Kirjaudu ▼
 

Keskustelupalstat mysteeri prosentille suomalaisista

Keskustelupalstat mysteeri prosentille suomalaisista
Mediatoimisto MediaComin tekemän Blogi-tutkimuksen mukaan suomalaisista 56 prosenttia on ollut blogien kanssa jollain tasolla tekemisissä. Vain kuusi prosenttia ei ollut kuullutkaan blogeista.
27.3.2007 09:34
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Keskustelupalstat olivat vielä tutumpia suomalaisille. Lähes 90 prosenttia vastaajista oli lukenut palstoja tai kommentoinut niihin, ja vain prosentti ei tuntenut keskustelupalstoja lainkaan.

Tutkimuksen mukaan internetistä saadut vinkit ohjaavat kuluttajien ostokäyttäytymistä molempiin suuntiin. Kyselyyn vastanneista kuluttajista 38 prosenttia oli ostanut jonkun tuotteen blogeista tai keskustelupalstoilta lukemansa perusteella. Lisäksi yli puolet vastaajista oli lukemansa perusteella muuttanut käsitystään tuotteesta, palvelusta tai yrityksestä.

Blogeista ja nettipalstoilta saatava tieto voi vaikuttaa myös kielteisesti kuluttajiin. Kolmasosa vastaajista oli luopunut jonkin harkitsemansa tuotteen ostoaikeista luettuaan nettikäyttäjien kokemuksia.

- Blogien ja keskustelupalstojen vaikutus kuluttajiin on tiedostettu aiemminkin, mutta oli mielenkiintoista havaita niiden vaikuttavan niinkin paljon kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Kuluttajan ääni näkyy jo nyt. Yritysten johdon ja tuotekehityksen kannattaa huomioida tämä kehityssuunta, toteaa markkinointijohtaja Tuomas Teinilä MediaComista.

Suomi24 selvästi suosituin

MediaComin tutkimuksessa selvitettiin myös suomalaisten suosituimpia blogeja ja keskustelupalstoja. Blogien käyttäminen hajaantuu voimakkaasti, eikä selviä yksittäisiä suosikkeja löydy. Suosituimpia luettavia ovat kavereiden ja ystävien blogit. Lisäksi esiin nousevat kansanedustajien ja poliitikkojen blogit.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Keskustelupalstoissa yksi nousee täysin yli muiden: neljäsosa suomalaisista vierailee eniten Suomi24-nimisellä keskustelusivustolla. Seuraavana tulevat iltapäivälehtien keskustelupalstat, mutta suosituimpana palstana niitä pitää vain kuusi prosenttia vastaajista.

Blogi-tutkimus tehtiin MediaCom Online Research -internet-tutkimuksena helmikuussa. Tutkimukseen osallistui 1050 vastaajaa iältään 15-54 vuotta.

27.3.2007 09:34
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (9)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Otsikossa bugi: 1% pitäisi olla?
Anonyymi: Insinööri 27.3.2007 11:19

Anonyymi
Onko keskustelupalsta synonyymi blogille..?

Itselleni on muodostunut sellainen kuva, että Digitodayn otsikointi on usein aiheen vierestä, sisältö epätarkkaa ja kieli vähintääkin kyseenalaista. Vaikka nykyään onkin jossain määrin hyväksyttävää käyttää vähemmän huoliteltua kieltä sähköposteissa yms. nopeassa viestinnässä, voisivat massamediat kuitenkin panostaa enemmän kielen laatuun ja oikeinkirjoitukseen. Laajalti luettujen ja muuten hyvää sisältöä tarjoavien palvelujen huolimattomuus aiheuttaa lukijoille kielivammoja täysin turhaan - osalle täysin tiedostamatta. Tarkkuutta, kiitos.
Anonyymi: Viilaaja 27.3.2007 12:52

Anonyymi
Tuskin tuo otanta on koko kansaan verrattavissa, kuten otsikko antaa ymmärtää.
Kun kysely on tehty netissä, se jo jättää kaikki lukemattomat nettitaidottomat rannalle. Esim. taitaa aika murto-osa yli 70-vuotiaista käyttää nettiä, saati lukee blogeja ja kirjoittelee keskustelupalstoille.
Oikeampi otsikointi olisi "Keskustelupalstat mysteeri prosentille 15-54-vuotiasta suomalaisista Internet-käyttäjistä".
Anonyymi: "Suomalaisista& 27.3.2007 13:10

Anonyymi
"6 % suomalaisista ei ole kuullutkaan keskustelupalstoista"
"kuusi prosenttia ei ollut kuullutkaan blogeista."

Blogi ei ole sama asia kuin keskustelupalsta.
Anonyymi: Pärnäsen Korjaamo, O 27.3.2007 13:49

Anonyymi
"Toimittaja" Karvonen lienee tukiopetuksen tarpeessa mitä tulee sisälukutaitoon.
kuten muutkin jo huomasivat, viimeistään otsikkoa kirjoittaessa on "toimittajalta" livennyt mopo lapasesta ja faktat sekoittuneet iloiseksi keitokseksi.

Jälleen kerran ihan jutun pikaisella läpilukemisella ennen julkaisua olisi "toimittaja" voinut virheeltä välttyä, mutta kaikenlainen oikoluku ja laatukontrolli taitaa tälle medialle olla vieras, tai ainakin vierastettu asia.

Karvoselle vielä ihan varmuuden vuoksi vinkkinä, ellei hänelle avaudu missä virhe on:

1) Otsikko: 6 % suomalaisista ei ole kuullutkaan keskustelupalstoista
2) Johdatus
Mediatoimisto MediaComin tekemän Blogi-tutkimuksen mukaan suomalaisista 56 prosenttia on ollut blogien kanssa jollain tasolla tekemisissä. Vain kuusi prosenttia ei ollut kuullutkaan blogeista.

3 Sisältöteksti: Keskustelupalstat olivat vielä tutumpia suomalaisille. Lähes 90 prosenttia vastaajista oli lukenut palstoja tai kommentoinut niihin, ja vain prosentti ei tuntenut keskustelupalstoja lainkaan.

Naurettavaa. Täysin naurettavaa.
Anonyymi: Sähköjänes 27.3.2007 20:43

Anonyymi
Virheitä sattuu, mutta mikäli ne korjataan ja niihin suhtaudutaan asiallisesti niin luottamus säilyy. Henk.koht. en pidä näistä "populistisista" otsikoista muutenkaan, juurikin tämä _yleistäminen_ särähtää tekniikan ihmisen korvaan. Ei ole ainut media joka tätä tosin tekee. "Kaikki suomalaiset jännittävät kodeissaan Euroviisujen finaalia" tms. (ei liity tähän lehteen tämä esimerkki)
Anonyymi: Insinööri 28.3.2007 8:30

Anonyymi
Eka kommentti 27.3.2007 11:19 eikä vieläkään korjausta. Ei herätä luottamusta minussa. Tosin onko keskustelupalsta se oikea paikka, pitäisikö laittaa suoraa palautetta toimitukseen. Heillä tuskin on aikaa selata kaikkia keskusteluja.

Minun mielestäni termien kanssa pitää olla tarkkana. Riittää jo internetin ja selailun, hakkerin ja krakkerin sekoittaminen. Ei tarvitse enää sekoittaa blogia ja keskustelupalstoja jne.
Anonyymi: 2. insinööri 28.3.2007 8:54

Anonyymi
No mutta, eihän keskustelupalstakommentteja tarvitse ruveta läpikäymään! Eihän niillä ole mitään merkitystä...

Ihan vakavastikin, tuo on yksi Internetin ongelmista: se on demokraattinen työkalu ja kaikkien kansalaisten (kuten minun tässä) osallistumisen työkalu, mutta toisaalta taas se luo niin valtavat tietomäärät että niitä ei ole realistista kaikkien osallistujien käyttää.

Onneksi on sentään mahdollisuus fokusoida huomionsa. :)
Anonyymi: Tommi Korhonen 28.3.2007 9:47

Anonyymi
Palautetta toimitukselle, sitäkin on tuloksetta yritetty.
Ennen tämän kommentoinnin mukaan tuloa laitoin useita palautteita virheistä, yksikään niistä ei tuottanut sen enempää vastausta kuin korjaustoimenpidettäkään uutiseen.

Digitoday tuntuukin olevan eräänlainen IT-uutisoinnin kaatopaikka. Laaduttomimmatkin uutiset niistetään sisään vasemmalla kädellä, eikä niistä sen jälkeen kirjoittaja (tai ehkä oikeammin leikkaa-ja-liimaa-työntekijä) välitä pätkääkään. Enintään kiusaantuu siitä että joku on uutisen lukenut ja huomannut virheen.

Näyttääkin siltä, että ainoa käytännön vaihtoehto olisi toteuttaa kilpaileva palvelu, jossa myös uutisoinnin laadulla on merkitystä. Digitoday on osoittanut muutoshaluttomuutensa tai kyvyttömyytensä aikojen saatossa harvinaisen yksiselitteisesti.

Selväähän on, ettei laadulla kilpaileminen tässä tuottaisi pienintäkään ongelmaa.

Toivotaan että joku näkee vaivaa, päästäisi eroon tästäkin roskasta.
Anonyymi: Sähköjänes 28.3.2007 15:27
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot