Kirjaudu ▼
 

Vanjoki säälii Nokian tilannetta

Lehtikuva
Vanjoki säälii Nokian tilannetta
Nokian pitkäaikainen ex-johtaja Anssi Vanjoki kommentoi yhtiön uutisia Taloussanomille.
14.6.2012 13:04
Toivo Martikainen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Nokian langattomien palveluiden johtajana ja yhtiön johtokunnassa pitkään toiminut Anssi Vanjoki kommentoi Nokian tämänpäiväisiä suuria muutoksia vähäsanaisesti Taloussanomille.

– Ei minulla ole näihin uutisiin paljon kommentoitavaa. Sääli ja suru, siinä kaikki, Vanjoki sanoo.

Vanjoki lähti Nokiasta syksyllä 2010, kun potkut saaneen toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon tilalle valittiin hänen sijaansa Stephen Elop.

Sittemmin Vanjoki on kommentoinut Nokian asioita silloin tällöin. Hän olisi itse panostanut ennemmin Meego-käyttöjärjestelmään Windows Phonen sijaan. Elopin johtama Nokian Windows-strategia on ontunut pahasti.

Nyt Vanjoki ei enää jaksa kantaa sen enempää huolta Nokian asioista. Hänen äänessään kuuluu pettymys.

– Antaa Nokian olla, hän sanoo.

∇ Mainos ∇
14.6.2012 13:04
Toivo Martikainen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (24)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Windows Phone ei auta, se vain pahentaa tilannetta.
Anonyymi: Faktat pöytään 14.6.2012 13:20

Anonyymi
Letkut irti. Puhdas Android pienellä nokia lisillä tilalle ja meegon jatkokehittelyn panostamiseen resursseja - vielä ei ole liian myöhäistä.
Anonyymi: näin on 14.6.2012 13:27

Anonyymi
Onko joku tosissaan, että esim. E7 luurit menisi vielä kaupaksi?

Jotain oli tehtävä, kun tavara happani käsiin. Aiempi johto ajatteli vaan kvartaalin liikevaihtoa ja liikevoittoa.
Anonyymi: Kari 14.6.2012 13:30

Anonyymi
Nokia olisi vieläkin markkinajohtaja sekä älypuhelimissa että peruspuhelimissa, sekä voittoa tuottava yritys.


Tämä on pakko kyseenalaistaa. Tainnut unohtua tilanne about vuoden takaa kun kaikki kännyköihin liittyvä media haukkui sympparia minkä kerkesi?

Maemo (huom ainut MeeGO N9:ssä on API-yhteensopivuuslayeri..) oli liian vähän liian myöhään, panostus aloitettiin about 3v myöhässä... Eikä asiakkaita saati softankirjoittajia olisi todennäköisesti Googlen ja Applen puristuksissa olisi riittänyt sekä Maemolle että Sympparille.
Anonyymi: hehee 14.6.2012 13:31

Anonyymi
Meego olisi ollut oikea tie jos siinä olisi oltu nopeampia, siinä olisi N9 pitänyt tuoda ulos vuotta aikaisemmin. Samoin eka Symbian versio joka jotenkuten vastasti nykyaikaa käyttöliittymältään on Belle.

Liian vähän, liian myöhään.

Nokian tulos on täysin kiinni Microsoftista ja miten he toteuttavat uusia WP versioita. Käyttäjille ei sillä raudalla loppukädessä ole kuitenkaan kauheasti merkistystä jos käyttöliittymä ei toimi.
Anonyymi: Jayrton 14.6.2012 13:35

Anonyymi
Letkut irti. Puhdas Android pienellä nokia lisillä tilalle ja meegon jatkokehittelyn panostamiseen resursseja - vielä ei ole liian myöhäistä.


On jo valitettavasti aivan liian myöhäistä. Elop ymmärsi hyvin että tämän mahdollisuuden epääminen oli hänen ensisijainen prioriteettinsä, ja potki kaiken Meego-henkilöstön välittömästi pihalle.

Nyt näistä suuri osa työskentelee samsungilla ja intelilla kehittäen samaa alustaa eteenpäin. Nokialle he eivät tule palaamaan. Ja ilman heidän osaamistaan, Meegon kehitysmahdollisuus on kuollut.
Anonyymi: torni 14.6.2012 13:39

Anonyymi
Ei ollut Vanjokikaan mikään sateentekijä. Monta töppiä teki (näistä ei vain puhuta enempää), ja jos ei ollut hänen miehiä, niin mikään idea kelvannut. Mutta varmaan Elopin olisi päihittänyt.

Kyllähän se Nokian tilanne säälittää, mutta toisaalta kun muistelee millaisia kus?päitä olivat aikoinaan mm. suom. alihankkijoita kohtaan, niin sääli häviää.

Ennen hommat toimi, kun se oli tekijöiden eli insinöörien vastuulla (Oulusta ja Treelta). Sitten porukkaan tuli ekonomi ja lakimies-hihhulit ja kaikki meni persuuksilleen. Ei mietitty mitään muuta kuin omia etuja ja unohdettiin käyttäjä ja mitä maailmalla tapahtuu aluella yleisesti.

Samaten näyttää olevan tuota suomalaista heikkoa itsetuntoa kehissä, kun piti alkaa palkkaamaan ns. asiantuntijoita tiimiin ulkomailta. Ei uskottu, että kyllä suomalainen pärjää. Aivan höpö-höpö miehiä otettiin mukaan isolla rahalla mm. USAsta.

Samalle linjalle menee mm. yhteistyö MIT:n kanssa. Sinne vaan ideat jenkkilään, vaikka esim. kotimainen VTT on ollut mobiili- ja muissa sivuavissa tekniikoissa paljon MIT:tä edellä.
Anonyymi: Number seven 14.6.2012 13:39

Anonyymi
Ei kai se nyt vielä pitkään ole ex-johtaja ollut.
Anonyymi: joko vuosi meni 14.6.2012 13:42

Anonyymi
Ihmettelen kuka teki tälläisen sopimuksen Microsoftin kanssa?


Sen liiton teki Jorma Ollila ja Stephen Elop esitteli sen Jorma Ollilalle.

Ollila myi Nokian sielun Microsoftille, sen jälkeen kun Ollila oli sen jo väärälle linjalle ajanut Kallasvuon aikana, joka saa surutta syyt niskoilleen mitä Ollila teki.
Anonyymi: Nimetön 14.6.2012 14:27

Anonyymi
Nokia olisi vieläkin markkinajohtaja sekä älypuhelimissa että peruspuhelimissa, sekä voittoa tuottava yritys.Tämä on pakko kyseenalaistaa. Tainnut unohtua tilanne about vuoden takaa kun kaikki kännyköihin liittyvä media haukkui sympparia minkä kerkesi?


No mitäs luulet, jos ensin yhtiön toimari haukkuu oman tuotteensa alimpaan kastiin? Vaikea silloin ulkopuolisten on tuotteista löytää yhtään mitään hyvää. Oli kyllä vuosisadan emämunaus se Elopilta.
Anonyymi: Anti-Elop 14.6.2012 15:15
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot