Kirjaudu ▼
 

Blackberry arveluttaa jo Saksassakin

Matt Stroshane/Bloomberg News
Blackberry arveluttaa jo Saksassakin
Poliitikoilta ja viranomaisilta pitäisi kieltää Blackberryn käyttö virantoimituksissa, vaatii Saksan sisäministeri.
11.8.2010 15:26
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kanadalaisen Blackberryn käyttö on Saksan sisäministeri Thomas de Maizièren mielestä arveluttavaa tietojen tallennuksen takia. Blackberryn tiedot tallentuvat kanadalaisvalmistaja RIM:n palvelimille. Näistä toinen on Isossa-Britanniassa ja toinen Kanadassa.

Maizière sanoo saksalaisen Handelsblattin haastattelussa Blackberry-laitteista, että yksityinen yhtiö pääsee käsiksi Saksan verkoissa liikkuviin tietoihin. Verkkoon pääsyn pitäisi ministerin mielestä olla Saksan hallituksen päätäntävaltaan liittyvä asia.

Ministeri varoittaa haastattelussa Blackberryn lisäksi iPhone-laitteista. Poliitikkojen pitäisi välttää mobiililaitteiden käyttöä lisääntyvien rikollisten iskujen vuoksi. Luotettavia päätelaitteita ovat ministerin mielestä saksalaiset Simko2-älypuhelimet eli niin sanotut Merkel-puhelimet.

Saksan lisäksi Blackberryn käyttöön on vaadittu rajoituksia Intiassa, Saudi-Arabiassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Indonesiassa.

∇ Mainos ∇
11.8.2010 15:26
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset RIM

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ja luuleeko noi tosiaan, että ne pääsee viestintään kiinni jos salatun yhteyden kautta lähettää saksan ulkopuolella olevan mailiserverin kautta viestit? ei siihen rimmejä/bläkperryjä tarvita.
Anonyymi: torspo 11.8.2010 16:00

Anonyymi
Tietoturva on eurooppalaisten kannalta huonolla tolalla kun amerikkalaiset vakoilee kaiken.
http://riknik.weebly.com/1/post/2010/08/internet-users-under-heavy-monitoring.html
Anonyymi: vakooja 11.8.2010 23:36

Anonyymi
Jäljitelmä iPhone on myös rajoituksia? http://www.tinydeal.com/phone-px42qk-p0i68-p-1431.html
Anonyymi: fliegen 12.8.2010 6:37

Anonyymi
Näinkö monta vuotta meni tuon selvän tilanteen ymmärtämiseen. Siellä Kanadan palvelimellahan firmojen viestit ovat olleet "asianomaisten tahojen saatavilla" jo monta vuotta. Yhteyden salaus on on kiva myyntikikka, mutta ei kerro todellista turvallisuusuhkaa.

Heh heh, kuinka turvallista!
Anonyymi: poju 12.8.2010 9:32

Anonyymi
Miten tuo simko2 eroaa normaalista älypuhelimesta, jossa on ssl/tms-salausta käyttävä taskuposti ja etähallinta?Ehkä hinta ja että siitä on karsittu WLAN, Bluetooth ja kamera = kallistaTuskin se tetra-verkkoa käyttää.


Kysymys on vain siitä, mihin sitä dataa tallennetaan. Saksan tietosuojalait ovat tuossa rajoitteena, ei niinkään tekniikka. Datojen pitäisi säilyä maan rajojen sisäpuolella. Blackberryt lähettävät dataa Kanadaan ja ei taida Applenkaan puhelimet yms navigointia tukevat laitteet lähettää datojaan Saksassa sijaitseville palvelimille (periaatteessa Applen GPS-navigaatiota tukevien laitteiden myynti saattaisi olla Saksassa jopa laitonta, mikäli näin on. Ne nimittäin lähettävät Applelle paikkatietoa mikäli GPS on päällä).
Anonyymi: Mikko 13.8.2010 14:50
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot