Kirjaudu ▼
 

YTV ohjaa kävelijän ja pyöräilijän perille

YTV ohjaa kävelijän ja pyöräilijän perille
Pääkaupunkiseudun yhteistyövaltuuskunta YTV on tilannut WM-datalta uuden, kevyelle liikenteelle suunnatun verkkopalvelun YTV Reittioppaan tueksi.
18.1.2007 11:03
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Uusi palvelu avataan kuumimman pyöräilykauden korvilla toukokuussa, WM-data kertoo. Paikkatietoon pohjautuva verkkopalvelu kertoo parhaan pyöräily- tai muun kevyen liikenteen reitin haluttuun kohteeseen pääkaupunkiseudulla.

- YTV Reittioppaan käyttäjämäärät ovat olleet jatkuvasti kasvussa, ja käyttäjiltä on tullut toiveita saada vastaava palvelu myös kevyelle liikenteelle. Toukokuussa avautuva kevyen liikenteen reittiopas on ensivaiheessa suunnattu pyöräilijöille ja jalankulkijoille, mutta tarkoitus on laajentaa sitä jatkossa myös muihin kevyen liikenteen muotoihin, esimerkiksi rullaluisteluun, joukkoliikenteen tietojärjestelmävastaava Kimmo Sinisalo YTV:stä sanoo.

- Myös kevyen liikenteen käyttäjillä itsellään on mahdollisuus vaikuttaa palvelun kehittämiseen. Toivomme erityisesti pyöräilijöiltä aktiivista palautetta palvelun mahdollisista puutteista. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa käyttäjille mahdollisuus osallistua pyöräilyverkon tietojen ylläpitoon, Sinisalo jatkaa.

Kevyen liikenteen hankkeessa ovat YTV:n ja WM-datan lisäksi mukana pääkaupunkiseudun kunnat sekä ympäristöministeriö ja opetusministeriö. Lisäksi hankkeen määrittelytyöhön osallistuu WSP Finland Oy.

∇ Mainos ∇
18.1.2007 11:03
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyseisenlainen reittiopas kevyelle liikenteelle (kylläkin koko Suomessa eikä vain pk-seudulla, jos vain kunnat ovat dataa antaneet) löytyy jo betatestauksessa muualta, näkee tuleeko YTV:ltä sitten parempaa tietoa vai jääkö jälkeen heti kättelyssä kun kuukausien päästä vasta aukeaa.
Anonyymi: ei 18.1.2007 12:39

Anonyymi
Et sitten vaivautunut kertomaan missä tuollainen on, milloin aukeaa ja muuta sen sellaista tietoa. Ilman mitään muuta taustatietoa kommentti on tarkoituksessaan arvoton, sillä lukijoilla ei ole mahdollisuutta päätellä siitä mitään. Ei oikeastaan edes sitä, onko tuollaista mainitsemaasi palvelua edes oikeasti tulossa missään.

Ainakaan minä en tiedä tuollaisen palvelun olemassaolosta tai tulemisesta.
Anonyymi: Sami 18.1.2007 13:52

Anonyymi
Kyseinen henkilö ei maininnut tarkempia tietoja kun ei tiennyt saako, kyseinen ominaisuus kun on suljetussa betakäytössä. Mainitsi minulle kommentoineensa täällä joten valaisen hieman asiaa.

Eli kyseessä on Hain-projektin (hain.fi) osa, jossa tällaista reitittelyä testataan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä asian tiimoilta jos haluavat kokeilla. Julkiseen betaan tullee lähiaikoina myöskin. Palveluun voi myös itse toimittaa reittejä joita käyttää ulkoiluun, vaelluksiin tai mihin vain.

Luonnollisesti myöskin mobiilisti sovellusta voi käyttää karttojen kera, mutta tätä testaamaan ei ihan vielä pääse muut kuin nykyisen testiryhmän jäsenet.
Anonyymi: Sami Kuhmonen 18.1.2007 16:25
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot