Kirjaudu ▼
 

Brittihallinto haluaa mellakkaesteitä verkkoyhteisöihin

EPA/KERIM OKTEN
Brittihallinto haluaa mellakkaesteitä verkkoyhteisöihin
Palomiehistä huolimatta mellakoissa tuhoutui muun muassa Sonyn varasto Lontoossa.
Britannian viranomaiset haluavat mahdollisuuden suitsia sosiaalista mediaa, jos elokuun alun mellakat toistuvat tulevaisuudessa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Britannian sisäministeri Theresa May on kutsunut Twitterin, Facebookin ja Blackberryn neuvottelemaan Englannin mellakoihin liittyvästä yhteistyöstä.

Neuvottelu pidetään ensi viikon torstaina. Asiasta kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.  

Facebookia, Twitteriä ja Blackberryä on syytetty siitä, että Britannian mellakoijat järjestivät iskujaan sosiaalisen median kautta.

Mellakoijat käyttivät muun muassa Blackberry-puhelinten pikaviestejä, sillä niitä on käytännössä mahdotonta murtaa. Tämä johtuu siitä, että ne  kierrätetään Blackberryn Kanadassa sijaitsevan serverin kautta.

Blackberry on ilmoittanut haluavansa auttaa Iso-Britannian viranomaisia mellakoiden selvittämisessä.

Facebook kertoi ottavansa kutsun mielellään vastaan.Yhtiö haluaa kertoa Maylle toimista, jotka yhtiö on itse tehnyt turvallisuuden eteen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

BBC ei tavoittanut Twitteriä kommenttia varten, mutta aikaisemmin yhtiö on kieltäytynyt sulkemasta mellakoiden järjestäjien tilejä.

Britannian pääministeri David Cameron on ehdottanut, että yhteisöpalvelujen käyttöä voisi rajoittaa, jos vastaavia mellakoita tulee tulevaisuudessa.

– Työskentelemme poliisin, tiedustelupalvelujen ja alan toimijoiden kanssa selvittääksemme, että olisiko oikein estää ihmisiä kommunikoimasta näiden verkkosivujen kautta, kun tiedämme heidän suunnittelevan väkivaltaa, epäjärjestystä ja rikollisuutta, hän sanoi maan parlamentille.

Britannian elokuisissa neljä yötä kestäneissä mellakoissa ryöstettiin ja pahoinpideltiin useita ihmisiä sekä poltettiin lukuisia rakennuksia.  Ainakin viisi ihmistä kuoli mellakoissa.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mitä enemmän sensuuria sitä vähemmän todellista vapautta mitä pidetään demokratian parhaimpana asiana. Demokratia ja sensuuri ei vain sovi millään tasolla yhteen.
Anonyymi: KansalainenX 20.8.2011 10:48

Anonyymi
UK on luokkayhteiskunnan stereotypia eikä skandinaavistyyppisestä ainakin periaatteessa yhdenvertaisesti kansalaisiin suhtautuvasta yhteiskunnasta voi edes puhua.

Se, mihin yhteiskuntaluokkaan satut syntymään määrää elämäsi kulun. Kiertoa eri luokkien välillä ei juuri ole ja yhteiskunnan eri kerrokset elävät lähes täysin irralaan toisistaan.

Siksipä UK onkin Euroopan väkivaltaisin maa yli 2000 väkivaltarikoksella sataa tuhatta asukasta kohti. Ruotsissa tehdään yli 1100 väkivaltarikosta, Suomessa 738.
Anonyymi: Dr Martens 20.8.2011 11:14

Anonyymi
Sitä saa ihan vapaasti haluta vaikka syödä juustosta tehdyn kuun.

Tietyillä saiteilla liikenne on kuitenkin sen verran vilkasta, että sensuurin toteuttaminen vaatisi henkilökunnan monenkertaistamista.

Valtio on varmaan ihan innoissaan ajatuksesta tukea rahallisesti moderaattorien palkkaamista sadoille, ellei tuhansille sivuille.

Mikään automaaginen sensuuri ei tule ikinä toimimaan koska sensuroidut sanat on niin helppo kiertää sadalla erilaisella slangivastineella tai vaikka kuinka monella muulla tavalla.
Anonyymi: politiikkaskeptikko 20.8.2011 18:10

Anonyymi
Työskentelemme poliisin, tiedustelupalvelujen ja alan toimijoiden kanssa selvittääksemme, että olisiko oikein estää ihmisiä kommunikoimasta näiden verkkosivujen kautta, kun tiedämme heidän suunnittelevan väkivaltaa, epäjärjestystä ja rikollisuutta, hän sanoi maan parlamentille.


Työskentelemme nuoriso-, seniori- ja kansalaisjärjestöjen kanssa selvittääksemme, että olisiko mahdollista estää poliitikkoja määräämästä median toimintaa, kun tiedämme heidän suunnittelevan väkivaltaa, sotia, epätasa-arvoa ja terrorismia, sanoimme toisillemme.
Anonyymi: Nimetön 21.8.2011 10:22

Anonyymi
ja siis sosiaalisen median sensurointi auttaa mihin? kuka tahansa kananaivoinenkin voi perustaa oman sivuston esimerkiksi freewebsiin, ucoziin, invisitionfree:hen ymsyms ja suojata pääsyn salasanoin jotka jakavat vain keskenään.

ja ennen kun näitä edes pystyttäisiin tarkkailemaan ne pitäisi löytää.

mitä deepwebiin tulee on valovuosia poliitikkojen ymmärryksen yläpuolella, joten siitä en rupea edes luonnoimaan.
Anonyymi: JaskaJokunen 21.8.2011 13:39

Anonyymi
SANANVAPAUDEN polkeminen ei todellakaan ole ratkaisu!

Rupeaako poliisi myös vakoilemaan ja estämään ihmisten sähköpostia, puheluita ja paperipostia??? Niidenkin kautta kun voi yllyttää tai organisoida mellakoita sekä mielenosoituksia.

Mellakathan lähtivät liikkeelle poliisin päättömästä ammuskelusta josta osumia sai sekä kollegat että (kuollut) epäilty.

Toisekseen jo nykyisellään rikoksiin yllyttäminen on kriminalisoitua joten poliisi voi puuttua jo nytkin rikolliseen toimintaan...
Anonyymi: Kypsä Arska 21.8.2011 15:27

Anonyymi
Ryöstelyllä ja mellakoinnilla ei ole MITÄÄN tekemistä sananvapauden tai demokratian kanssa!
Anonyymi: Asiat oikeilla nimil 21.8.2011 19:47

Anonyymi
Yrittävätkö nämä yhteiskuntaan muutosta viattomiin kohdistuvan satunnaisen väkivallan avulla? Annetaanko väkivallalle puoliväkisin poliittiset perusteet? Sellainen toiminta on jo määritelty terrorismiksi.
Anonyymi: Nimetön 21.8.2011 19:51

Anonyymi
Suomessakin on iso joukko nuoria jätetty yhteiskunnan ulkopuolelle. On vain ajan kysymys ennenkö kunnon mellakat ovat täällä arkipäivää.
Anonyymi: znd 21.8.2011 21:17

Anonyymi
Egyptissä ja Tunisiassa jne. oltaisiin myös kaivattu mellakkaesteitä sosiaaliseen mediaan. Kyllähän siellä vähän jotain yritettiin, mutta vasta Bahrain onnistui nitistämään kaiken kapinoinnin, mm. laittamalla loukkaantuneita hoitaneet lääkärit vankilaan. Britanniassakin pitäisi laittaa kaikki mellakoijia auttaneet lääkintä yms. ihmiset yksiselitteisesti vankilaan.
Anonyymi: R.I.P sananvapaus 23.8.2011 13:51
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot