan ensin roottaus, niin kaikki tuki ja takuu lähti siinä. Sen jälkeen on sama mitä teet, sinulla ei ole takuuta eikä huoltoa laitteellesi. Jos rauta menee rikki niin kukaan ei välitä.

iPhone ja WP taas sisältävät käyttöjärjestelmäpäivitykset valmistajan puolelta ja niiden kanssa takuu ja tuki säilyy edelleen.

Roottaaminen ei taatusti ole vaihtoehto 99% puhelimen ostajista osammisen ja takuun + tuen menettämisen vuoksi. Siitä on turha mainostaa korjauksena siihen että ICE:ä ei puhelimeesi kuulu. Se ei edes välttämättä toimi puhelimessasi mikäli valmistajan driverit puuttuvat. Eli saatat tärvellä puhelimesi kuntoon josta et saa sitä palautettua eikä uusi käyttis toimi.
Anonyymi: Nimetön 18.2.2012 12:04

Anonyymi
Ihmeellisiä nämä Microsoft-fanaatikot, jotka kusevat omiin muroihin! Linux on suomalaista alkuperää ja täällä siitä vaan levitellään valheita ja haukutaan. Jos oltaisiin USA:ssa, niin omia kannatettaisiin viimeiseen asti! USA:laiset olisivat ylpeitä Linuxista.


Linux on nykyään Ameriikalainen käyttöjärjestelmä. Sen pääpaikka on Oregon USA. Linus Torvalds on Amerikkalainen ja niin on hänen perheensäkin. Linuxin keskeisimmtä rahoittajat ovat Amerikkalaiset suuryritykset.
Anonyymi: Nimetön 18.2.2012 12:07

Anonyymi
Sori tarkoitin yllä että Windows on tuhottava!
Anonyymi: Youth Against Unix 18.2.2012 13:19

Anonyymi
Kyllä se niin on että jos haluat päivityksiä puhelimeesi, niin vaihtoehdot ovat joko iPhone tai Windows Phone.


iPhone on puhelin jossa iOS ohjelmistojärjestelmä.
Windows Phone on ohjelmistojärjestelmä joka on monissa eri valmistajien puhelimissa.
Oikea tapa sanoa on "Windows Phone puhelimet" eikä "Windows Phone" koska iPhone on vain yhden valmistajan ja siitä on yksi malli mutta monta versiota (nykyinen versio 4s) mutta Windows Phone on useiden valmistajien (ei vain Nokian jonka moni suomalainen unohtaa) puhelimissa ja ne muut puhelimet ovat menestyneempiä kuin Nokian Windows Phone puhelimet.

Windows Phone on huono, nimittäin ei edes ensimmäisen version (koodinimi Metro) päivittäminen nykyiseen (koodinimi Mango) toimi oikein koska mm. skandinäppäimistö ja suomenkielen lokalisointi on puhelimissa rautatasolla estetty. Eli ei ole mitään hyötyä ollut päivittää tai ostaa ekan sukupolven puhelinta kun rautatasolla estetään uudet ominaisuudet.

Windows Phonen seuraavan version (koodinimi Tango) ja sitä seuraava (koodinimi Apollo) on uhkapeliä, nimittäin taaksepäinyhteensopivuutta ei löydy ja laitteistotasolla estetään eri toimintoja. Myös MS on ongelmissa koska WP on jo pirstaloitunut pahasti jo kahden ensimmäisen version myötä ja tuleva versio pirstaloittaa vielä enemmän.

Microsoftin Lumia puhelimet (Nokia on Microsoftin BITCH joten ihan suoraan voi puhua Microsoftin puhelimista) eivät myöskään poikkea ja eroa muista WP käyttävistä puhelimista vaikka vakavasti onkin pirstaloitunut.

Android ja iOS ovat sen sijaan ne joita päivitetään ja joihin voi takuuajan jälkeen päivittää itse uusimman Androidin. Ei ole pakko ostaa uutta puhelinta kunnes oikeasti tulee sellainen rajoitus laitteistolta että homma ei toimi. Mm. Android 4.0 vaatii virallisesti ARM7 arkkitehtuurin prosessorin, mutta epävirallisesti sen saa jo takuun loppuneisiin puhelimiin joissa on jopa ARM6 arkkitehtuurin prosessori. Tällä tavoin yli 2 vuotta vanhan puhelimen saa uusimmalla Androidilla käyttöön ja se on mahdollista jos osaa edes yhtään kopioida tiedostoa tietokoneelta MicroSD kortille ja pitää kahta tai kolmea nappia pohjassa kun käynnistää puhelimen. (Tämä on osoittautunut hyvin vaikeaksi Microsoftin ja Nokian faneille).
Anonyymi: Nimetön 18.2.2012 13:44
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot