Kirjaudu ▼
 

Sonera esittää satelliittia Lapin pulmakylälle

Eutelsat
Sonera esittää satelliittia Lapin pulmakylälle
Teleoperaattori Sonera lupaa rakentaa Lapin syrjäiseen Lisman kylään valokuidun lisäksi 3g-yhteydet nopeutetussa aikataulussa.
15.11.2011 15:28
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Sonera yrittää houkutella Lapin Lisman kylän asukkaita satelliittilaajakaistan käyttäjiksi. Kylän asukkaat saavat Soneralta kokeilukäyttöön maksuttomat satelliittilaajakaistayhteydet.

Inarissa sijaitsevan Lisman kylän kehnot yhteydet nousivat julkisuuteen asunto- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sd.) lokakuisen Inarin vierailun aikana. Silloin paljastui, että kylässä ei toimi netti eikä matkapuhelin.

Ministeri vaati Soneraa tarjoamaan Lisman kyläläisille kunnolliset ja kohtuuhintaiset yhteydet. Lain mukaan kaikilla kansalaisilla on oikeus saada teleliittymän lisäksi yhden megan verkkoyhteys vakituiseen asuinpaikkaan. Soneralla on Inarissa yleispalveluvelvoite.

Sonera on ilmoittanut ministerille rakentavansa 3g-tukiaseman Lisman kylään nopeutetussa aikataulussa. Ennen mobiiliyhteyksien valmistumista Sonera tarjoaa kyläläisille valokuidulla toteutettavaa yleispalveluliittymää.

Sonera on ilmoittanut Lisman valokuituliittymien avaus- ja rakentamismaksun olevan yhteensä 1295 euroa. Kuukausimaksu on 39,90 euroa.

∇ Mainos ∇
15.11.2011 15:28
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
No eipä todellakaan ole pahan hintainen kk-maksu valokuitubitiksi.
Ja sitten vielä kuluttajat valittavat yhteyksien kalliudesta...
Anonyymi: Esko Lahti 15.11.2011 15:38

Anonyymi
Helsingissä saakin maksaa hieman enemmän. Justhan sinne sähkötkin vedettin.
Anonyymi: Tampereen miäs 15.11.2011 16:07

Anonyymi
Maksaa muuten Elisan yhteys ihan saman verran (1850e)täällä maakuntakaupungissa. Mielenkiintoista on, että perinteinen kupariyhteys maksaa "vain" 1095e, vaikka käsittääkseni (korjatkoon joku, jos olen väärässä) kyse on rakennustavaltaan ja materiaaleiltaan kalliimmasta tekniikasta. Ainiin, mutta tuo erohan johtuu ehkä siitä, että Elisa sai 2010 lokakuussa Kilpailuviranomaiselta tuomion laittomasta hinnoittelusta kuparitekniikan kytkentämaksuista... kukaan ei ilmeisesti ole vielä vaan tehnyt valokuituyhteyden liittämismaksusta valitusta.
Anonyymi: Hinnoittelu on mukav 15.11.2011 16:36

Anonyymi
Mitä täällä kitistään että pk-seudulla kalliit netit. Tv-maksuki on sama kaikille vaikka ei näy ees saman verran kanavia, niin ihan yksi ja sama jos laajakaistan/kuidun avaushinta about sama kautta maan.
Anonyymi: 7 15.11.2011 18:27

Anonyymi
Totta on, että kaikki muut tukevat haja-asutusalueen yhteyksiä. Tuollakin hinnalla yhteyksien rakentaminen on varmasti raskaasti tappiollista. Pohjimmiltaan tässä on kyse kokemattoman ministerin sortumista populismiin. Maassa olisi varmasti paljon tärkeämpiä kohteita kuin Lisma. Nyt nämä muut kärsivät.
Anonyymi: Pekka 15.11.2011 19:01

Anonyymi
Ei tuo hinta nyt paha ole. Monopoli-Salossa joutuu pulittamaan 2300 euroa per liittymä omakotitalossa ja 1100 euroa per asunto rivarissa (riipumatta kuinka monta asuntoa rivarissa ottaa liittymän samaan aikaan). Mutta kk maksu ei ole paha, 37 euroa 10/10 liittymästä.
Olen kyllä Pekan kanssa samaa mieltä että ministerillä tuli populismin lipsahdus. Mutta onhan se kumma jos 2010 luvulla vielä löytyy kolkka jossa ei kännykkä toimi.
Anonyymi: Jayrton 15.11.2011 21:39

Anonyymi
Pitkästä aikaa viestintäministeri joka uskaltaa puuttua oikeisiin ongelmiin ruohonjuuritasolla. Kyse ei ole populismista, vaan siitä että yleispalveluvelvoitetta pitää operaattorien totella.
Anonyymi: Maalainen 15.11.2011 22:46

Anonyymi
. Maassa olisi varmasti paljon tärkeämpiä kohteita kuin Lisma. Nyt nämä muut kärsivät.


Ja varmaan siitä muut ihan hirveästi kärsivätkin. Kyllä ne nyt ilman puhelimia olisivat siellä pärjänneet kun sentään jo jokusen vuoden ilman oppivat olemaan.

Sen, mitä nämä "paljon tärkeämmät kohteet" mahtavat olla, sen varmaan arvon Persu-Pekka osaa kertoa ihan sujuvasti.

Pekkakin varmaan pärjäisi ilman puhelinta ja nettiä ihan hienosti vaikka viiden vuoden verran.
Anonyymi: Arska 15.11.2011 23:13

Anonyymi
Haluan tuon tännekin syrjäkylään samaan hintaan!
Anonyymi: Kotkalainen... 15.11.2011 23:15

Anonyymi
Maksaa se kuituliittymä muissakin kaupungeissa saman ku Helsingissä. Hulluinta on vaan että liittymismaksu velotaan joka huoneistolta taloyhtiössä vaikka samaa kuituparia hyödynnetään yhtiössä ja kuparilla talon sisällä jaetaan huoneistoihin.
Anonyymi: Änvi 16.11.2011 7:03
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot