Kirjaudu ▼
 

Tieto keskittyy nyt laatuun

Lehtikuva
Tieto keskittyy nyt laatuun
Tietotekniikan palveluyhtiö Tiedon tulos painui uudelleenjärjestelyistä johtuvan ison kertaerän vuoksi tappiolle toisella vuosineljänneksellä.
20.7.2012 09:46
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Tiedon toimitusjohtajan Kimmo Alkion mukaan huhti–kesäkuun kannattavuus vastasi odotuksia.

– Keskityimme toisen neljänneksen aikana kilpailukykyisen kustannusrakenteen luomiseen ja kannattavuuden parantamiseen, mitkä ovat oleellisia tekijöitä strategiassamme, hän sanoo osavuosikatsauksessa.

Alkion mukaan Tieto tehosti päivittäisessä toiminnassa laadunvarmistusta. Yhtiö nosti laadun keskeiseen asemaan johtoryhmien työskentelyssä.

Alkio otti perjantaina tiedotustilaisuudessa Ruotsissa loppuvuonna sattuneen konesalihaaverin. Alkion mukaan tapaus on nyt täysin käsitelty.

Taloustiedot

– Tapauksen nopea käsittely oli tärkeää brändin maineen kannalta.

Tiedon huhti-kesäkuun liikevaihto oli 456,1 miljoonaa euroa eli hieman vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liiketulos valahti 3,7 miljoonaa euroa tappiolle oltuaan vertailukaudella 19,2 miljoonaa euroa voitollinen. Tulosta pudottivat 31,9 miljoonan euron kertaerät, jotka liittyvät toiminnan uudelleenjärjestelyyn.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Liikevoitto ilman kertaeriä parani sen sijaan 28,2 miljoonaan euroon 24,4 miljoonasta eurosta. Suhteellista kannattavuutta kuvaava liikevoittoprosentti nousi 6,2:een 5,3:sta.

Osavuosikatsauksen mukaan varsinaisen liiketoiminnan kannattavuutta hidasti ylikapasiteetti etenkin tietoliikenteen tuotekehityspalveluissa.

Tiedon tulos ennen veroja oli 5,4 miljoonaa euroa tappiollinen. Viime vuoden huhti-kesäkuussa yhtiö teki voittoa 17,8 miljoonaa euroa.

Tieto pitää koko vuoden näkymät ennallaan. Yhtiö odottaa liikevaihtonsa kasvavan samassa tahdissa kuin Länsi-Euroopan palvelumarkkinat eli enimmillään kaksi prosenttia. Koko vuoden liikevoittonsa ilman kertaeriä Tieto uskoo paranevan viime vuoden noin 117 miljoonasta eurosta.

20.7.2012 09:46
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Kimmo Alkio

Kommentit (3)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vähän sama kuin logicalla,,
ei mitään laatua, kun henkilöstö ei osaa edes koodata. ja on niin ylimielistä että kuvottaa!
Myyntimiehet ja naiset kulkee kalliissa puvuissa ym.
Koko homma kusee huolella!
Voi vain nauraa, tälle laatupuheille.
Anonyymi: Kössi K 20.7.2012 22:41

Anonyymi
Tieto, laatu samassa lauseessa? Onko tämä vitsi vai trolli?
Anonyymi: tietää ettei tule la 21.7.2012 10:09

Anonyymi
Laatua on ihan turha odottaa, jos toimitaan kuten Tiedolla: IT-alan perustyö on koodausta (ylläripylläri), mutta työympäristö on suunniteltu täysin myyjien ehdoilla.
Anonyymi: Rex 23.7.2012 11:47
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot