Kirjaudu ▼
 

Englanti testaa tunnistaako kone biopassikuvan

Markku Ulander/Lehtikuva
Englanti testaa tunnistaako kone biopassikuvan
Manchesteriin matkustavat pääsevät nyt testaamaan biometrisen passinsa kuvan paikkansapitävyyttä lentokentällä.
Tässä kuussa Britanniassa alkavassa pilottihankkeessa matkustajien kasvoja ruvetaan vertaamaan biometristen passien kuviin kasvojentunnistusteknologialla perinteisten tulliviranomaisten sijaan.
20.8.2008 16:58
Hannu Nokso-Koivisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Tänään ainakin Manchesterin lentokentällä alkaneessa hankkeessa lentokentän portteihin asennetaan kasvojentunnistukseen tarkoitetut skannerit, jotka vertaavat matkustajan kuvaa tämän oman biometrisen passin sirulle sijoitettuun kuvaan.

Tunnistuksen ensimmäisessä vaiheessa matkustajan passin oikeellisuus ja matkustajan kelpoisuus maahan saapumiseen tarkistetaan. Jos tarkastusten tulokset ovat kelvollisia, matkustaja päästetään toiseen vaiheeseen tunnistusta.

Toisessa vaiheessa tunnistusta matkustajan tulee katsoa peiliin, joka ottaa hänestä kuvan ja vertaa sitä tämän oman passin sirulle sijoitettuun kuvaan. Minkä tahansa näistä testeistä reputtavalta voidaan evätä oikeus päästä maahan.

Pilottivaiheessa olevan testin odotetaan kestävän puolisen vuotta, ja jos tulokset ovat hyviä, sitä tullaan laajentamaan muillekkin lentokentille maassa, uutissivusto ZDNet kertoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Uutissivusto The Registerin mukaan tämän hankkeen tarkoitus ei ole korvata nykyistä käytäntöä, vaan lisätä tullitarkastusten turvallisuutta ja pätevyyttä.

Britannian julkisten ja kaupallisten palvelujen unioni (PCS) on huolestunut hankkeesta. Se uskoo sen loukkaavan yksilönsuojaa ja lisäävän jonoja lentokentillä, The Register kertoo.

20.8.2008 16:58
Hannu Nokso-Koivisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (4)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Mitäs jos tulee aivastus kuvaa otettaessa? Tai entä jos naama on muuten vain muuttunut alkuperäisestä?


Kone ei päästä läpi ja matkustaja ohjataan manuaaliseen tarkastukseen.

Entä jos joku käyttää jonkun toisen, samannäköisen, passia?


Silloin voit päästä läpi. Mutta yhtä hyvin voi päästä läpi ihmisen suorittamasta tarkastuksesta.
Anonyymi: JXY 20.8.2008 22:51

Anonyymi
Pätevää ja turvallista, niinpä niin. Mitenkähän laajalle kyseinen tekniikka haluttaisiin implementoida. Kauppoihin kamerat tunnistamaan terroristeja? Kaduille sama? Naamarikauppiaille tulossa hyvät ajat.
Anonyymi: George Orwell 21.8.2008 10:05

Anonyymi
Automaattinen kasvojen tunnistus ei toimi ihan samoin kuin ihminen. Siinä verrataan esim. kasvojen mittasuhteita ja monia muita asioita, jotka eivät juuri voi muuttua ilman, että kasvojen luusto olisi mennyt uusiksi. Esim. silmäkuoppien, nenän ja leuan muoto. Tietysti konekin voi erehtyä ja ihmisiä tarvitaan selvittämään epäselviä tilanteita.
Anonyymi: SM 21.8.2008 10:25

Anonyymi
Nyrkkeilijöille yms. voi tulla vaikeuksia kun naama muuttuu ajan kuluessa.

Vakavasti ottaen: Missä menee raja, jonka ylitettyämme olemme Orwellilaisessa yhteiskunnassa?

Rehellisellä kansalaisellahan ei ole syytä huoleen, eihän?
Anonyymi: Larza 21.8.2008 11:37
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot