Kirjaudu ▼
 

Microsoft: Koululaisten opittava koodauksen alkeet

Microsoft: Koululaisten opittava koodauksen alkeet
Ohjelmistoyhtiö Microsoft varoittaa tuijottamasta vanhoja mittareita suomalaisten koulumenestyksestä. Digitaalisen maailman edellyttämät perustaidot uhkaavat jäädä paitsioon.
1.10.2013 13:00
Tero Lehto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

– Óhjelmistoalalla on kasvava huoli siitä, ettei sovelluskehittäjiä saada tarpeeksi, sanoo Suomen Microsoftin kehittäjäyksikön johtaja Mika Okkola.

– Softaa on joka paikassa, mutta emme (kansakuntana) osaa tehdä sitä.

Okkolan mukaan nuoret aikuiset haluavat oppia koodaamaan, mutta helpompaa se olisi, jos taito olisi hankittu nuorempana.

– Virossa ohjelmointi on otettu osaksi perusopetusta. Ehkä meidän olisi syytä tehdä samoin.

Mika Okkola toteaa, että suomalaiset ovat olleet syystäkin ylpeitä lasten menestymisestä koulutusvertailuissa, mutta menneen ajan mittarit  eivät enää riitä tämän päivän vaatimuksiin.

Peruskouluissa ja lukioissa on ollut ainakin 1990-luvulta lähtien ohjelmoinnin opetusta, mutta se on keskittynyt valinnaisiin kursseihin. Mika Okkola pohtii, että ohjelmoinnin perusteiden pitäisi kuulua aivan perusopetukseen. Jokaisen ei tarvitse oppia sovelluskehittäjäksi, mutta olisi tärkeää oppia, miten sovellukset toimivat, ja miten digitaalinen tieto rakentuu.

– Pystymme myös tarjoamaan entistä helpompia työkaluja ihmisille, jotka haluavat lähteä opettelemaan koodausta.

Microsoft on avannut Windows-kehittäjäsivuston, jonka kautta "pääsee alkuun puolessa tunnissa tai nopeammin".

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Maanantaina Aalto-yliopiston, Microsoftin ja Nokian yhteistyöhanke AppCampus julisti alkaneeksi App Awards 2014  -kilpailun, jossa haetaan Suomen parhaita Windows 8- ja Windows Phone 8 -sovelluksia.

Voittajalle on luvassa AppCampuksen vetäjän Pekka Sivosen mukaan "palkinto, jota ei voi saada rahalla". Se tarkoittaa Microsoftin, Nokian, AppCampuksen ja viestintätoimisto Milttonin tarjoamaa markkinointi- ja pr-sopimusta, jonka avulla voi edistää pelinsä tai sovelluksensa viemistä maailmalle.

Lisäksi Microsoft ja Nokia yrittävät houkutella Windows-sovelluskehitykseen DVLUP.com-kannustinohjelmalla, jossa on luvassa näkyvyyttä ja laitepalkintoja onnistuneille sovelluskehittäjille.

AppCampus on Aalto-yliopiston, Microsoftin ja Nokian kolmevuotinen yhteishanke, joka rahoittaa Windows Phone -sovellusten kehitystä 18 miljoonalla eurolla. Tukea on hakenut yli 3000 kehittäjäporukkaa, ja sitä on jaettu tähän mennessä kuusi miljoonaa euroa 200 sovelluksen kehitykseen. 12 miljoonaa euroa on yhä jaossa AppCampuksen toisena ja kolmanena vuotena.

Pekka Sivonen sanoo, että monille osallistujille rahaakin tärkeämpää on ollut AppCampuksesta saatu apu ja neuvonta muun muassa käyttöliittymäsuunnittelussa, markkinoinnissa ja jakelukanavien hallinnassa.

1.10.2013 13:00
Tero Lehto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (21)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Totta. Niiden on opittava koodaamaan tulevaisuuden käyttiksiä, kuten iOS:ää.
Anonyymi: eikulahtanuttamäsää 1.10.2013 13:04

Anonyymi
Sujahtihan taas Microsoftin mainos läpi ilman kontrollia.
Anonyymi: hienoatoimintaa 1.10.2013 13:05

Anonyymi
Toivottavasti koodataan linux pohjaisilla järjestelmällä niin olisi alusta riippumaton järjestelmä..
Anonyymi: linuxuser 1.10.2013 13:10

Anonyymi
Ja työkaluna tietysti M$n kehitystyökalut Windows-ympäristöön?

Tässä on M$lla liian selvästi oma lehmä ojassa vai olisiko "oma ikkuna kiikarissa". Kyllä ohjelmoinnin tulevaisuus on jossakin muualla kuin Microsoftin kelkassa.
Anonyymi: Saattenähdä 1.10.2013 13:10

Anonyymi
MS:läisten kannattais vaan katsoa peiliin.
Anonyymi: Bruce 1.10.2013 13:10

Anonyymi
No onpa taas kyynisiä ihmisiä kun heti ollaan syyttämässä Microsoftia ties mistä. Hyvä pointtihan tuo on, Virosta olisi tässä(kin) asiasssa syytä ottaa mallia. Ohjelmoinnin perusteet olisi perusteltua opettaa kaikille, se auttaa kummasi ymmärtämään mikä tietokoneella on mahdollista ja mikä ei. Ja se on hyödyllinen tieto, sillä tietokoneet eivät enää pitkään aikaan ole olleen pelkästään nörttien leluja.

Itse ainakin muistan hyvällä 90-luvun ATK-kurssilla käytyä Turbo Pascal ohjelmointiopetusta. Nykyään koodaan ammatikseni (tosin en Pascalilla =).
Anonyymi: jarkka81 1.10.2013 13:26

Anonyymi
Onpa tuolla auringonlaskun firmalla otsaa edelleen! Päivän naurut.
Anonyymi: Zarathustra 1.10.2013 13:29

Anonyymi
Ehkäpä Raspberry Pi:lle olisi tilausta Suomenkin kouluissa.
Anonyymi: Marko_Gronroos 1.10.2013 14:41

Anonyymi
Toivottavasti koodataan linux pohjaisilla järjestelmällä niin olisi alusta riippumaton järjestelmä..

...ja ehkä myös lopusta.
Anonyymi: an_Tero 1.10.2013 14:45

Anonyymi
Minusta on suorastaa kummallista, että koodaus ei ole ollut pakollisena oppiaineena jo 20 vuotta.
Anonyymi: reliikki 1.10.2013 15:39
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot