Kirjaudu ▼
 

ERTOn Huttula: Tiedon yt-neuvottelut ravistelevat koko tietoalaa

ERTOn Huttula: Tiedon yt-neuvottelut ravistelevat koko tietoalaa
– Yhtiössä olisi pyrittävä ottamaan käyttöön muutosturvan kaikki välineet, Tapio Huttula peräänkuuluttaa.
Erityisalojen Toimihenkilöliitto ERTOn puheenjohtaja Tapio Huttula pitää Tiedon kaavailemien irtisanomisten ja lomautusten määrää hurjana ja perää muutosturvan kaikkien välineiden käyttöönottoa.
8.4.2009 10:24
Jarmo Lahti
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

– Tämä ravistelee koko tietoalaa alihankintaketjujen kautta. Olemme huolissamme siitä, miten tästä päästään yli ja miten konsernissa pystytään turvaamaan tietotaidon säilyminen mahdollisimman hyvin, Huttula sanoo tiedotteessa.

It-palveluyritys Tieto on aloittanut yt-neuvottelut noin 620 työntekijän vähentämisestä kaikkiaan 12 maassa. Suomessa neuvotellaan noin 300 henkilön työsuhteen irtisanomisesta. Lisäksi Tieto suunnittelee Suomessa enimmillään 1500 hengen lomauttamista määräaikaisesti tai toistaiseksi. Toteutuessaan lomautukset tarkoittaisivat yli 3 300 henkilötyökuukauden vähennystä.

TietoEnator Finland Oy:stä aiotaan irtisanoa enintään 280 ja lomauttaa 1 200 henkilöä, TietoEnator Oyj:stä irtisanoa enintään 20 ja lomauttaa 230 sekä konsernin tytäryhtiöstä TietoSaab Oy:stä lomauttaa koko henkilöstö. Toimenpiteet kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin ja toimipisteisiin Suomessa ja aiotaan toteuttaa tänä vuonna.

Tapio Huttula katsoo, että muutosturvan käyttöä tulee tässä tilanteessa yhtiössä tehostaa.

– Kun näin moni työntekijä on irtisanomis- ja lomautusuhan alla, yhtiössä olisi pyrittävä ottamaan käyttöön muutosturvan kaikki välineet. Nyt tulisi huolehtia siitä, että mahdollisimman monelle järjestyisi mahdollisuus uudelleen- tai jatkokoulutukseen.

∇ Mainos ∇
8.4.2009 10:24
Jarmo Lahti
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (6)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tietoliikennepuolella taitaa ahistaa hinnanalennukset + kysynnän lasku ja pankkipuolella finanssikriisi. Kapula + verkko hommia ei voida viedä offshoreen parissa kuukaudessa joten pikasäästöjä haetaan pikavauhtia höyläämällä kaikista toiminnoista. Ettei vain kävisi niin, että jostain osastoista missä on duunia+hyvä tulos% höylätään liikaa ja menetetään asiakkaita/projekteja ja jäljelle jäävät ovat enemmän sairaslomilla & hakevat muita vaihtoehtoja.
Anonyymi: ex-Te 8.4.2009 13:52

Anonyymi
TietoEnator Finland Oy:ssä lienee noin 4300 työntekijää (muita yhtiöitä ovat mm. TietoEnator ESY Oy ja TietoEnator Healthcare&Welfare Oy) eli käytännössä noin joka neljäs-viides työntekijä lomautetaan TietoEnator Finland Oy:ssä
Anonyymi: Jkdhhf 8.4.2009 14:31

Anonyymi
pikkupomoja ei varmaankaan irtisanota,uudet hiekkalaatikot vaan heille,kun ovat ajoissa taloon tulleet,vai?
Anonyymi: helmi mikä helmi 8.4.2009 15:00

Anonyymi
pikkupomoja ei varmaankaan irtisanota,uudet hiekkalaatikot vaan heille,kun ovat ajoissa taloon tulleet,vai?


Ei sillä olla merkitystä milloin taloon olet tullut ja missä asemassa (vaikka olet ns. pikkupomo) olet, jos kyseiseltä osastolta karsitaan. Toisella osastolla voi olla viikon töissä ollut työntekijä ja ei silti saa kenkää.
Anonyymi: sillälailla 8.4.2009 16:18

Anonyymi
Nyt tulisi huolehtia siitä, että mahdollisimman monelle järjestyisi mahdollisuus uudelleen- tai jatkokoulutukseen.


Ok, kertokaas sit mille sektorille uudelleen- tai jatkokoulutetaan?

Ongelma koko it-alalla suomessa tuntuu olevan se, että henkilöstön ammattitaidosta ei pidetä huolta eikä sitä arvosteta (ainakaan rahallisesti).

Koodarikallen hommat meni intiaan, mitäs nyt tehdään? Saneerataan väki pikku erissä kortistoon, todetaan että **tuiks meni, korkki auki, perhe hankeen ja lopuks naru kaulaan. Ollaanhan sentään suomessa.
Anonyymi: anti-inkkari 8.4.2009 21:54

Anonyymi
Tiedon vaikeudet johtuvat mm.
1. projektien kustannus ja aikataulu ylityksistä
2. viime syksynä (ainakin teollisuus puolella) lähetettiin asiakkaille hinnankorotuskirjeitä (2009). Asiakkaat varmaan ihmetteli miten hinnat voi nousta kun hommia viedään offshoreen suotuisan kustannustason maihin?
3. uusi organisaatiomalli ei oikeen toimi, juttua aiheesta voi lukea täältä: tietovaki.fi/lehti/2009/tietovaki_0109.htm, sivu 4
4. valuuttakurssimuutokset (ruotsin kruunu)
5. tietoliikenne sektorin kysynnän heikentyminen ja hintojen lasku
6. finanssi sektorin kysynnän laskeminen
7. osaavimmat ovat jättäneet uppoavan laivan, aiheesta voi lukea 2008 vuosikirjasta: hugin.info/3114/R/1295021/294042.pdf "Liukuva 12 kuukauden henkilöstövaihtuvuus oli 12,8 %"
8. henkilöstön tuottavuus/motivaatio ei kepillä ja hiostuksella kohene (muuta kuin lyhytaikaisesti).
9. kehitystä ja koulutusta on laiminlyöty muutaman vuoden ajan
10. juustohöylän liiallinen käyttäminen
11. tappiolliset seikkailut ulkomailla (kansainvälistyminen)
12. jatkuva organisaation muuttaminen
Anonyymi: datanator 13.4.2009 1:21
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot