Kirjaudu ▼
 

Kriisissäkin it-duunarin palkka nousee

Taloussanomat/Heini Karjanmaa
Kriisissäkin it-duunarin palkka nousee
Tietotekniikka-ammattilaisten keskimääräinen kokonaisansio on noussut 4501 euroon.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Tiukentunut taloustilanne ei tunnu it-ammattilaisen palkkapustissa, paljastuu Tietotekniikan liiton tuoreesta palkkatutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan it-alan peruspalkat kasvoivat tänä vuonna edelliseen vuoteen nähden seitsemän prosenttia. Keskimääräinen peruspalkka on nyt 4261 euroa.

Kun peruspalkkaan lisätään luontaisedut, ylityökorvaukset ja muut lisät, keskimääräiseksi kokonaisansiosta tulee 4501 euroa.

It-alan luonteeseen kuulu, että naisten ja miesten palkoissa ei ole suuria eroja. Tänä vuonna palkkaerot kutistuivat entisestään. Naisen euro on nyt 96 senttiä.

Palkkatutkimuksen mukaan it-alalla työtyytyväisyys liittyy ensisijaisesti palkkaukseen. Palkan rinnalle on noussut oman ammattitaidon kehittäminen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Tyytyväisimpiä ovat ne, joilla on mahdollisuus kouluttautua. Parhaiten pääsevät ammattitaitoa kehittämään tutkimus-, opetus- ja johtamistehtävissä olevat. Heikoin tilanne oli käyttö- ja myyntitehtävissä. Edelliseen tutkimukseen verrattuna myyjien tilanne on heikentynyt selvästi.

Tietotekniikan liiton perinteinen palkkatutkimus toteutettiin keväällä 2012 yhteistyössä Tietokone-lehden kanssa. Kyselyyn vastasi 2199 henkilöä.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (30)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Eli naisetkin ovat alkaneet tehdä IT-puolella samoja tuntimääriä kun miehet. Tuntipalkathan ovat jo pitkään olleet samoja mutta miehet ovat vaan tehneet enemmän ylitöitä.
Anonyymi: Teuvo Tavallinen 7.9.2012 9:43

Anonyymi
Kuka näitä juttuja oikein kirjoittelee. Minä olen ymmärtänyt toimittajan tehtäväksi tehdä muutakin kuin kopioida jonkun toisen tekemä artikkeli toisaalta jonnekin muualle.

IT-duunarin keskiansio ei ole todellakaan tuollainen. Tässä on kyllä tehtyä kyselyä ihan joltain muilta kuin tavalliselta työntekijältä.
Anonyymi: Juupeli 7.9.2012 9:46

Anonyymi
Tuntuu todella korkealta tuo 4500 euroa, netistä voi lukea keskustelupalstoilta juttuja (keskustelupalstoilla on myös vapaamuotoisia palkkakyselyjä ja niissä yleisimmät palkat tuntuvat vaihtelevan 2000 ja 4000 euron välillä) , joissa koodarit kertovat raatavansa 2500 - 3000 euron kuukausituloilla, en millään voi uskoa että todellinen it-alan ihmisten keskiansio olisi 4500 euron paikkeilla, joku 3500 euroa (ellei jopa alempi) on varmasti paljon lähempänä totuutta.
Anonyymi: Asian todellinen laa 7.9.2012 9:49

Anonyymi
Vanhempi väki (40+) ja projektinjohtajat vetävät keskiarvoa ylöspäin. IT-alalle myös tulee nykyään vähemmän nuorta väkeä kuin ennen, jolloin palkkakeskiarvo luonnostaan nousee. Kokemus maksaa, oikeasti. IT-alalla henkilöjen väliset tuottavuuserot ovat oikeasti melkoiset.
Anonyymi: V 7.9.2012 9:51

Anonyymi
Hieno homma, mistä tuollaisia palkkoja saa?
Vuodesta -97 lähtien ollu IT-alalla, globaaleissa firmoissa ja palkkataso puolet tuosta. Ja palkkaa on turha pyytää lisää, vastaus on vaan "Ei Pysty" nyt on vaikeat ajat ja pitää säästää. ;)
Anonyymi: Todellakin Duunari 7.9.2012 9:54

Anonyymi
Helsingissä kukaan täysjärkinen alle 3000e/kk lähde tekemään edes koodausta, ehkä junior/harjoittelija-statuksella. Nokian palkkatasosta ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä, siellä 3.5k/e on iso summa - yksityisellä se on alkupalkka vähemmän kokeneelle.

Jos haluatta rahaa niin menkää vaikka Reaktorille töihin , tosin voi olla hiljaista, että täältä palstalta kukaan pääsee sinne :)
Anonyymi: DotNET 7.9.2012 10:11

Anonyymi
Helsingissä kukaan täysjärkinen alle 3000e/kk lähde tekemään edes koodausta

Artikkelissa kuitenkin puhutaan koko Suomesta, toki on totta että IT-ala on aika painottunutta pääkaupunkiseudulle, mutta silti turha sieltä kehä kolmosen sisältä huudella jos ei asioille ole laajempaa perspektiiviä. Kyllä nuo ammattilaisten palkat ainakin muualla Suomessa tuppaa tuonne 2000-3000 euron väliin jäämään. Harvat ja valitut (mm. kokeneemmat) paukuttavat yli 3k:n
Anonyymi: hoss the boss 7.9.2012 10:27

Anonyymi
Näkisi vain. Ainoat mitä jaetaan on yleiskorotukset, joista niistäkin osa jaetaan pomojen suosikeille.

Yleiskorotukset ovat inflaatiokorotuksia, eli oikeita korotuksia ei jaeta.
Anonyymi: Näin se vain on. 7.9.2012 10:51

Anonyymi
Heh, heh.. IT työnantajat suoltavat propagandaa 2000-3000 palkoista, jotta tietotyöläiset olisivat tyytyväisiä pöydältä tippuviin murusiinsa. En tunne yhtää henkilöä IT- alalla joka tienaisi alle 4000e.. ja tunnen aika monta.
Anonyymi: fakta 7.9.2012 10:52

Anonyymi
Helsingissä palkkataso on keskimäärin tuota 4500 e tasoa. Tämän voin sanoa 12 vuoden kokemuksella eri firmoihin rekrytoivana henkilönä.
Anonyymi: Rekrytoinnin ammatti 7.9.2012 11:02
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot