Kirjaudu ▼
 

Väärä uutinen leimasi Mikko Hyppösen korttivarkaaksi

Lehtikuva
Väärä uutinen leimasi Mikko Hyppösen korttivarkaaksi
Mikko Hyppönen
F-Securen Mikko Hyppönen vakuuttaa, ettei hän ole myynyt varastettuja luottokortteja tai seurustellut tutkija Brian Krebsin kanssa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Tietoturvayritys F-Securen tunnetun tutkimusjohtajan Mikko Hyppösen sunnuntai-ilta muuttui perin omituiseksi, kun hänelle vinkattiin Fraud-News.comin uutisesta. Uutinen sotki Hyppösen varastettujen luottokorttien myymiseen.

Artikkelin mukaan Hyppönen teki yhteistyötä tunnustetun tietoturvatutkijan Brian Krebsin kanssa. Uutinen väitti miesten joutuneen syytteeseen järjestäytyneen korttiväärennyskoplan johtamisesta.

Tietoturvan rokkitähdeksikin kuvailtu Hyppönen kiistää kaiken yhtiönsä blogissa. Hän korjaa myös uutisen väittämän, että Krebs olisi hänen poikaystävänsä.

– Pidän Brianista, mutta en sillä tavalla, Hyppönen huomauttaa.

Taloustiedot

Krebs tietää myös artikkelista ja hänellä on epäilyksensä tekijästä. Uutinen perustuu Krebsin vuosia sitten tekemään kirjoitukseen, mutta muutetun version päätyminen Fraud-Newsiin on arvoitus.

Fraud-Newsin uutinen oli edelleen luettavissa ja löydettävissä Google News -haulla uutisen kirjoittamisen aikaan. Hätäisimmät lukijat ehtivät jo ottaa uutisen todesta.

∇ Mainos ∇
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (10)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Onko Hyppönen basisti ?
mitä on kaksi ynnä viisi ?
Anonyymi: 7 13.6.2011 13:46

Anonyymi
Olet jo äänestänyt tätä viestiä
Anonyymi: 8 13.6.2011 13:48

Anonyymi
Maine on helppo menettää netissä ...
Anonyymi: Nimetön 13.6.2011 13:57

Anonyymi
Aika erota tehtävistä. Totuudesta ei niin väliksi.
Anonyymi: Moraalinvartija 13.6.2011 14:11

Anonyymi
Ihmiset uskovat lähdettä nimeltä Fraud-News. Perustankin huvikseni sivuston mehuijataansuajasaatviruksenkuntuletsivulle.com ja alan pitää kävijälaskuria.
Anonyymi: Urpot 13.6.2011 14:36

Anonyymi
Opiskeluajoilta Hyppösen tunteneena voin sano että hänellä ei juuri tyttöystäviä ollut.
Toki kun isoveljen Arin touhut alkoivat tuottaa rahaa, niin naisetkin alkoivat Mikosta kiinnostua, eikös hänellä ole ollut pitkään perhekin.

Mutta se vaikutelma ponnarinörtistä, joka minulle jäi viimeisen luokkatapaamisen jälkeen, kyllä ruokkii näitä poikaystäväteorioita.

Ari hoitaa firman ja Mikko paskan puhumisen ja median. Mikko on vähän kuin värvätty Aku Ankka isojen påoikien laatikolla.
Aria ei kovasti ole julkisuudessa näkynyt, vaikka hän on pedannut pikkuveljelleen paikan "perheyrityksessä".
Ari olisi voinut palkata kenet tahansa meistä datanomeista, mutta jostain syystä päätyi pikkuveljeensä.

Mikko ei aidosti ole mikään guru, mutta vaikka hänen titteli on mikä tahansa teknologiapäällikkö, niin hän on itse asiassa vain ison veljen firman PR. henkilö.
Kukaan muu ei anna F-securelta lausuntoja ja on se hienoa kun lausunnot antaa PR-ihmisten sijaan aito hakkereita vastaan taisteleva "teknologia guru"
F-secure eli Data Fellows oli Aple-ympäristöön sovelluksia tekevä rivi firma vielä 90-luvun alussa, onnistuivat ostamaan islantilaisen kaverin virustorjunta ohjelmien koodit ja oikeudet ja siitä lähti nousu.
Ehkä Mikollakin oli osuutta asiaan tuon F-prot firman hankkimisen jälkeen.

Mutta oikeasti tälläkään Suomi-Gurulla ei ole vaatteita.

Mutta hienoa, että pärjäävät sääli Mikkoa, kun ison firman julkisuuskuva on pelkästään hänen niskassaan.

Jos Mikko olisi aidosti sellainen Guru, kuin saa lukea vosi ihmetellä miksi hän isoveljensä firmassa tekee sukulaisilleen massia. Hänhän voisi valita minkä tahansa firman ja mennä sinne nostamaa isompia optioita ja palkkaa, kuin Ari hänelle maksaa.
Kyse ei ole perherakkaudesta vaan pelkästään siitä että Mikolla ei ole oikeasti kovinkaan paljon aitoa substanssia.

Menisi hän mihin tahansa titoturvafirmaan maailmassa jo rivityötekijällä olisi Mikkoa enemmän substanssia asiaan.

Mikko on huolellisestii suunniteltu keulakuva F-securelle, ja välttämättä ei edes suunniteltu ja ainakaan huolellisesti.
Mutta toimii.
Nokian jälkeen pitäisi keskittyä tietoturvaan ylösen ssh ja Linux ovat osaamista, suomalaista sellaista ja se pitäis pystyä valjastamaan Suomen hyväksi.
Noita ei enään maailmalta voi takaisin kaapata, mutta tuleville Hyppösille ja Ylösille olisi syytä tehdä yritystoimiminta mahdollisimman helpoksi.
Teknisesti fiksuimmat opiskelijat eivät edes Linusen aikana ymmärrätäneet, että heidän ideoillaan voidaan tehdä rahaa.
Se oli hyvä koska Linux ja SSH löivät läpi ei ainakaan aluksi pelkän erinomaisuutensa vuoksi vaan siksi että ne olivat ilmaisia.
Ja netti nosti nämä ansaituille jalustoille.
Anonyymi: wanha/entinen guru 13.6.2011 15:22

Anonyymi
Hyppönen ja F-Secure ovat haitanneet vakavasti ja varsin pitkään virusmaakareiden ja hakkereiden harrastustoimintaa. Kyseessä on siis ilmiselvä vastaisku - ja vielä vyön alle.
Anonyymi: Aleksanteri 13.6.2011 16:05

Anonyymi
Hyppönen ja F-Secure ovat haitanneet vakavasti ja varsin pitkään virusmaakareiden ja hakkereiden harrastustoimintaa. Kyseessä on siis ilmiselvä vastaisku - ja vielä vyön alle.


Olisivatkohan virusmaakarit häviämässä taistelua, kun ottavat tällaiset keinot käyttöönsä. Kun järki
ei riitä, käytetään voimaa.
Anonyymi: jp 13.6.2011 16:27

Anonyymi
Kateutta.
Anonyymi: KalervoK 14.6.2011 10:46

Anonyymi
wanha/entinen guru, ei ilmeisestikään ole itse tietoturva-alalla, jos näin ajattelee. Itse tunnen myös molemmat veljekset ja arvostan kovasti Mikon ammattitaitoa (kuten moni muukin tietoturva-alalla), toisin kun hänen itseriitoista, omaa tärkeyttä pönkittävää veljeään. Jos Ari olisi ollut yrityksen johdossa Risto Siilasmaan sijasta Data Fellows:sta ei olisi koskaan tullut F-Securea, vaan yritys olisi ollut pian konkurssikypsä.

Uskon että Mikko voisi hyvinkin mennä jonkin toisen yrityksen palvelukseen ja saada paljon enemmän rahaa, mutta ei halua. Miksiköhän?. Olisiko syynä vaikka se, että Mikko pitää työstään ja tiimistään?. Olla Suomessa lähellä perhettä ja sukulaisia?.

Jos etsitään ylimainostettuja "guruja", niin siitä mielestäni löytyy paras esimerkki Petteri Järvisestä, joka on olevinaan joka asian asiantuntija...
Anonyymi: Arvostan Mikkoa 15.6.2011 0:02
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot