Kirjaudu ▼
 

Ohjelma poistaa ihmiset Street View -kuvista

http://www.flickr.com/photos/byrion/2666901841/
Ohjelma poistaa ihmiset Street View -kuvista
Kokeellinen ohjelma osaa poistaa yksittäisiä ihmisiä Googlen kohutuista katukuvista. Poistosta ei jää kovinkaan huomattavaa jälkeä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Googlelle voi olla kohta tarjolla ratkaisu Street View -katukuvapalvelun yksityisyysongelmaan. Opiskelija esitteli kokeellisen ohjelman, jolla ihmiset voi poistaa kuvista.

Prototyyppisoftan kehitti Arturo Flores Kalifornian yliopistosta, San Diegosta. Poisto ei tapahdu sovittamalla viereisen kuva-alueen palaset ihmisen päälle. Sen sijaan Floresin tekniikka vertailee kahta eri Street View -kuvaa määrittääkseen, mitä ihmisen takana näkyy.

Automaattinen tekniikka tarkoittaa, että ihmisen takana oleva alue voidaan liimata henkilön paikalle enemmän tai vähemmän huomaamattomasti.

Tosin Street View'n tapauksessa mahdolliset kuvahäiriöt eivät edes välttämättä iske silmään, sillä palvelun alkuperäisissäkin kuvissa on paljon epäkohtia esimerkiksi vierekkäisten kuvien saumoissa.

Floresin tekniikalla on huvittaviakin piirteitä. Ohjelma näyttäisi esimerkiksi kaupunkeja, joissa koirat näyttävät viihtyvän ilman omistajiaan.

Suuret ihmismassat
estävät toiminnan


Arturo Floresin mukaan
(pdf) tekniikka toimii hyvin kaupunkimaisissa ympäristöissä, joissa on usein läsnä jokin hallitseva litteä pinta eli toisin sanoen seinä. Muualla ulkoilmassa tekniikalla on vaikeuksia.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Lisäksi tekniikka voi kompastua paikoissa, joissa kadut ovat täynnä ihmisiä – kuten suurten kaupunkien keskustoissa. Tällöin ihmisten takana oleva alue voi olla peitossa.

Flores miettii, että jatkossa voi olla mahdollista käyttää kahden kuvan sijasta kolmea kuvaa tulosten parantamiseksi.

Nykyään Google tyytyy ainoastaan sumentamaan ihmisten kasvoja Street View -kuvista. Tämä ei ole ollut kaikissa tapauksissa riittävä suojaus yksityisyyden takaamiseksi.

Street View on viime kuukausina puhuttanut muistakin syistä. Googlen kuvausautot nappasivat tietoa avoimista wlan-verkoista, mikä on johtanut poliisitoimiin eri maissa. Eilen Etelä-Korean poliisi teki ratsian Googlen Soulin konttoriin.


[zoom]
Vertailukuva käsittelemättömästä ja käsitellystä Street View -kuvasta.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Lisää Aiheesta

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Hyvä. Nyt kaikki epärehelliset ihmiset voivat huokaista helpotukseta koska työanantaja tai puoliso ei pääse sanomaan siitä missä aikaansa on viettänyt, oli sitten sairaslomalla tai "ylityössä".
Anonyymi: Epärehellisille oike 11.8.2010 13:26

Anonyymi
Google mapsin takana oleva tekniikka on sen verran huonoa, että tuollainen poisto kyllä on usein kohtuu ruma. Bing maps on huomattavasti älykkäämpi ja siellä tuo jopa toimisi. Tosin MS:llä on jo tuo tekniikka, joten myymisestä ei taida tulla mitään.
Anonyymi: Pinaatti 12.8.2010 10:19

Anonyymi
Google mapsin takana oleva tekniikka on sen verran huonoa, että tuollainen poisto kyllä on usein kohtuu ruma. Bing maps on huomattavasti älykkäämpi ja siellä tuo jopa toimisi. Tosin MS:llä on jo tuo tekniikka, joten myymisestä ei taida tulla mitään.En nyt sanoisi Googlen käyttämää tekniikkaa kovin huonoksi. Jos käytettävissä olevien kuvien määrä samasta paikasta on rajallinen on lähes mahdotonta tehdä kovinkaan laadukasta AUTOMAATTISTA poisto-operaatiota.

Photoshopilla "älykäs käyttäjä" saa heittämällä parempaa jälkeä kuin ko. softa mutta kun käsiteltävänä on kymmeniä miljoonia kuvia voipi olla hieman työlästä edes ruveta lopputuloksia tarkastelemaan.

Onko MS:n Bing:ssä käytettävissä enemmän referenssikuvia vai millä menetelmällä täyttävät ihmisten katveeseen jäävät kohdat?
Anonyymi: TH 12.8.2010 11:04

Anonyymi
Seuraavaksi kai sitten ihmetellään, miksi meidän koira on yksin menossa naapurin emännälle kylään.
Anonyymi: Ennustajaukko 12.8.2010 11:40

Anonyymi
Hyvä. Nyt kaikki epärehelliset ihmiset voivat huokaista helpotukseta koska työanantaja tai puoliso ei pääse sanomaan siitä missä aikaansa on viettänyt, oli sitten sairaslomalla tai "ylityössä".


Tsih, taitaa ex-puolisoita härnääviä, pedofiilejä ja muita tirkistelijöitä harmittaa kun eivät voi netin kautta tehdä tutkimustaan ja pohjustaa suunnitelmiaan.

Asuntomurtosuunnitelmat sentään vielä voi toteutaa etänä käyttäen tätä hienoa palvelua.
Anonyymi: Harmistus sentään 16.8.2010 11:56
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot