Kirjaudu ▼
 

Microsoft väisti antitrustiriidan USA:ssa

Microsoft onnistui välttämään uhkaavan riidan Yhdysvaltain viranomaisten kanssa liittyen taannoiseen sopuratkaisuun, jolla yhtiö sovitteli sitä vastaan nostetut monopolisyytteet. Microsoft suostuu antamaan aiempaa enemmän tietoa Windows-käyttöjärjestelmän palvelinversiosta kilpailijoilleen.
10.2.2006 10:24
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Samalla kun yhtiö on enimmälti nyt tyydyttänyt sopuratkaisua valvovan oikeusministeriön vaatimukset, kertoo ministeriö vastaanottaneensa valituksen tulevasta Windowsin seuraavasta versiosta, Vistasta.

Vuoden 2002 sopuratkaisun myötä Microsoftin on täytynyt lisensoida avaintietoja käyttöjärjestelmästään muille yrityksille. Microsoftin nyt jättämien oikeusdokumenttien mukaan ohjelmistoprotokollia lisensoineet yritykset pääsevät lisäksi maksutta käsiksi ylimääräiseen koodiin, Reuters kertoo.

Huoli Microsoftin käytöksestä heräsi tammikuussa, kun ministeriö valitti tuomari Colleen Kollar-Kotellylle, että Microsoft on jäänyt jälkeen sopuratkaisun noudattamisessa.

Vistasta valitus

Oikeusministeriö mainitsi erikseen, että se on saanut valituksen Windows XP:n seuraajasta, Windows Vistasta.

Valituksessa kyseenalaistetaan, pystyvätkö pc-valmistajat räätälöimään "ensimmäisen käynnistyksen" kokemusta, jonka käyttäjät käyvät läpi avatessaan tietokoneensa.

Valitus koskettaa erityisesti Vistan uutta ominaisuutta nimeltä " Welcome Center". Se tarjoaa käyttäjälle erilaisia asetusvaihtoehtoja ja kaupallisia tarjouksia koneen käyttöönottovaiheen lopuksi.

- Emme ole päässeet mihinkään johtopäätökseen valitusten ansioista, mutta kantajat jatkavat tietojen keruuta ja tilanteen seurantaa, ministeriö kommentoi Reutersin mukaan.

Microsoft kertoo keskustelleensa Vistan suunnittelusta top20-pc-valmistajien kanssa ja päässeensä yhteisymmärrykseen "lähes kaikkien kanssa".

∇ Mainos ∇
10.2.2006 10:24
Tuomas Karvonen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentoi

Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Uutisotsikot