Kirjaudu ▼
 

PC:iden ylivoima Applen Maciin verrattuna alimmillaan sitten 90-luvun

PC:iden ylivoima Applen Maciin verrattuna alimmillaan sitten 90-luvun
PC:itä myytiin parhaimmillaan 56 kertaa enemmän kuin Mac-koneita, mutta nyt suhdeluku on taittunut jo alle 20:een ja laskee edelleen jyrkästi.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

MS DOS-järjestelmälle perustuvien PC-tietokoneiden ylivalta oli tietokonemarkkinoilla jotakuinkin selviö siitä lähtien, kun IBM julkaisi ensimmäisen PC:n vuonna 1981. Apple vastasi haasteeseen Macintosh-koneellaan vuonna 1984, mutta onnistui myymään laitetta vain joitakin satoja tuhansia PC:iden myydessä samalla miljoonia, Asymco kirjoittaa.

Jo 1980-luvun puolivälissä PC:itä myytiin lähes 20 kertaa enemään kuin Maceja. Ero tasoittui 1990-luvun alkupuolella, mutta Microsoftin Windows 95 -käyttöjärjestelmän julkaiseminen vuonna 1995 oli kuitenkin ratkaiseva isku. Sen jälkeen PC:iden totaalinen ylivoima Maceihin verrattuna oli viimeistään pomminvarmaa.

Seuraavan vuosikymmenen ajan ero vain kasvoi, ja vuonna 2004 PC:itä myytiin  182,5 miljoonaa kappaletta Applen saadessa samalla kaupaksi vain 3,25 miljoonaa Macia. PC:itä myytiin siis 56 kertaa enemmän kuin Maceja.

Sitten tapahtui kuitenkin jotakin odottamatonta. Vaikka PC-koneiden myyntiluvut kasvoivat yhä, niiden kasvu oli yhtäkkiä hitaampaa kuin Macin myyntilukujen.

Asymco sanoo syyn olevan kannettavien tietokoneiden kysynnän kasvussa. Apple toi vuonna 2006 markkinoille käänteentekevän MacBook-kannettavansa, joka saavutti nopeasti suuren suosion ja myy nykyään erittäin hyvin.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Ero PC:iden hyväksi kääntyi jyrkkään laskuun vuonna 2004, ja viime vuonna PC:itä myytiin taas enää noin 20 kertaa enemmän kuin Maceja. Ero on siis jälleen laskenut 1980-luvun puolivälin tasolle. Lisäksi ero näyttää yhä jatkavan kutistumistaan.

Katso Asymcon tilastot PC- ja Mac-myyntilukujen eroista täältä.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (45)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
En itse ostaisi omilla rahoillani mitään Applen tuotetta, omista periaatteellisista syistä (joita tietysti voisi arvioida joskus uudelleenkin).

Mutta työkäytössä ero on kyllä selvä: Win7/HP professional läppäri -yhdistelmä vastaan MacBook Pro - Mac vie mennen tullen käytettävyydessä Windows-läppäriä. Ei Mac täydellinen ole, mutta pirun hyvä työkäyttöön.

Kotona on Samsung Tab 10.1 viihdesurffailuun ja vakavampaan käyttöön reilu 6 vuotta vanha Asusin läppäri, jossa Ubuntu - mainiosti pärjää.
Anonyymi: analyysikko 5.7.2012 11:50

Anonyymi
Käyttäjät on aina ostaneet windows pc:n koska se on ns varma valinta.


Ei, vaan siksi koska ei ole vaihtoehtoja. Mikä on paras ei-Windows-läppäri noin 400-500 euron hintaluokassa? Microsoft on toimillaan tehokkaasti estänyt kilpailun ja nyt alkaa ihmisillä olla mitta täynnä.
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:50

Anonyymi
Itse haaveilin MacBook Prosta, mutta ostin sitten kuitenkin halvemman Windows-koneen ja laitoin siihen Ubuntun. Windows-pakkovero vaan hieman harmittaa. Käytännössä haluamaansa konetta ei ilman Windowsia saa. Ulkomailta saisi jotain, mutta niissä on sitten jenkkinäppis.
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:51

Anonyymi
Kukapa sitä Windows-kidutusta enää haluaisi.
Anonyymi: Nimetön 5.7.2012 11:53

Anonyymi
Voisi taas vähän tarkentaa uutista.

MS-DOS oli se haastaja APPLE II järjestelmälle. Apple II tuli jo 1970 luvun lopussa.

Macintosh oli 1984 myös se uusi graaffinen systeemi. Ja Windows 1.0 vuonna 1985 se haastaja.
Anonyymi: miten ne nyt menikää 5.7.2012 11:54

Anonyymi
...hinta on ainoa este, että vielä en ole mäkkiin siirtynyt.

Aika monelle hinta on suurin este.
Mäkin hinnalla saa kolme halvinta windowsläppäriä lähimmästä marketista.
Anonyymi: köyhä 5.7.2012 12:00

Anonyymi
Mutta applen hinnalla saa laatuosista itsekootun huomattavasti tehokkaamman PC:n. Pelikätössä esim. Teho PC vie omenaa mennentullen, mutta alkaa tosiaan hintaakin kertyä.
Anonyymi: Fps 5.7.2012 12:02

Anonyymi
Macintoshit ovat siis edelleen marginaalikamaa 5% markkinaosuudella.

Ja samaan aikaan omenapojat nillittävät siitä että Windows Phonen markkinaosuus on samaa luokkaa, vaikka heidän omat Maccinsa ovat yhtä pienessä markkinaosuudessa.
Anonyymi: Se vain on tyhmää ma 5.7.2012 12:03

Anonyymi
PC-koneita ostivat harrastajat ja alan opettajat sekä opiskelijat, niitä meni myös paljon ammattikäyttöön. Ne olivat tulotasoon nähden erittäin kalliita ja myös pienitehoisia. Hyvänä puolena voidaan mainita lähes rajaton muunneltavuus ja käyttökohteiden ja sovellusten määrä.

Nykyään hintojen pudottua lähes kaikilla on prosessorin sisältävä minimonitoimikone, joka on suunnattu lopuille ihmisille, jotka selkeästi tulisivat toimeen myös ilman sitä, joilla ei ole selkeää tarvetta sille, eikä useimmilla ole kunnollista käsitystä eikä edes halua tietää miten se toimii, puhumattakaan kyvystä tehdä siihen muutoksia tai keksiä uusia käyttökohteita.

Härveleistä on tullut suuren massan arkisia kulutusesineitä, pahimmillaan jopa kertakäyttöisiä (alle kaksi vuotta kestävät, joihin ei edes akkua kannata vaihtaa), ja ihmisistä nenä tabletissa ja korvat tulpissa kulkevia digitaalimassaviihteen lokaämpäreitä.

Perinteinen nörtti ei voi kuin tuskailla, kun mistä tahansa pitäisi saada palvelua, niin ensinnäkin on vaikea saada irroitettua sen asiakaspalvelijan naama siitä ruudusta ja kun vihdoin saa huomiota muuten, kuin kirjautumalla sen asiakaspalvelijan facebooktilille, kysymyksiin saa parhaimmillaan vastauksen, Kato v*ttu Googlesta.

PC-koneiden ostajat ovat pitkälle samaa väkeä kuin ennenkin, mutta osuus totta kai suhteellisesti putoaa, kun markkinoille on tuotu näitä muita leluja, joiden käyttötarkoitus on sosiaalinen p-jauhanta.
Anonyymi: . 5.7.2012 12:08

Anonyymi
Tää mäkkihomojen proganda alkaa olla huvittavaa:

ENNEN MYYTIIN 1000 PC:TÄ YHTÄ MÄKKIÄ VASTAAN, NYT VAIN 500! APPLE JYRÄÄ!

Voi ristus.
Anonyymi: AK 5.7.2012 12:13
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot