Kirjaudu ▼
 

Lex Nokia toisi työnantajalle poliisia suuremmat oikeudet

Lex Nokia toisi työnantajalle poliisia suuremmat oikeudet
Oikeusoppineiden mielestä toteutuessaan Lex Nokia rikkoo perustuslakia. He epäilevät, että sähköpostin tunnistamistietojen tarkkailulla ei pystytä estämään yrityssalaisuuksien karkaamista.
20.11.2008 09:45
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan kuulemat oikeustieteen asiantuntijat pitävät hallituksen esitystä sähköisen viestinnän tietosuojalain muuttamiseksi perustuslain vastaisena, Helsingin Sanomat kirjoittaa torstaina.

Laissa hallitus esittää, että työnantaja saisi oikeuden tarkkailla ja käsitellä työntekijöiden sähköpostiliikenteen tunnistamistietoja estääkseen yrityssalaisuuksien vuotamisen.

Mikäli eduskunta hyväksyy Lex Nokian nimellä tunnetun lakiesityksen, työnantaja saa poliisia suuremmat oikeudet. Poliisi ei pääse käsiksi tunnistamistietoihin, jos epäilynä on yrityssalaisuuden rikkominen, lehti valottaa. Perustuslakivaliokunta päätti viime viikolla, että laki ei ole perustuslainvastainen eli se voidaan säätää tavallisen lain säätämisjärjestyksessä.

Laki herättää kummastusta oikeusoppineissa. Helsingin yliopiston valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojasesta Nokia selättää Suomen perustuslain. Helsingin Sanomat tiedusteli asiaa kaikilta kahdeksalta perustuslakivaliokunnan käyttämältä oikeustieteen professorilta. Vain yksi kieltäytyi vastaamasta, lehti kertoo.

∇ Mainos ∇
20.11.2008 09:45
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Tuomas Ojanen

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nokian ongelma näyttää pienentyvän itsestään.

Jatkuvasti on vähemmän niitä, joita ongelma koskettaa.

Siis työntekijöitä.
Anonyymi: Nimetön 20.11.2008 11:44

Anonyymi
Ihan kun tuo laki jotain auttaisi.

Ei kai kukaan ole niin aasi, että jos alkaa yritysvakoilemaan niin lähettäisi firman sähköpostista ne salaisuudet.
Anonyymi: jooooo 20.11.2008 12:06

Anonyymi
Valtiovalta on hienosti päässyt tietoyhteiskunnan kehityksen tielle - se laittaa sulutetta toisen perään.Näin käy kun asioista päättävät valiokunnissa kansan syvien rivien valitsemat pellet, eikä asiantuntijoita kuunnella kun tarvittavaa ymmärrystä ei löydy. Pellet ei ymmärrä että tietotekniikan valvontaa voidaan helposti käyttää väärin, jos ei nyt, niin tulevaisuudessa yhä enenevissä määrin.Tällekin perustuslain vastaiselle esitykselle on ollut monta asiantuntijoiden kuulemista, mutta silti vaan eteni normaaliin lakikäsittelyyn.


Onkohan kenellekään tullut mieleen miettiä, keitä nuo asiantuntijat ovat? Yhteiskunta kehittyy, mutta proffat ne istuu kopeissaan kirjoittamassa vanhoja...Ja mitä tulee valvontaan - kuka takaa, ettei sinua juuri nyt valvota??? Yhtä lailla sitä voidaan käyttää väärin nyt kuin tulevaisuudessakin...
Anonyymi: esityksen lukenut 20.11.2008 14:21

Anonyymi
Näin käy kun asioista päättävät valiokunnissa kansan syvien rivien valitsemat pellet, eikä asiantuntijoita kuunnella kun tarvittavaa ymmärrystä ei löydy. Pellet ei ymmärrä että tietotekniikan valvontaa voidaan helposti käyttää väärin, jos ei nyt, niin tulevaisuudessa yhä enenevissä määrin.


Ei se siitä johdu etteivät ne ymmärtäisi asioita, vaan siitä että nämä päättäjät ovat tiukasti kiinni suuryritysten talutushihnoissa ja tekevät juurikin niin kuin raha sanoo.
Anonyymi: anti 20.11.2008 15:32
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot