Kirjaudu ▼
 

Jollalla ratkaisu sovelluspulaan? "Mielenkiintoinen vastaus"

Lehtikuva
Jollalla ratkaisu sovelluspulaan? "Mielenkiintoinen vastaus"
Nokiasta versoo uusia yrityksiä.
Nokian Meego-raunioille perustettu Jolla ei kerro, kuinka yhtiö saa tarpeeksi sovelluksia puhelinmalliensa käyttöjärjestelmään. Jollan toimitusjohtaja sanoo It-viikon haastattelussa, että yhtiö harkitsee irtiottoa aiemmin tunnetuista laitekategorioista.
10.7.2012 11:33 (päivitetty 16:42)
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Matkapuhelinvalmistaja Jollan toimitusjohtaja Jussi Hurmola vaikenee Jollan Meego-pohjaisen käyttöjärjestelmän keinoista kilpailla sovellusten määrällä Googlen Androidin ja Applen iOS:n kanssa.

– On aivan selvää, että meillä on oltava vastaus tähän kysymykseen. Se vastaus on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että kerromme sen julkistuksen yhteydessä, Hurmola myhäilee.

Hurmola ei halua kommentoida, toimivatko Nokian N9:lle rakennetut sovellukset Jollan puhelimessa vai yrittääkö Jolla rakentaa kokonaan oman ekosysteeminsä.

Kolmansien osapuolten tuottamien sovellusten määrä ja laatu määrittävät pitkälti älypuhelinten suosiota. Esimerkiksi Nokia ja Microsoft ovat vauhdittaneet Windows Phonen sovelluskehitystä miljoonilla euroilla.  

Taloustiedot

Jolla kertoi viikonloppuna, että se julkistaa kuluvan vuoden aikana uuden Meego-pohjaisen älypuhelimen. Yhtiön taustalla on entisiä nokialaisia, jotka työskentelivät Nokian todennäköisesti ainoaksi jäävän Meego-puhelimen, N9:n parissa.

Hurmolan mukaan neuvottelut sopimusvalmistajien kanssa ovat jo pitkällä. Jolla aikoo kertoa pian, kuka puhelimet valmistaa.

”Haluan kiittää
Nokiaa”

Jolla on yksi yrityksistä, jotka on perustettu Nokian Bridge-ohjelman piirissä. Bridge-ohjelma on suunnattu nokialaisille, jotka ovat saaneet tai ovat vaarassa saada potkut.  

– Haluan ehdottomasti kiittää Nokiaa. Nokialla ja Jollalla on hyvä ja avoin suhde, Hurmola sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Jolla on perustettu Nokian oman Bridge-projektin hautomon piirissä. Me olemme silloin esittäneet strategiamme ja saaneet sille hyväksynnän Nokialta, hän jatkaa.

Jollalla on tällä hetkellä noin 50 työntekijää Tampereella ja Helsingissä. Hurmola uskoo, että vuoden lopussa yksityisten sijoittajien omistama Jolla työllistää yli sata ihmistä.

”Harkitsemme
irtiottoa”

Loppuvuonna tulevan puhelimen lisäksi Jollassa suunnitellaan jo seuraavia puhelinmalleja. Hurmolan mukaan Jolla ”kuuntelee hyvin vahvasti markkinoilta tulevia signaaleja”.

– Mietimme vakavasti irtiottoa niin sanotuista älypuhelimista. Ensin teemme kuitenkin loppuvuodesta ilmestyvän puhelimemme, hän sanoo.

– Oma mielipide on se, että päätelaitteiden kategoriat muuttuvat joka vuosi. Myös älypuhelimien käyttäjämäärä kasvaa koko ajan. Se on mielenkiintoista, mitä uusia laitekategorioita markkinoille tulee.

(Oikaisu: Nokia ei ole jakanut patenttejaan yhtiöstä lähteneille, toisin kuin jutun kymmenennessä kappaleessa aiemmin väitettiin. Pahoittelemme virhettä.)

10.7.2012 11:33 (päivitetty 16:42)
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Jolla
Ihmiset Jussi Hurmola

Kommentit (190)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 19
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Optimistijolla olisi hienompi bränti.
Anonyymi: Nimetön 10.7.2012 11:45

Anonyymi
Hieno homma, odotan malttamattomana uutta Meegoa markkinoille. Käsitykseni mukaan kasassa on nyt Nokian suunnittelijoiden parhaimmisto, joten tulos pitäisi olla sen mukaista, odotukset ovat kovat. >Ei muuta kuin yritys pörssiin ja pääomavirta taataan näin. Olisi hienoa ostaa jälleen oikesti Suomalainen puhelin tai puhelin, jossa on ainakin Suomalainen käyttis. Hyvä !
Anonyymi: Hieno yritys ! 10.7.2012 11:45

Anonyymi
no mun N9:ssä toimii iphonelle tehtyjä sovelluksia :)

Ei näköjään kovin vaikeaa!
Anonyymi: konstit on monet 10.7.2012 11:46

Anonyymi
samat sanat kuin ekalla.
Anonyymi: tehkää nyt se mihin 10.7.2012 11:47

Anonyymi
Tuo emulaattori tuli itselläkin mieleen, saas nähdä mitä tulee.
Anonyymi: Eki 10.7.2012 11:47

Anonyymi
Noniin, alkaa kuulostamaan puhelimelta mitä voisi hankkiakin. Olin jo huolestunut ettei markkinoilta löydy ollenkaan haluamani tapaista puhelinta.
Anonyymi: 7 goes in all fields 10.7.2012 11:54

Anonyymi
no mun N9:ssä toimii iphonelle tehtyjä sovelluksia :)

Ei näköjään kovin vaikeaa!


Ja niin varmaan toimii. Ehkä on samoja ohjelmia mutta ei niitä iPhone versioita.
Anonyymi: Pääsetkö Nysillä App 10.7.2012 11:54

Anonyymi
Loistavaa. Nämä Windows puhelimet surkeita. Innolla odotetaan meego puhelinta.
Anonyymi: outi 10.7.2012 11:54

Anonyymi
Uppoava öljynporauslautta on saanut pelastusveneensä. Suomalaisten maine meni, mutta onneksi tässä on uusi alku. Odotan innolla tuloksia.
Anonyymi: Jolla Designed in Fi 10.7.2012 11:56

Anonyymi
Suunta on oikea.
Japanissa voi käydä ihmettelemässä mihin suuntaan puhelimien kehitys menee.

Uskon että Jolla iskee kultasuoneen. Ei tarvita mitään "ekosysteemiä" riittää että on innovaatiota ja keksii uutta.
Anonyymi: Tokio 10.7.2012 11:56
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 19
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot