Kirjaudu ▼
 

Ex-nokialaiset löytävät töitä pk-yrityksistä

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Ex-nokialaiset löytävät töitä pk-yrityksistä
Suomalaisista pienistä ja keskisuurista yrityksistä on tullut entisten Nokian työntekijöiden pelastus.
5.6.2012 12:33
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Entisistä Nokian työntekijöistä 650–850 on onnistunut löytämään itselleen uusia töitä, ilmenee tiistaina julkistetusta Aalto-yliopiston tekemästä ohjelmistoyrityskartoituksesta.

Nokialaisten uusi työpaikka on löytynyt pienistä ja keskisuurista yrityksistä, sillä suurilla yhtiöillä on ollut tarjota töitä niukasti. Isot it-yhtiöt ovat tehostaneet toimintojaan ja siirtäneet alihankintaa ulkomaille.

– Haasteena on se, että kerralla tulee paljon vapaata työvoimaa markkinoille, johtaja Jukka Viitasaari Teknologiateollisuudesta sanoo Nokian-klusterin tilanteesta.

Nokian rakennejärjestelyissä ilman töitä on jäänyt 3 400 osaajaa.

Taloustiedot

Viitasaaren mukaan Nokia bridge-ohjelma on jo tuottanut tulosta. Entiset nokialaiset ovat perustaneet innokkaasti yrityksiä. Nokialaisten perustamia yrityksiä on noin 180. Tyypillinen entisen nokialaisen perustama yritys työllistää usein perustajan lisäksi toisen nokialaisen.

Ohjelmistoyrityskartoituksen mukaan ex-nokialaisten arvostus työmarkkinoilla on viime vuosina jonkin verran heikentynyt.

Entistä harvempi it-alan yritys on valmis heti palkkaamaan ex-nokialaisia. Entisissä nokialaisissa ei enää nähdä sellaista erikoisosaamista, jota kannattaisi hankkia.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kun vuosi sitten kyselyssä 30 prosenttia vastaajista näki, että Nokian entisissä työntekijöissä on erityisosaamista, nyt näitä vastaajia oli 25 prosenttia.

– Nokialainen kelpaa nyt työmarkkinoilla siinä missä muutkin, tutkimuspäällikkö Mikko Rönkkö pelkistää.

Nokian ja isojen it-yhtiöiden kompuroinnista huolimatta suomalaisella it-alalla pyyhkii ohjelmistokartoituksen perusteella hyvin. It-ala kasvoi viime vuonna 8 prosenttia. Alan kasvusta ja kannattavuudesta pitivät huolen pienet  ja keskisuuret yritykset.

Lisäksi yritysten kannattavuus on parantanut tänä vuonna ja näkymät ovat hyvät. Yritykset pitävät tämän vuoden näkymiä viime vuotta parempina.

Vuosittaiseen ohjelmistoyrityskartoitukseen osallistui 421 vastaajaa. Kysely tehtiin tänä keväänä. Tutkimuksen on tehnyt Aalto-yliopisto Perustieteiden korkeakoulun ohjelmistoliiketoiminnan tutkimusryhmä. Tutkimusta rahoitti Tekes.

5.6.2012 12:33
Heidi Vaalisto
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (34)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
hyvä homma jos töitä on löytynyt
Anonyymi: arska 5.6.2012 13:03

Anonyymi
8 euron päiväpalkalla
Anonyymi: just joo 5.6.2012 13:36

Anonyymi
eiköhän demarit tee vielä kaikkensa jotta saa ajettua alas nämä turhat PK yritykset..
Anonyymi: SpeDePuolue ajaa suo 5.6.2012 13:44

Anonyymi
Ex-nokialaiset ovat haluttuja työntekijöitä. Riittää, että ilmoittaa kiinnostuksensa niin yritys kyllä haluaa osansa menestyksestä ja palkkaa. Sääli vain, että nyt moni Angry Birds jää perustamatta, kun ex-nokialainen sidotaan tavisfirmaan töihin. Tärkeämpää olisi saada ex-nokialaiset yrittäjiksi. Valtion Tekesillä olisikin nyt oiva sauma antaa miljoonan siemenrahoja ex-nokialaisille yrittämistä varten.
Anonyymi: Maan menestyneimmät 5.6.2012 13:47

Anonyymi
Nokian rakennejärjestelyissä ilman töitä on jäänyt 3 400 osaajaa

Jos ne olis osaajia, niin yritys ei olis tossa kunnossa.


No jaa...luulenpa, että Nokian MeeGo-ohjelmoijat tietävät aika paljon Linuxista ja Open Sourcesta ja näitä töitä riittää.
Anonyymi: Nimetön 5.6.2012 13:48

Anonyymi
Onko se jonkun mielestä hyvä tulos jos 80-75% EI ole työllistynyt?
Anonyymi: warmajorma 5.6.2012 13:48

Anonyymi
" Isot it-yhtiöt ovat tehostaneet toimintojaan ja siirtäneet alihankintaa ulkomaille."

Tosi hienoa, että vielä sentään PK-sektorilta töitä löytyy, mutta nyt kun Ely-keskuksetkin on valjastettu viemään nämä pikkuyritykset, isojen ohella, Kiinaan, voi tulevaisuus olla työpaikaton Suomi.

Olihan ihan käsittämätön uutinen, että Jyväskylän Ely-keskus on tuottanut Kiinasta suomea puhuvia specialisteja neuvomaan keskisuomalaisia PK-yrityksiä yrityksen siirtämiseksi Kiinaan.

Kertovat yrittäjille miten edullista ja helppoa homman siirtäminen sinne on, ja kuinka Kiinassa ei ole mitään tuloksen tekoa haittaavaa, työntekijää suojelevaa lainsäädäntöä, vaan voidaan paneutua olennaiseen.
Anonyymi: Vasko Takamaa 5.6.2012 13:49

Anonyymi
Entistä harvempi it-alan yritys on valmis heti palkkaamaan ex-nokialaisia. Entisissä nokialaisissa ei enää nähdä sellaista erikoisosaamista, jota kannattaisi hankkia

harvoin isossa firmassa työskennelleellä on mitään laajaa erikoisosaamista mitä taas pienemmissä firmoissa tarvittaisiin. Isoissa puljuissa tahtoo olla kapeat toimintasektorit.
Anonyymi: Nimetön 5.6.2012 13:51

Anonyymi
...eli viidennes saanut töitä. Tätä arvelinkin.

Pitää muistaa, että tutkimusten mukaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuista puolet ei enää koskaan palaa työelämään.

En usko, että ex-Nokialaiset pääsevät edes siihen.

Kun otetaan huomioon se ihan aikuisen oikea ja todellinen tilanne, ei ole yleisestikään perusteltua sanoa, että puolet ei enää PALAA työelämään, tosiasia kun on se, että puolia ei enää HALUTA minnekään.

Työttömistä ei ole pulaa kellään.
Anonyymi: Nimetön 5.6.2012 13:52

Anonyymi
Nokian rakennejärjestelyissä ilman töitä on jäänyt 3 400 osaajaa

Jos ne olis osaajia, niin yritys ei olis tossa kunnossa.


Jos yrityksen johto olisi osaajia, niin yritys ei olis tossa kunnossa.
Anonyymi: tyyyyyyy 5.6.2012 13:53
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot