Kirjaudu ▼
 

Anne Holmlund esittää ikärajoja verkkosivuille

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Anne Holmlund esittää ikärajoja verkkosivuille
- Lapsille keskustelufoorumit ovat ajanviete- ja huvittelupaikkoja siinä missä moni muukin paikka netin ulkopuolella, Anne Holmlund sanoi.
Sisäministeri Anne Holmlund teki parikin mielenkiintoista avausta lasten internet-kasvatukseen liittyen. Hän heitti ilmaan esimerkiksi ajatuksen nettisivujen ikärajoista.
31.1.2008 11:53 (päivitetty 13:42)
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Anne Holmlund ehdottaa harkittavaksi, että internet-sivustoille luotaisiin ikärajoja ja asetettaisiin tarvittaessa järjestyksenvalvojat. Tätä hän perustelee sillä, että lapsille keskustelufoorumit ovat ajanviete- ja huvittelupaikkoja siinä missä moni muukin paikka netin ulkopuolella.

Ei ole selvää, miten ikävalvonta toteutettaisiin tai miten järjestyksenvalvojat poikkeaisivat nykyisistä verkkokeskustelujen moderaattoreista. Järjestyksenvalvonta tällaisissa tiloissa tulee kuitenkin ensisijaisesti olla tilaisuuden järjestäjällä ja vasta toissijaisesti poliisilla, ministeri huomautti avatessaan Lasten ja nuorten netin käytön uhkakuvat -seminaarin torstaina Porin yliopistokeskuksessa.

- Nettioperaattorin järjestyksenvalvontaa ei voi jättää yksin käyttäjän ilmoituksen varaan, vaan valvonnan tulee olla aktiivista aivan kuten huvittelupaikoilla yleensäkin, Holmlund korosti sisäministeriön mukaan.

Holmlundin mukaan lapset ja nuoret tulee tutustuttaa verkkomaailmaan aivan samoin kuin heidät opetetaan lukemaan ja laskemaan. Asennekasvatus on aloitettava jo varhaisessa iässä.

- Elinkeinoelämässä hyvä imago on yritykselle tärkeä tekijä. Vastuulliseen yritystoimintaan tulisi automaattisesti kuulua myös tavoitteet lasten ja nuorten suojelemiseksi. Samanlaista keskustelua tarvitaan internetin osalta. On luotava raja hyväksyttävien ja ei-hyväksyttävien sivustojen sisällölle.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Nettioperaattoreilla ja palvelujen tarjoajilla on päävastuu lapsille ja nuorille tarjottavista internet-palveluista, mutta poliisin vastuulle kuuluu rikollisuuden ennaltaehkäisy, torjunta ja selvittäminen niin sähköisessä kuin todellisessakin elämässä, Holmlund painotti.

Tietoisuutta siitä miten netissä voi joutua rikoksen uhriksi tarvitaan kaikkien niiden aikuisten keskuudessa, joiden vastuulla lasten hyvinvointi tavalla tai toisella on. Ministerin mukaan tässä yhteydessä on syytä ottaa huomioon, että poliisia kiinnostavat tilanteet, jotka täyttävät rikoksen tunnusmerkistön. Nettioperaattori voi puuttua moneen muuhun moitittavaan tilanteeseen sen perusteella mitä asiakkaan ja nettioperaattorin välisessä sopimuksessa on sovittu.

- On epävarmaa, miten pitkälle nettioperaattorit ovat valmiita menemään itsesäätelyn puitteissa varsinkin toimissa, jotka aiheuttavat merkittäviä kustannuksia.

31.1.2008 11:53 (päivitetty 13:42)
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Jo seminaarin otsikkokin kertoo päättäjien suhtautumisen nettiin. Miksi seminaarin otsikkona "Lasten ja nuorten netin käytön uhkakuvat -seminaari". Miksei lasten ja nuorten netin käytön mahdollisuudet. On se internet vaan paha, niin paha...
Anonyymi: spongebob 31.1.2008 12:09

Anonyymi
Huoh..taas häärää joku joka ei ymmärrä miten netti ja nettisivustot toimivat.
Anonyymi: LW 31.1.2008 12:15

Anonyymi
Turhaa akkojen kitinää
Anonyymi: just 31.1.2008 12:15

Anonyymi
On nää akat tosiaan. Eilen toinen ehdottaa hehkulamppujen kieltoa, tänään tämä "ei Supossa mitään vikaa" Anne ei tiedä lainkaan mistä ja mitä puhuu,
Anonyymi: JJ 31.1.2008 12:18

Anonyymi
Aikamonessa chatissa on jo valvojia ja ikärajoja on ilmoitettu. Milläs niitä ikärajoja sitetn valvot, onkin toinen juttu.
Anonyymi: Jukka 31.1.2008 12:22

Anonyymi
Kun nyt joiltakin ministereiltä vaaditaa oikeustieteen tutkinto, niin pitäisiköhän alkaa jo vaatia joltakin ministeriltä tietotekniikan tutkinto?

Alkaa vaikuttaa atk-alalta katsottuna pelleporukalta. Vaikka yritys olisikin hyvää tarkoittava.
Anonyymi: Asiantuntemusta hall 31.1.2008 12:31

Anonyymi
EI EI EI EI JA EI

Milloin tämä sensuuri oikein loppuu? Joka paikasta halutaan vain sensuroida nettiä. Milloin oikealta milloin vasemmalta.

Jokainen ministeri vuorollaan haluaa kansalaisten istuvan kotona ja olevan hiljaa.

Kielletään netti, katkotaan puhelinlangat niin mailma on paljon parempi paikka. Kuka tähän oikein uskoo?Pistää ihan V.%&%¤ tämä touhu
Anonyymi: j 31.1.2008 12:33

Anonyymi
Eikös ministereille ole enää mitään vaatimuksia? Ei tiedollisia eikä sielun sivistystä?
Anonyymi: Kauko 31.1.2008 12:49

Anonyymi
Nämä jutut jaksavat järjettömyydessään naurattaa siihen asti, että muistan noiden olevan ihan tosissaan ja että heillä on vaikutusvaltaa päättää väärin. :/
Anonyymi: mikeful 31.1.2008 13:24

Anonyymi
Siinähän sitä sitten pyytävät ikärajoja jonnekin ulkomaalaisille sivustoille. Hyvähän se on valvoa omalla kadulla ja tuuduttautua turvallisuuteen, kun kulman takana olevalle kadulle ei ole mitään mahdollisuuksia valvontaan ja käytännössä ei mahdollisuuksia estää sinne pääsyä.

Kunhan tajuavat (jos tajuavat) järjettymyyden tässä, tulee esitys missä netin käyttö on täysin whitelistattu. Eli mihinkään ei pääse ellei se ole erikseen listalla. Tosin se voi toimi noilla alle 10v nappuloilla ihan hyvin - kunnes keksivät että mennään sitten kaverin isoveljen koneelle, tai muuta.
Anonyymi: jouni 31.1.2008 14:31
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot