Kirjaudu ▼
 

Yhdysvaltojen asejärjestelmistä löytyi kiinalainen takaportti

Yhdysvaltojen asejärjestelmistä löytyi kiinalainen takaportti
Yhdysvaltojen armeija käyttää asejärjestelmissään laajasti Kiinassa valmistettuja mikropiirejä, joista on löytynyt vakava tietoturva-aukko. Tutkijoiden mukaan takaportista hyökkääjä voi aiheuttaa asejärjestelmille suurta tuhoa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kiinalainen mikropiirivalmistaja on asentanut Yhdysvaltojen armeijalle toimittamiinsa mikropiireihin salaisen takaportin, väittää brittiläisen Cambridgen yliopiston tutkija Sergei Skorobogatov.

Hänen mukaansa hyökkääjä voi takaportin kautta muuttaa mikropiirin toimintaa, lukita tai vaikka tuhota sen.

Erittäin turvalliseksi mainostettu mikropiiri on laajasti käytössä Yhdysvaltojen armeijan asejärjestelmissä, ydinvoimaloissa ja julkisen liikenteen laitteistoissa, kertoo Skorobogatov. Aukkoa voisi siis käyttää hyökkäykseen. Hyökkääjä voi tehdä toimintakyvyttömäksi useita Yhdysvalloille tärkeitä järjestelmiä.

Skorobogatov ei kuitenkaan julkaise mikropiirin nimeä tai valmistajaa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Tietoturva-aukkoa ei Skorobogatovin mukaan voi poistaa vain ohjelmistopäivityksellä, vaan se vaatii koko piirin vaihtamisen, sillä aukko on rakennettu syvälle piirin rakenteeseen.

Skorobogatov käytti tutkimuksessaan Quo Vadis Labs -nimisen yrityksen kehittämää tekniikkaa, jolla voi Skorobogatovin mukaan testata mikropiirien tietoturva kohtuullisessa ajassa.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (15)

Sivut:1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"sillä aukko on rakennettu syvälle piirin rakenteeseen."

En tiennytkään että aukkoja voi rakentaa rakenteeseen.....

Siis tosiasiassahan rakenne voidaan rakentaa siten että sinne jää aukkoja, mutta aukkoa ei voi rakentaa koska siinä ei ole mitään.
Anonyymi: Nimetön 28.5.2012 18:09

Anonyymi
Tuttu tosiasia jota ei pahemmin epäilty tiedustelupiireissä. Samalla koska kiinalaiset piirit ovat kopioita, niihin yleensä kopioituvat samantyypiset länsimaisten turvallisuuspalvelujen laittamat turvallisuusaukot.

Eli homma toimii toiseekin suuntaan.
Anonyymi: torni 28.5.2012 18:43

Anonyymi
"Arvaa vaan mitä takaportteja löytyy Intelin prosessoreista?
CIA on aina ollut urkinnan ja vakoilun ykkösnimi, joten on turha kuvitella ettei se ole pakottanut vastaavia juttuja Intelin prossuihin."

Kyllä se Intel on suurimman osan piiriensä epämääräisyyksistä tehnyt ihan itse ja tarkoituksella, mutta ei välttämättä ole ymmärtänyt mitä tekee. CIA:n ei ole tarvinnut pakottaa... reikiä on jo muutenkin.

Näitä väitteitäni Intelistä voi alkaa setvimään vaikka tästä kohtaa intternettiä:

semiaccurate.com/2012/05/15/intel-small-business-advantage-is-a-security-nightmare/

Jenkit ovat kyllä varsin hyvin kärryillä mitä ovat ostaneet ja keneltä:

www.levin.senate.gov/newsroom/press/release/senate-armed-services-committee-releases-report_on-counterfeit-electronic-parts/?section=alltypes

Eli siis jotkut takaportit eivät ole kuin vain osa ikävää kokonaisuutta.
Anonyymi: Minkäköhän tahon ele 28.5.2012 23:29

Anonyymi
Muun muassa Horneteista taasen löytyy jenkkien oma piiri jolla pystyvät sammuttamaan vihollisen Hornetit. Eli jos jostain kumman syystä Yhdysvallat tai heidän liittolaisensa hyökkäisi Suomeen niin Suomen Horneteilla ei tehtäisi tositilanteessa yhtikäs mitään.
Anonyymi: Tuota noin vaan 29.5.2012 17:18

Anonyymi
Joku tuntuu kantavan kaunaa Intelin prosessoreille. Intel on jenkkiyhtiö. Suomi tuskin sotii koskaan mitään "länsimaata" vastaan. Ihmettelen vain, että jenkit hankkivat kiinalaisia roskatuotteita vaativaankin käyttöön. Tämä ei ole ensimmäinen jippo, mitä on löydetty kiinalaisista piireistä.


Tsemppari

KUULE (O$T?TTU?) NAIVI ID!00TTI....TÄMÄN MAAILMAN SYÖPÄLÄISET TULEVAT KYLLÄKIN LÄNNESTÄ....KUINKA MONTA LASTA JA NAISTA KIINA ETTÄ VENÄJÄ ON TAPPANUT IRAKISSA/LÄHIIDÄSSÄ....????? KUINKA PALJON SUN P?R$NU0LEMA U$A ON TAPPANUT.....????... _MILJOONA_ .??????.. _!!!!!!_

PIAN SULLA JA MURHAAJILLA ON "KIVA" OLLA......
"NAUTTIKAA SIITÄ".............
Anonyymi: Ihmettelen vain, ett 4.6.2012 1:03
Sivut:1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot