Kirjaudu ▼
 

Logica pestasi ekopomon

Lehtikuva
Logica pestasi ekopomon
Mari Puoskari jättää uuden työnsä vuoksi useita luottamustehtäviä.
Tietotekniikan palvelutalo Logica on perustanut kestävän kehityksen palveluita tarjoavan yksikön. Yksikön johtajaksi on valittu Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja Mari Puoskari, joka jättää luottamustoimensa uuden työn vuoksi. Puoskari siirtyy uuteen tehtävään Logican strategiakonsultin tehtävistä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Uuden yksikön tavoitteena on luoda seurantajärjestelmiä, joiden avulla yritykset voivat edistää ympäristöasioita omassa liiketoiminnassaan. Mari Puoskarin mukaan kyseessä on aivan uusi liiketoiminnan osa-alue.

– Olemme tehneet globaalisti tätä jo pidempään, mutta nyt myös Suomessa on alkanut nousta kysyntää näille asioille, Puoskari sanoo It-viikolle.

– Esimerkiksi ERP-ratkaisua [toiminnanohjausjärjestelmää] kilpailutettaessa kysytään paljon, mitä Logica tekee ympäristöasioiden eteen. Lisäksi yritykset haluavat ovat alkaneet kiinnittää ympäristöasioihin huomiota omassa liiiketoiminnassaan.

Logica toimittaa toiminnanohjausjärjestelmiä muun muassa teollisuudelle. Nykyään järjestelmillä tarkastellaan lähinnä tuotantolinjalla kulkevan raaka-aineen arvoa ja laatua.

Taloustiedot

Puoskarin tavoitteena on, että jatkossa järjestelmillä voisi seurata myös tuotteen aiheuttamia päästöjä.

– Tuotantoa voisi ohjata esimerkiksi siten, että yritys säästää mahdollisimman paljon energiaa.

Toinen nouseva trendi on hankintaketjun jäljitettävyys. Esimerkiksi Nokiaa on syytetty siitä, että yhtiö käyttää puhelimissaan metalleja, joiden myynnillä Kongon kapinalliset rahoittavat toimintansa. Nokia sanoi viime kesänä, että se luottaa alihankkijoihinsa.
 
– Yritykset ovat aiempaa verkottuneempia alihankkijoiden ja toimittajien kanssa. Haluamme kehittää järjestelmiä, joiden avulla voi seurata paremmin raaka-aineiden alkuperää – vaikka sinne kuudennelletoista alihankkijalle asti.

Ennen johtajan pestiä Puoskari vaikutti Logicalla strategiakonsultin tehtävissä.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Puoskari jättää
puheenjohtajuudet

Puoskari jättää uuden työnsä vuoksi useita luottamustehtäviä.

Tällä hetkellä hän toimii Helsingin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana ja vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtajana, mutta jatkossa niille ei riitä aikaa.

– Aika paljon olen tehnyt työnomaisesti politiikkaa.  Helsinki on niin iso kaupunki, että vastuulliset tehtävät vastaavat lähes puolipäivätyötä. Aion silti jatkaa rivivaltuutettuna.

Edellisellä kaudella Puoskari toimi myös vihreän puolueen varapuheenjohtajana, mutta hän ei hakenut uutta kautta kesän puoluekokouksessa.

– Lähdin politiikkaan ajamaan ympäristöasioita. Tässä työssä pystyn edistämään samoja asioita. Nyt kohteena ovat asiakasyritykset, Puoskari kertoo.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Mari Puoskari

Kommentit (20)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Lähdin politiikkaan ajamaan ympäristöasioita. Tässä työssä pystyn edistämään samoja asioita. Nyt kohteena ovat asiakasyritykset, Puoskari kertoo."

Onneksi olkoon Logican asiakkaat. Nyt saatte tuutin täydeltä propagandaa jossa ei ole yhtään mitään logiikkaa takana. Kunhan on niin ihanana vihreetä ja silleen. Luojan kiitos ko. henkilö on nyt poissa politiikasta.
Anonyymi: mr IT 8.8.2011 13:17

Anonyymi
Näinhän se menee maksat vasemmisto radikaaleille suojelu rahaa niin he siirtyvät terrosoimaan kilpailijaa. Ympäristö ei tästä kiitä
Anonyymi: niinistö 8.8.2011 13:19

Anonyymi
Mutta hyvännäköinen bööna silti.
Anonyymi: Oleellinen asia 8.8.2011 15:01

Anonyymi
Jokos ne PV:n palkanmaksu toimii virheettömästi?
Anonyymi: Missä mun palkka 8.8.2011 15:38

Anonyymi
Hoh-hoijaa näitä kommentteja... taitaa hommaforumilaiset olla täällä taas spämmäilemässä. Heil Soini!
Anonyymi: JayL 8.8.2011 15:55

Anonyymi
Hoh-hoijaa näitä kommentteja... taitaa hommaforumilaiset olla täällä taas spämmäilemässä. Heil Soini!


Vihapuhetta. Tämä sinun kommenttisi olikin sitten todella hyvä ja asiallinen. Ei liittynyt sitten itse uutiseen millään lailla. Päätit sitten lähteä analysoimaan muita kommentoijia, vaikka et heistä oikeasti tiedä yhtään mitään.
Anonyymi: Jeesus 8.8.2011 16:21

Anonyymi
Vakavaa porukkaa.

No hyvähän se on, että edes yritetään.
Anonyymi: Oleellinen asia 8.8.2011 17:10

Anonyymi
Mutta hyvännäköinen bööna silti.


Onhan kaunis nainen ja varmaan sen vuoksi on kuvakin siitä kun on nainen, hyvännäköinen ja merkittävässä asemassa. Nyt ei myöskää voida sanoa että naisia halvennettaisiin tai niistä ei uutisoida kunnolla.
Anonyymi: Nimetön 8.8.2011 18:32

Anonyymi
"Logica pestasi ekopomon"

Oikeasti: who cares?!

Katainen ja Urpolainen etsivät uusia sijoituskohteita Kreikan jälkeen ja tämä kansakunta on TODELLAKIN KUILUN PARTAALLA...
Anonyymi: Nimetön 8.8.2011 19:12

Anonyymi
"Puoskari" ei ollut tarpeeksi vakuuttava sukunimi kettutyttöjen huijaamista varten perustetun viran kantajalle.
Anonyymi: KJKJ 8.8.2011 19:26
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot