Kirjaudu ▼
 

Symbian-työt vähenevät mutta eivät lopu

Symbian-työt vähenevät mutta eivät lopu
Juha Varelius.
Ohjelmistoalihankintaa tekevä Digia sanoo, että Nokian töiden väheneminen ei enää pääse yllättämään yhtiötä. Keväällä Digialle kävi työtapaturma.
11.8.2011 14:04
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nokian strategiamuutoksesta huolimatta sopimustuotekehittäjillä riittää töitä tulevaisuudessa, ohjelmistoyhtiö Digian toimitusjohtaja Juha Varelius uskoo.

Symbian-alihankinta ei Vareliuksen mukaan kokonaan häviä Suomesta, vaikka Nokia ilmoitti luopuvansa Symbianista ja siirtyvänsä älypuhelinten käyttöjärjestelmässä Windowsiin.

Nokian strategia vaikuttaa Vareliuksin mukaan tilausmääriin. Nokian uusi linja on jo näkynyt siinä, että uusmyynti on vaimeaa.

– Symbian-töitä tehdään kuitenkin edelleen. Isot tekniikat eivät koskaan katoa nopeasti, Varelius sanoo.

Taloustiedot

Hän lisää, että ohjelmistoalihankintaa tarvitsevat muutkin kuin Nokia.

Symbianin lisäksi Digia tarjoaa alihankintaa Meego- ja Android-ympäristöihin. Digialla on osaamista myös Windows Phone-tuotekehitykseen. Varelius ei kuitenkaan halua kertoa hankkeiden yksityiskohdista.

Nokian tilausten
väheneminen yllätti

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Nokian alihankintatöissä Digialle kävi keväällä Vareliuksen mukaan työtapaturma. Yhtiö ei osannut ennakoida töiden äkillistä vähenemistä.

Vareliuksen mielestä yt-neuvottelut olisi pitänyt aloittaa aiemmin.

Digia kävi keväällä kaksi yt-kierrosta mobiilisovellus-yksikössä. Neuvottelujen seurauksena Digia sulki Porin ja Lappeenrannan toimipaikat.

Torstaina Digia ilmoitti osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä uudesta yt-kierroksesta. Kyseessä ovat kolmannet yt-neuvottelut mobiiliyksikössä. Työt uhkaavat loppua 190 osaajalta.

– En usko, että tämän jälkeen enää tulee yt-neuvotteluja. Meitä ei kysynnän väheneminen pääse enää yllättämään, Varelius sanoo.

11.8.2011 14:04
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Juha Varelius

Kommentit (5)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Oisko Oulun vuoro?
Anonyymi: Seppo 11.8.2011 14:53

Anonyymi
"En usko, että tämän jälkeen enää tulee yt-neuvotteluja." Muistaakseni aika samanlainen kommentti oli Kuopion lakkautuksen yhteydessä vajaa kaksi vuotta sitten.
Anonyymi: Joppe 11.8.2011 15:45

Anonyymi
Mutta eihän sitä aleta ennakkoon asioista puhumaan tai varautumaan kun Vareliuksen boonukset laukesi vuodenvaihteessa!.


Joutavia. Helpompaa istuttaa työntekijää asiakkaalla tuntilaskutuksella ilman mahdollisuutta mihinkään kouluttautumiseen tai projektin vaihtoon. Sitten kun hommat loppuvat, potkitaan pellolle ja otetaan uusi täsmäkoulutettu tyyppi tilalle. Halpaa ja helppoa Suomessa.
Anonyymi: RKMK 11.8.2011 16:28

Anonyymi
Onpa taas lähdetty onkimaan ilman matoa koukussa.
Millä siis houkutella. Tottakai on oma etu ensi ja sitten esim maan. Toisin kuin esim ne harvat jotka oikeasti uhrasivat itsensä isänmaan puolesta sota-aika mukaan lukien. Kuljetaan mihin määrätään, vaikka kuolemaan, mutta asiaan eli Nokiastahan on vahvasti Elopin kaudella ja ansiosta tulossa marginaalinen tekijä. O-P Kallasvuostahan ei ollut isoihinb housuihin ja jatkamaan kehitrystyötä ajoissa. Ollila hokas ajoissa pelastaa oman nahkansa. Ei mitään muuta, esim isänmaallista. Mutta onhan alalla ennenkin nähty marginalisoitumista esim HP. Eikä sekään ole kokonaan ole hävinnyt kartalta- Toki tuotteistusta on jouduttu rukkaamaan tavallisen kansalaisen tarpeisiin sopiviin tuotteisiin. Näinhän nyt näyttää Nokiastakin tulevqan marginaalituottaja kun ei osattu reagoida ajoissa. Ei älypuhelimien tarve kumminkaan oikeasti ole sitä, mitä Apple ja kumppanit tietotaidollaan ja pienillä patennttimaksuilla saavuttivat. Markkinat elää koko ajan ja taju suomlaisilta on siinä aina puuttunut.
Aukot paikataan aina jotenkin. Esim joskus Suomi seisoi puujaloilla, sitten Nokian varassa. Mutta lopputulemana on onneksi uusia huimapäitä ja osaajia, jotka pitävät Suomenkin jollain lailla maailman kartalla.
Anonyymi: pat3 11.8.2011 16:29

Anonyymi
"En usko, että tämän jälkeen enää tulee yt-neuvotteluja. Meitä ei kysynnän väheneminen pääse enää yllättämään, Varelius sano"

Yritys joka ei ole varautunut yt-neuvotteluihin on pian entinen yritys. Kyllä yritysjohdon on joka ainut päivä varmistettava yrityksen tila ja kelpoisuus toimia markkinoilla. Vain näin toimien voidaan odottaa yritykseltä pitkää elinkelpoisuutta. Staattiseen tilaan jämähtäminen rapauttaa yrityksen kuin yrityksen.
Anonyymi: talousmies 12.8.2011 5:44
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot