Kirjaudu ▼
 

Yle-vero korvaa tv-maksun

Timo Poropudas
Yle-vero korvaa tv-maksun
Yleisradion toimintaa ryhdytään rahoittamaan erityisellä Yle-verolla, kaavaillaan kansanedustaja Mika Lintilän (kesk) vetämässä työryhmässä. Vero olisi samansuuruinen kaikille kotitalouksille yhteisöille.
7.4.2009 10:47
Timo Poropudas
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Helsingin Sanomien mukaan Ylen tulevaa rahoitusta pohtivan työryhmän kaavailuissa verotusmalli on noussut muiden edelle. Verotusta pidetään tehokkaimpana tapana kerätä maksuja. Vastaavalla tavalla kerätään tällä hetkellä muun muassa sairausvakuutusmaksua, joka tilitetään suoraan Kelalle sekä metsänhoitomaksua.

Toiminnastaan tehokkaasti vaienneessa työryhmässä on Helsingin Sanomien printtilehden mukaan ollut esillä parikymmentä erilaista rahoitusmallia.

Budjettirahoitusmallia ei pidetä hyvänä, koska se antaisi vallassa oleville poliitikoille nykyistä suoremman keinon vaikuttaa Ylen toimintaan. Myös ajatus mainosrahoituksesta on hylätty.

Ajatuksena on,  että Yle-vero, jolle ei ole vielä sorvattu virallista nimiehdotusta, kattaisi television katselun lisäksi Ylen kaiken muun toiminnan, siis lähinnä radio-ohjelmat ja verkkopalvelut.

Yle-vero  -mallissa vuosimaksu luultavasti olisi pienempi kuin nykyinen tv-maksu, kun maksajia tulisi lisää. Se tulisi herättämään kiivasta vastusta, koska kaikissa kotitalouksissa, yrityksissä tai yhteisöissä ei käytetä Ylen palveluja.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Nykyään Yle käyttää toimintaansa 415 miljoonaa euroa vuodessa.

Mika Lintilän työryhmän on määrä antaa ehdotuksensa toukokuun alussa. Toimeksiannossa ryhmän tehtäväksi on annettu myös Ylen tehtävien määrittely uudelleen.

7.4.2009 10:47
Timo Poropudas
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (44)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ideana hyvä, mutta mielestä YLE:n verovaroilla rahoitettuun toimintaan ei pidä kuulua saippuasarjoja tai kalliita ulkomaisia ohjelmia. Niitä varten voitaisiin perustaa uusi maksullinen ylen kanava. Verovaroin tulisi turvata vain tiedottaminen ja siihen tarvittava infrastruktuuri. Tiedottamisen lisäksi voitaisiin uutisoida kansallisesti merkittävät urheilu ja kulttuuritapahtumat yms. Koti kadun tuottamisesta en nimittäin halua maksaa euroakaan.
Anonyymi: Matti Maksupinnari? 7.4.2009 10:57

Anonyymi
Tämä on hyvä vero. Joudunhan minä maksamaan veroissa pakolaisten ylläpidon, miksei siis sinfonia orkesterita ja ruotsalaisia kanavia. Tämä Yle touhu on muutenkin mennyt liian pitkälle. Mielestäni kanavia (radio/TV)riittäisi tasan 1. Sinfonia orkesteri voisi hankkia itse keikoilla tulonsa jottei meidän sitä tarvi maksaa. Suomen ruotsalaiset voisivat opetella oikeaa ruotsia katsomalla ja kuuntelemalla ruotsin lähetyksiä. Turha puhua mistään rasismista yms. Itse olen monikieliseltä alueelta ja puhun molempia kieliä. Lisäksi puhun neljää muuta kieltä. Teen töitä maahan muuttajien kanssa rinta rinnan.
Anonyymi: Niipä niin 7.4.2009 11:02

Anonyymi
Yle-vero tulee siis kaikille, vakaumuksesta tai uskonnosta riippumatta? Ja veroluontoisena maksuna jokainen perheen työssäkäyvä maksaa veroa, jolloin yle saa moninkertaisesti tuloja vanhaan malliin verrattuna. Ja he, jotka tienaavat enemmän, myös maksavat enemmän?

Järkyttävää! Miten tällaista voidaan ajaa läpi?
Anonyymi: Ürúkhàî 7.4.2009 11:08

Anonyymi
Kerrankin ollaan menemässä oikeaan suuntaan, tosin tuo budjetti malli olisi kyllä ollut vielä parempi.
Anonyymi: Juupeli 7.4.2009 11:10

Anonyymi
Tässä taas Mikael totalitääri hitler jugnerin valttikortit.
Seuraavaksi maalataan valkoisella maalilla kaikkiin asuntojen oviin YLE, merkitsemään rikkureita ja viedään lopulta "veromaksu" leireille.
Anonyymi: Kiitos vaan 7.4.2009 11:10

Anonyymi
Niinpä. Entä jos ei joku kuuntele radiota eikä ole telkkaria? Nekin henkilöt joutuvat maksamaan turhasta ? Joo kotikatu-ohjelmaako meidän pitää rahoittaa ?
Anonyymi: Nimetön 7.4.2009 11:12

Anonyymi
Maholle lehmälle, jonka ei tarvitse kilpailla taataan verovaroin täysi ylläpito.

Missään muussa firmassa ei ole ilmainen hammaslääkäri ja ilmaiset lääkkeet työntekijöille. Tämä onnistuu vain mahossa monopoli firmassa.
Anonyymi: Maho lehmä 7.4.2009 11:16

Anonyymi
Ei tämä mene millään läpi, mutta on hyvä keskustelun avaus. Ylen kanavat maksullisiksi. Tiedottamista varten varataan jokaiselle kanavalle streamaus-mahdollisuus, mikä nytkin on. Eli evakuointi, massatuho- yms. ilmoitukset saadaan kyllä läpi. YLEn koneistossa on paljon siivottavaa, jos YLEstä ei tehdä maksu-TV:tä, niin mä annan ylen.
Anonyymi: Jünger 7.4.2009 11:17

Anonyymi
Konklaavissa ei taida olla yhtään tavallista kansalaista?
Anonyymi: Konklaavi 7.4.2009 11:17

Anonyymi
Yle-vero -mallissa vuosimaksu luultavasti olisi pienempi kuin nykyinen tv-maksu


Ai "luultavasti pienempi"? Eli nipin napin toimeentuleville televisiottomille ihmisille napsahtaa jotain 230 euroa lisäveroa? Melko absurdia, kun ottaa huomioon että kyseessä on tavallaan vain viihde-elektroniikka. Seuraavaksi pleikkari- ja sähköhammasharjavero.
Anonyymi: Amiga 500 7.4.2009 11:30
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot