Kirjaudu ▼
 

Nintendo-pomon topakka ilmoitus karkottaa sijoittajia

LEHTIKUVA / REUTERS/Yuriko Nakao
Nintendo-pomon topakka ilmoitus karkottaa sijoittajia
Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata on ilmoittanut topakasti, että yhtiö tekee pelejä vain Nintendon omille konsoleille.
11.8.2011 15:11
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Sijoittajat eivät perusta Nintendon toimitusjohtajan Satoru Iwatan ilmoituksesta tehdä pelejä vain yhtiön omille konsoleille.  Yhtiön pitäisi keskittyä luomaan maksullisia pelejä älypuhelimiin ja sosiaalisiin medioihin.

Yhtiö joutui hiljattain laskemaan 3DS-pelikonsolinsa hintaa heikon kysynnän vuoksi. Japanissa konsolin hinta halpeni 40 prosenttia ja Yhdysvalloissa 32 prosenttia.

Tokyolaisen Stats Investment Managementin rahastonhoitaja Masamitsu Ohki sanoo, että Iwatan olisi syytä hylätä yhtiön nykyinen strategia.

– Älypuhelimet ovat peliteollisuuden uusi taistelukenttä. Nintendon pitäisi päästä markkinalle joko rahalla tai tekemällä jotain aivan uutta.

Taloustiedot

Sijoittajat ovat odottaneet Nintendolta strategianmuutosta. Sijoittajien odotukset huomasi kuudes päivä kesäkuuta, jolloin markkinoille levisi kiinnostava markkinahuhu.

Huhun mukaan Nintendon omistama Pokémon olisi ollut kehittelemässä pelejä iPhonelle ja Android-puhelimille. Nintendon osake lähti poikkeuksellisen kovaan nousuun. Tunteja myöhemmin Nintendo kumosi huhun ja yhtiön osakkeen arvo palautui lähtökuoppiin.

– He [Nintendo] eivät vain ymmärrä. Myykää osakkeet, sillä kerrankin uudesta ajattelusta ylistetty johto on juuri näyttänyt, kuinka pahasti he ovat ajastaan jäljestä, sijoitusyhtiö MF Global FXA Securities totesi asiakkailleen samana päivänä lähetetyssä muistiossa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kesäkuun lopulla yhtiön osake kävi kuuden vuoden pohjissa, kun yhtiö kertoi kehnon laitemyynnin vaikutuksesta yhtiön tulokseen.

Muut lähtivät jo
sovelluskelkkaan

Viime vuoden aikana moni sovelluksia myyvä pelialan yritys on tehnyt satumaisia voittoja. Suomalaisen Rovio Mobilen Angry Birdsiä on ladattu yli 200 miljoonaa kertaa ja Farmvillestä tunnetun Zyngan liikevaihto on noin viisinkertaistunut viidessä vuodessa.

Perinteisistä peliyrityksistä esimerkiksi Sony aloitti Poxnora-strategiapelinsä tarjoamisen Facebookissa. Myös Microsoft rakentaa yhtiön Windows Phone –käyttöjärjestelmästä yhteensopivaa Xbox-pelipalvelun kanssa.

Tutkimusyhtiö Gartner arvioi tammikuussa, että puhelinpelien myynti kolminkertaistuu tänä vuonna 15,1 miljardiin dollariin.

11.8.2011 15:11
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (8)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Vain Mobiililobbarit ajaisivat tällaista asiaa. Yksikään sijoittaja ei varmasti halua Nintendon tekevän pelejä(ainut syy ostaa Nintendon konsoleita) mihinkään muualle, varsinkaan pikkurahojen vuoksi.

Tosin...

...ehkä Nokia voisi neuvotella Nintendon kanssa seuraavan sukupolven (Meego-)puhelinkäsikonsolin valmistamisesta vuodelle 2016. Siis vähän kuin N-Gage, mutta vihdoin hyvin toteutettuna...tai paremminkin, kuin N950, mutta olkanäppäimillä varustettuna. Nokia saisi kerralla houkuttelevan vetonaulan omaan ohjelmistokauppaansa, markkinaosuuspitsasta tulisi pari slaissia takaisin ja Nintendo saisi huomattavasti paremman diilin, kuin Applelta koskaan, vaikkapa aluksi aina 100%:iin asti. Parempi antaa Nintendolle 100%, kuin MS:lle koko sovelluskauppa.

Kunpa vain Nokian toimitusjohtaja ei tekisi työtään MS:n sijoittajien hyväksi.
Anonyymi: Tak 11.8.2011 16:02

Anonyymi
Ei. Nyt osake alas ja fiksut ostavat halvalla ja sitten "uusi ilmoitus" ja osake pomppaa taivaisiin ja hymy hyytyy valittajilta.
Anonyymi: ostakaa ostakaa osta 11.8.2011 16:17

Anonyymi
Siinä yksi firma, joka jäi Applen jyrän alle.
Anonyymi: R.I.P 11.8.2011 16:32

Anonyymi
Sijoittajat eivät ymmärrä mitään pelialasta vaan ovat vain nopean rahan perässä. Nintendo olisi 13,7 miljardin dollarin "sotakirstusta" huolimatta pian vararikossa, jos sijoittajat pääsisivät päättämään asioista.

Nintendo teki virheitä 3DS-käsikonsolin julkaisussa hinnoittelemalla sen liian kalliiksi ja luottamalla kolmansien osapuolien pelien vetovoimaan konsolin myyjinä mutta uusi alhaisempi hinta ja loppuvuoden kaksi uutta Mario-peliä (Super Mario 3D Land ja Mario Kart 7) tulevat varmasti nostamaan 3DS:n myynnin odotetulle tasolle.

Kyllä Nintendo voisi varmasti hetken tehdä nopeaa rahaa tuomalla dollarin Mario-, Zelda- ja Pokémon-pelit Applen kauppaan (Applen viedessä 33% tuotoista) mutta samalla romahtaisivat Nintendon käsi- ja kotikonsoleiden sekä 30-60 dollarin pelien myynnit. Pian Nintendo olisi yksi lukemattomista julkaisijoista, jotka tuottavat pelejä Applen alustoille. Apple toisi varmasti nopeasti markkinoille kotikonsolin Nintendon tehdessä Segat (luopuessa omasta konsolialustasta).

Peliohjelmoijana uransa aloittanut Iwata tuntee pelialan kuin omat taskunsa. Käykää tsekkaamassa Iwata Asks:

http://www.nintendo.co.uk/NOE/en_GB/news/iwata_asks_12108.html
Anonyymi: Yka 11.8.2011 18:14

Anonyymi
Joo, tosi hyvä ajatus.

3DS rikkoi myyntiennätyksiä ja myy paremmin, kuin edeltäjänsä DS vastaavaan aikaan, mutta myynnit notkahtivat, kun Nintendo antoi muillekin pelintekijöille tilaa julkaisussa tuomalla omat pelinsä vasta nyt kauppoihin ja heti kauhea paniikki. Kumma voima media hegemonialla ja ihmisten lyhytnäköisyydellä. Tuo sama ajatus tappoi Segan lopillisesti konsolivalmistajana ja tiputti sen pelifirmojen kakkosdivariin. Se olisi aivan sama tilanne muillekin konsolivalmistajille. Pelit ovat kuitenkin ainoa syy, miksi konsoleita ostetaan.
Anonyymi: Matias 11.8.2011 20:33

Anonyymi
Applen viedessä 33% tuotoista]

Se on 30%, eikä 33%.
Anonyymi: Korjauksia TAAS 12.8.2011 11:16

Anonyymi
Jos sieltä tulisi Nintendo-puhelin, johon tulisi esim. Android ja Nintendon pelejä niin kyllä ostaisin.
Anonyymi: Gene 12.8.2011 16:33

Anonyymi
Nokian pitäisi koodata Nintendo Applelle, ja lisätä siihen Internet ja Facebook.
Anonyymi: Killeristi myy 16.8.2011 15:31
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot